0 Vare(r)
0,00 DKK

Gulvvarme

Mange fordele ved gulvvarme

Gulvvarme er en af de mest behagelige former for opvarmning. Det giver dig en jævn fordeling af varmen i et rum, og du slipper for radiatorer og kolde fødder. Er din bolig velisoleret, kan du samtidig spare penge på varmeregningen. Gulvvarme kan både lade sig gøre i træ- og flisegulve.

Gulvvarme i trægulve

Trægulve kan konstrueres, så de ikke tager skade af at blive varmet op af et gulvvarmeanlæg. Det er dog vigtigt, at du vælger en løsning, der sikrer, at trægulvets overflade ikke bliver højere end 25-27°C – også hvis der ligger et tæppe på gulvet eller falder sollys ind. Vælger du gulvvarme baseret på vand, skal du sikre, at det varme vand, der sendes rundt i gulvvarmeslangerne ikke bliver for varmt. Vælger du el-gulvvarme til et trægulv, skal du bruge et system specielt til trægulve. Systemet skal regulere temperaturen, så den ikke bliver for høj.

Trægulve og gulvvarme

  • Varmen skal være jævnt fordelt over hele gulvet
  • Gulvvarmen kan være vandbaseret eller selvregulerende elektrisk
  • Gulvets overfladetemperatur må ikke overstige 25-27°C
  • Termostaten skal sidde nær gulvoverfladen i samme lokale
  • Varmeændringer skal foregå langsomt
  • Gulvvarme i trægulve er lettere at regulere temperaturen på end gulvvarme i flisegulve.
  • Der skal lægges en fugtspærre under trægulvet
  • Trægulvet udvider sig mere, og kan kræve større bevægelsesfuger end normalt
  • Træsorterne ahorn og bøg er meget fugtfølsomme og ikke altid velegnede til gulvvarme

Skal det være vand?

Gulvvarme baseret på vandrør er som regel den billigste løsning i længden. Skal du opvarme en bolig alene med gulvvarme, så er den vandbaserede klart at foretrække. Vandbaseret gulvvarme fungerer ved, at der lægges varmeslanger i gulvet, hvor det varme vand fra husets varmesystem cirkulerer.

Spånplader klar til gulvvarme

Der findes gulvspånplader med fræsede spor, der er velegnet som undergulv for et vandbaseret gulvvarmesystem. De er lette at lægge og kan anvendes som varmebærende undergulv for mange typer trægulve. Vælger du gulvvarme i form af spånplader med fræsede spor til varmeslanger, kan du regulere temperaturen i rummet hurtigt og præcist. Du kan for eksempel sænke temperaturen nogle grader om natten og derved spare penge.

Gulvvarme i badeværelset

Med gulvspånplader kan du også installere vandbaseret gulvvarme i badeværelser i ældre villaer og i et- og to-planshuse, hvor gulvet er udlagt på en trækonstruktion. Løsningen er fugtbestandige gulvspånplader med fræsede spor til nedlægning af varmefordelingsplader og varmeslanger. Pladerne fungerer som undergulv for mange typer gulvbelægning.

Tal med en fagmand

Du skal tale med en fagmand, når du vil installere gulvvarme. Noget af arbejdet kan du godt gøre selv, men elvarme kræver godkendelse og tilslutning af en elinstallatør og vandvarme kræver godkendelse og tilslutning af en autoriseret vvs-installatør.

Leverandører

Hos Bygma stiller vi høje krav til vores leverandører, og det gør vi ene og alene for, at det skal komme dig som kunde til gode.


Det er leverandørerne, der er med til at sikre, at vores sortiment ,og dermed de produkter du modtager fra os, har en udformning, så de i så høj grad som mulig er med til at gøre dit arbejde så nemt som muligt.