Bygma er afsender på Materialepris på BA18

Den 9. november hyldes den danske byggebranche for en bæredygtig indsats på Building Awards 2018. Bygma er afsender på Materialeprisen, som er en af de 9 priser, der uddeles på den helt nye konference med efterfølgende prisuddeling og gallamiddag. 3 spændende og meget forskellige projekter er nomineret til Materialeprisen.

Med respekt for naturen
”Bygma har valgt at være afsender på Materialeprisen, der gives til en virksomhed, som har udnyttet et materiales egenskaber på en ny og innovativ måde og sat det i spil i byggeriet” siger marketingdirektør i Bygma Lasse Weien Svendsen. ”Det hænger godt sammen med Bygmas vision om at præge udviklingen af bæredygtigt byggeri i Danmark. Vi uddanner bl.a. vores medarbejdere til at vejlede kunderne til at træffe bæredygtige valg.”

Juryen har fundet frem til 3 finalister inden for hver kategori, der alle har fokus på FN’s Verdensmål og et bedre byggeri i Danmark. De nominerede til materialeprisen er Adserballe & Knudsen, Xella og Chroma Film/Teknik og salg Aps.

CLT er oplagt til DGNB-byggeri
Adserballe & Knudsen er nomineret for sit byggeri af almenboliger i Timianhaven i Havdrup. Projektet opføres i CLT i samarbejde med Vandkunsten og Dominia for Boligselskabet Domea. ”At bygge i træ rummer store fordele hvad angår miljøbelastning, indemiljø og konstruktionstid”, siger Adserballe & Knudsens administrerende direktør Morten L. Hansen. ”Især CLTs lange livscyklus gør det til et oplagt materialevalg for bygherrer der bestræber sig på at opnå DGNB-certificeringer. Træbyggeri vinder frem herhjemme i disse år, og der er brug for eksempelprojekter som Timianhaven, hvis markedet skal modnes og det store potentiale realiseres”. 

Fortaler for en grøn udvikling
Xella har gennem en lang årrække arbejdet med cirkulære principper baseret på indsamling af restmaterialer og byggeaffald i big bags på byggepladserne. Xella er nomineret for sit projekt Ytong Synergy, som er en byggeblok til ikke-bærende skillevægge. Ytong Synergy er fremstillet i genbrugsmateriale. ”Vi mener, at det er helt afgørende som producenter at gå forrest i udviklingen og stille materialer og produkter til rådighed, som gør det mere rentabelt for både bygherre, projekterende og udførende at bygge grønt end at lade være” siger salgsdirektør hos Xella, Lars Nygaard.

Bæredygtige materialer er afgørende
Projektet Bygggefilm.dk er også nomineret til Materialeprisen. Projektet er blevet til i samarbejde mellem produktionsfilmselskabet Chroma Film, der producerer dokumentarfilm og Teknik og Salg Aps, der er et rådgivende konsulentfirma inden for byggeri. Byggefilm.dk er en filmportal om dansk bygningshåndværk, som indeholder mere end 50 kortfilm fordelt på fire kategorier. Vores film tager afsæt i at det er afgørende at der anvendes klassiske, bæredygtige byggematerialer, hvis resultatet af en restaurering eller renovering skal være i orden”, udtaler direktør Niels Brondbjerg fra Teknik og Salg Aps.

”Det er 3 gode og meget forskellige projekter, som alle er en pris værdige” siger Lasse Weien Svendsen. ”Ligesom de nominerede glæder vi os i Bygma til spændingen bliver udløst den 9. november”.

Læs mere om BA18 og de 9 priser på: www.licitationen.dk/buildingawards

Nærmere oplysninger: Kommunikationsrådgiver Jytte Wolff-Sneedorff, tlf: 88 51 19 37, jws@bygma.dk

Bygma Gruppen er den største danskejede leverandør af byggematerialer til det professionelle byggeri. Vi beskæftiger ca. 2.300 medarbejdere fordelt på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden. Koncernen omsætter årligt for ca. 7,5 mia. DKK. Bygma Gruppen har et ansvar og en forpligtelse over for det samfund, vi er en del af. Gennem målrettede initiativer og indsatser ønsker vi at påtage os et socialt ansvar, der rækker længere end pålagt ved lov.