Terrassebrædder

Hos Bygma kan du købe mange typer terrassebrædder. Vi sælger blandt andet trykimprægneret terassebræder og Bangkirai terassebrædder. Hvis du har spørgsmål til vores produkter kan du kontakte din lokale Bygma eller ringe direkte til vores kundeservice alle hverdage.

Hvis du kaster dig ud i at skulle lave en ny terrasse, så er det let at blive forvirret, og der er mange overvejelser, der skal gøres. Især i forhold til træsorter og materialer, som der er flere af, end man lige skulle tro. Derfor har vi her lavet en lille artikel med en levering af de vigtigste informationer, når det kommer til terrassebrædder. Du kan læse mere omkring dette under produkterne.

Bygma tilbyder terrassebrædder i brunimprægneret, trykimprægneret fyr samt FSC-certificeret Bangkirai. Hvis du ønsker terrassebrædder i lærk, kontakt da din lokale Bygma butik da de måske har nogle på lager. Artiklen her tilbyder dig hjælp med valget af hvilke terrassebrædder du skal købe levering af, vedligeholdelse af  dine trykimprægnerede terrassebrædder og en guide gennem de forskellige træsorter, og derfor er det vigtigt, at du gennemgår de forskellige muligheder og varer, som markedet udbyder, inden du køber.

Læs mere om valg af terrassebrædderprodukterFiltrer visning

+ Vis alle

  Valg af terrassebrædder

  Er du til komposit terrassebrædder, trykimprægneret træ eller hårdttræ som fx Bangkirai og Cumaru til din terrasse? Valget af terrassebrædder afhænger af smag, hvor meget tid du vil bruge på vedligeholdelse og økonomi. Terrassebrædder kræver vedligeholdelse, og derfor er det ikke ligegyldigt hvilke terrassebrædder, man vælger.

  Eksempelvis terrassebrædder i sibirisk lærk er imprægneret fra naturens side, hvilket gør, at der går længere tid, før det er nødvendigt at overveje en genbehandling af  terrassebrædder. Skulle det dog være nødvendigt med genbehandling, så kan det gøres med træbeskyttelse til dine terrassebrædder. Med en træsort af lærk skal man være opmærksom på, at lærk er en livlig træsort, der har tendens til at udvide sig. 

  Da terrassebrædder generelt er meget i kontakt med jorden, bør du overveje trykimprægnerede terrassebrædder til din nye terrasse. Alt der har direkte kontakt med jord opsamler meget fugt, og en overfladebehandling vil ikke altid være nok.

  De forskellige træsorter du kan bygge terrasse med

  Når du skal til at bygge din terrasse kan du vælge mellem forskellige typer træ. Her har vi samlet de mest populære så du kan læse lidt om dem.

  Trykimprægneret eller brunimprægneret

  En god, prisbillig løsning til din terrasse er at bruge trykimprægneret eller brun imprægneret træ til din træterrasse. Med den almindelige, grønne trykimprægnering, kan man få en holdbar terrasse der kan modstå det danske klima uden problemer.

  Både de brunimprægnerede og de trykimprægnerede terrassebrædder har NTR-klasse AB, som er egnet til terrasse, beklædning og hegn uden jordkontakt. En NRT-mærkning betyder, at brædderne er kvalitetsgodkendt og lever op til den europæiske standard EN 351-1. De brunimprægnerede terrassebrædder er rillede på den ene side og glatte på den anden side, så du kan vælge blandt de forskellige produkter, hvad du foretrækker af både udseende, længder og farve. 

  Bangkirai

  Bangkirai terrassebrædder har en flot gylden-brunlig farve og er helt uden knaster. Træet er efterspurgt på grund af sin hårdhed og formstabilitet og kommer fra bæredygtige skovbrug i Asien. Terrassebrædderne har en vendbar profil, så du kan vælge mellem en glat eller rillet forside. Et valg af denne type terrassebrædder er godt, da denne træsort kan give god opretholdelse af din træterrasse, og dens levering er mere bæredygtig end andre. 

  Komposit terrassebrædder

  Komposit terrassebrædder kræver minimal vedligeholdelse og skal aldrig males eller efterbehandles. Vær dog opmærksom på, at de første år efter montering bliver materialet lidt lysere, hvorefter farven vil være stabil. ProDeck Komposit terrassebrædder ligner, dufter og føles som træ, men har samme holdbarhed som plast, hvilket kan give en fantastisk levering både i forhold til flot udseende og bæredygtigt materiale. Hos Bygma forhandler vi i øjeblikket ikke komposit terrassebrædder og henviser til en af vores alternativer.

  Cumaru

  En træsort der både er god at benytte og også blandt de mest brugte er cumaru. Dette er en træsort, hvor man får terrassebrædder i hårdttræ. Disse terrassebrædder har en rødbrun farve, og de har en glat og knastfri overflade. Hvis du vælger en træterrasse af en af disse træsorter, kan du være sikker på, at terrassen giver en levering af både en smuk farve af holdbart træ, hvilket giver et forfriskende og anderledes look på terrassen.

  Trykimprægnerede terrassebrædder 

  Når man vælger brædder til sin terrasse er det vigtigt, at man tænkt over hvor brædderne skal stå. Er de udsat for meget regn og vind eller i direkte kontakt med jord er det en fordel at bruge trykimprægneret træ. Trykimprægneret terrassebrædder er også den klassiske, billige løsning, men det er vigtigt, at man selv synes om det udseende og den kvalitet, man får med de brædder.

  Når man har med terrassebrædder at gøre, så er det vigtigt at vide, at der fra naturens side danner sig fugt inde under brædderne, og det kan dermed føre til råd og hurtigere nedbrydning af din terrasse end ellers. Derfor er trykimprægneret godt, da du har klaret din træbeskyttelse inden terrassen er lagt.

  Den rigtige opbygning af terrassen

  Hvis du ingen erfaring med at lægge terrassebrædder har vil vi anbefale at du tager en tur forbi vores byggecenter og får en snak med en af vores dygtige medarbejdere. Her kan du få vejledning omkring hvilke type brædder du skal købe, hvor mange meter du skal have og hvordan terrassen skal opbygges. De kan også hjælpe dig med at vælge den rigtige bredde af din terrassebrædder således at vandet nemt kan komme væk fra brædderne.

  Den helt rigtige service fra et byggemarked

  Hos Bygma hjælper vi ikke kun med at finde de rigtige terrassebrædder til dig. Vi hjælper også med at finde de rigtige skruer og det værktøj du skal bruge til at lægge din terrasse. Derudover kan vores dygtige medarbejdere hjælpe dig med tips og tricks til det ligge terrassen og svare på de spørgsmål du måtte have.

  De fleste byggemarkeder har også en webshop, hvor man kan se udbuddet af terrassebrædder og dertilhørende produkter og sammenligne priser på levering. Det er altid en god idé at undersøge sine muligheder inden man tager ned i byggemarkedet. 

  Hvis du har brug for hjælp til levering kan du både leje en trailer i udvalgte Bygma byggecentre samt få leveret direkte til døren.

  Lyn-guide til at bygge sin egen terrasse

  Skal du i gang med at lægge en ny træterrasse? Her har vi samlet en kort og simpel guide til, hvordan du kan gøre det selv.

  Først skal du finde ud af hvor stor din terrasse skal være. Når du har fundet ud af dette skal du til at måle op til brædderne, og det gøres ved at måle to kanter. Skal din terrasse ikke være firkantet skal du måle mere op. Tegn gerne din terrasse inden du kigger forbi din lokale Bygma.

  Når du laver fundamentet til terrassen kan du bruge betonstolper som skal graves 90 cm ned. De skal graves ned med et almindeligt pælebord.

  Efter stolperne er gravet ned skal du lave en ramme af trykimprægnerede reglar med maksimalt 40 cm mellem hver. Disse kan købes hos Bygma.

  Nu er det tid til at montere terrassebrædderne. De monteres med skruer eller clips som også kan købes direkte hos Bygma. Skruerne afhænger af hvilket træ du har købt, så vi anbefaler, at du spørger din lokale Bygma til råds. Jo bedre kvalitet skruer du bruger, jo længere holdbarhed har din terrasse.

  Løbende vedligeholdelse

  Til slut kommer vi med nogle anbefalinger til hvordan du sikrer dig, at din terrasse holder sig flot i længere tid. Du kan pleje og passe din terrasse med mange produkter, men vi anbefaler altid at behandle dit træ. Hvis du har brugt trykimprægneret træ anbefaler vi at bruge Pinotex Terrasseolie som modvirker overflade begroning og giver træet en vandafvisende effekt.