Saga Wood - bæredygtige træprodukter

Saga Wood producerer termomodificeret træ, som efterfølgende imprægneres i en raffineret linolie. Træets bevægelighed, herunder optagelse af fugt og vand, er gennem termoprocessen minimeret og den efterfølgende imprægneringsproces giver produkterne en meget lang holdbarhed og bevarer træets udtryk.

Unik behandling af brædderne

Termobehandlingen af Saga Wood brædderne øger træets stabilitet med op til 80%. Linolien, som udvindes af hørfrø, skaber en beskyttende membran, som både beskytter træet og modvirker alge- og svampeangreb. Resultatet er smukt, stærkt, bæredygtigt og særdeles holdbart træ med en karakteristisk mørk glød.

Bæredygtigt træ

Saga Wood er markedets eneste udbyder af denne type kvalitet og produkter. Med et mix af egenudviklede processer og erhvervede nye teknologier fremstår Saga Woods produktion som branchens mest skånsomme og giver kvalitetsbegrebet en ny dimension. Desuden har Saga Wood reduceret energiforbruget markant og bruger udelukkende grøn energi.

Alle produkterne er Svanemærkede, og når Saga Wood produkter har udtjent deres levetid, kan de enten genanvendes eller bortskaffes med minimal miljøpåvirkning. Der bliver kun brugt PEFC- eller FSC-certificeret råtræ i produktionen af Saga Wood. Samtidig skoves træet udelukkende i Europa, hvor Saga Wood samarbejder med nøje udvalgte træleverandører.

bæredygtige terrassebrædder og facadebrædder


Hvis du skal bruge en Saga Wood brædde som ikke er på Bygma.dk, kan du:

Smuk patina

Saga Wood er et karakterfuldt og harmonisk naturmateriale, som også patinerer smukt.

Minimal vedligeholdelse

Saga Wood er blandt de træprodukter på markedet, som kræver mindst vedligeholdelse. Du kan læse om vedligeholdelse af Saga Wood produkter i deres brochure.

Høj kvalitet

Saga Woods færdige træprodukter rangerer i den bedste holdbarhedsklasse på højde med meget dyrere alternativer. Saga Wood er dermed et godt og bæredygtigt alternativ til hårdttræs kvaliteterne fra oversøisk oprindelse. Produkterne gennemgår en streng kvalitetskontrol og tilfredsstiller selv meget kræsne arkitekter og bygherrer.

Ligesom flere og flere offentlige byggeprojekter bliver lavet med bæredygtigt træ, pga. Partnerskab for Grønne Offentlige Indkøb, så har du også mulighed som privat person at købe bæredygtigt træ hos Bygma.

 

Saga Wood brædder