0

CLT-elementer

Ny håndbog skal hjælpe med udbredelse af CLT i byggeriet

CLT I PRAKSISCLT, som består af krydslamineret træ, anvendes til etagebyggeri mange steder i udlandet, og er så småt ved at vinde indpas i Danmark. Bygmas datterselskab Profile A/S har udgivet en håndbog, der skal give håndværkere en god start på projekter med CLT.

For mange arkitekter, entreprenører og bygherrer er bæredygtighed en vigtig parameter i materialevalget, CLT er et oplagt valg, da det reducerer klimabelastningen med op til 50% i forhold til stål og beton. CLT kaldes ofte ’træets svar på beton’, fordi det er stærkt i alle retninger. Det er perfekt til at bygge både stort og højt, og det giver en hurtig byggeproces.

Den danske byggebranche er mere tilbageholdende end vores nabolande, når det handler om anvendelsen af CLT i byggeriet. Håndbogen ”CLT i Praksis” er ment som en hjælp til kunder, samarbejdspartnere og øvrige aktører i branchen, med at komme i gang med at bygge med CLT og med at sikre professionelle konstruktioner. Håndbogen indeholder praktiske råd og vejledning om CLT, bl.a. montage, logistik og opbevaring af CLT-elementer på byggepladsen.

Håndbogen CLT i Praksis kan læses her eller rekvireres hos: www.profile.dk

- når du skal bygge stærkt og holdbart

Skal du rådgive dine kunder om fremtidssikret byggeri, kan CLT med fordel indgå i løsningen. CLT er krydslaminerede elementer i massivt træ med en grøn profil, der giver godt indeklima og en hurtig byggeproces.

Træets svar på beton

CLT har i mange år været anvendt i etagebyggerier i udlandet. Og nu er materialet for alvor ved at slå igennem i Danmark. Nogle kalder det ”træets svar på beton”, fordi det består af massive træelementer der er stærke i alle retninger.

Bred anvendelse

CLT udvider sig minimalt og egner sig godt til byggeri med lange spænd som ved fx vægge, gulv og tag. Elementerne er limet på kryds af fibrene og leveres med udskæringer til bl.a. vinduer og døre. CLT kan bl.a. bruges til at bygge højt og stort med træ.


CLT gavner miljøet

PEFC-certificeret           
C02-neutralt               
Luft og vindtæt           

Fås i flg. plademål

Længde: 6,00 m – 13,80 m
Bredde: 2,40 m – 3,10 m
Tykkelse: 60 – 260 mmFotos: anvendelse af CLT-elementer på Lisbjerg Bakke, tegnet af arkitektfirmaet Vandkunsten


Kom ind i Bygma og lad os hjælpe dig med at finde den helt rigtige CLT-løsning til dine kunder.

Kom ind i Bygma og hør mere.

Dokumenter

Vil du vide mere om CLT-elementer? Udfyld kontaktinformation - så kontakter vi dig!