0

Bygma tester

★ ★ ★ ★

☆ ☆ ☆ ☆Multicutter M18 FMT

Sådan testede vi

En gruppe af vores kunder afprøvede
produktet på et byggeprojekt igennem to uger. Bagefter gav de os deres uforbeholdne
bedømmelse.

Perfekt til længerevarende
opgaver.”Med kulfri POWERSTATE™ motor, effektive 2.1° (venstre/ højre) svingningsbevægelse og de op til 20.000 omdr./min er denne multicutter en af de absolut hurtigste på markedet.

10-trins hastighedsjustering gør den ekstremt alsidig og den egner sig til en lang række
krævende opgaver, såsom dyksavning i hårdt træ og træ med søm.

FIXTEC™ klingeskift uden brug af værktøj med universal adapter gør at den passer til det meste tilbehør på markedet.
DEWALT® introducerer ®XR FLEXVOLT ADVANTAGE:

UDNYT FORDELENE VED MERE KRAFT.

 • Banebrydende DEWALT® XR® FLEXVOLT ADVANTAGE™-teknologi frigiver op til 77 % mere kraft*
 • Et unikt elektronisk modul med identificering af batteri gør det muligt for et DEWALT 18V XR-værktøj, at registrere når et XR FLEXVOLT-batteri er tilsluttet og låse op for endnu mere ydeevne, når det kræves
 • Gør det muligt for DEWALT 18V XR-produkter, at udnytte ydeevnen fra XR FLEXVOLT til at udføre mere krævende opgaver uden at skulle skifte værktøj
 • Giver mere alsidighed og mulighed for at håndtere forskellige opgaver ved at eskalere den leverede kraftSådan testede vi

En gruppe af vores håndværkere var samlet
for at teste produktet igennem i forskellige
situationer. Bagefter gav de os deres
uforbeholdne bedømmelse.

Boremaskinen får et nyt liv med Flexvolt batteriet”


Makita rundsav

DHS680Z

Effektiv og kompakt akku rundsav til træ med kulfri motor.

Passer til klinger med en diameter på 165 mm, der giver en skæredybde på max. 57 mm. Luft blæses ud foran og herved holdes savesporet rent. LED-lampe giver bedre arbejdsbelysning. Rundsaven er kompatibel med en føringsskinne ved brug af adapter.Sådan testede vi

En gruppe af vores håndværkere var samlet for at teste produktet igennem i forskellige situationer. Bagefter gav de os deres uforbeholdne bedømmelse.Rundsavens egenskaber

  • Effektiv og kompakt
  • Kulfri motor
  • Skæredybde på max. 57 mm
  • Luft blæses ud foran, som holder savesporet rent
  • LED-lampe
  • Kompatibel med en føringsskinne ved brug af adaptorFoto af Peter Therkelsen, Mobilhouse

Makita rundsaven DHS680Z er let og stærk. Samtidig er Quick bespændingen nem at bruge.

Foto af John Klein, Bygningssnedkeriet i Vonsild

Det er en fordel, at maskinen kan låses ved kip-savning.

Foto af Kim Pallesen, Kim Pallesen Byg

Rundsaven er meget god, når der fx saves i en 22 mm træplade ved max dybde.OBS: Du kan kun se prisen på Makita rundsaven nedenfor, hvis du er logget ind i Proffshoppen. Opdater denne side, når du er logget ind i Proffshoppen for at se prisen.


Tromlesømpistol + Kompressor

ZE-65 + HP 9/20

Ny TJEP tromlesømpistol med uovertruffen slagkraft i eksklusivt design til sømning af udvendig beklædning, paneler, plader, Decra m.m. TJEP 9/20 HP kompressor med lav vægt og høj ydeevne er velegnet til både små og store opgaver. Kompressoren er udstyret med udtag til både 25 og 11 bar.

 

Sådan testede vi

En gruppe af vores håndværkere var samlet for at teste produktet igennem i forskellige situationer. Bagefter gav de os deres uforbeholdne bedømmelse.

 

Tromlesømpistolens egenskaber

 • Uovertruffen slagkraft
 • Let og kompakt
 • Justérbar udblæsning
 • Bæltekrog
 • No-mark gummianslag
 • Justérbar slagdybde
 • FlerskudsaftrækkerFoto af John Klein, Bygningssnedkeriet i Vonsild

Tromlesømpistolen er let at arbejde med og har en fin slagkraft.Jeg giver tromlesømpistolen 4 stjerner, siger John Klein fra Bygningssnedkeriet i Vonsild.Foto af Kim Pallesen, Kim Pallesen Byg

Lydniveauet er super, så den kan bruges indvendig. Og med de to udtag, kan begge pistoler bruges på samme tid uden omformer.Jeg giver tromlesømpistolen 4 stjerner, siger Kim Pallesen fra Kim Pallesen Byg.
Foto af Peter Therkelsen, Mobilhouse

Tromlesømpistolen er lettere, bruger mindre luft og så kan den bruges, selvom kunden har en gammel strømtavle, da den selv regulerer RPM.Jeg giver tromlesømpistolen 5 stjerner, siger Peter Therkelsen fra Mobilhouse.OBS: Du kan kun se priser på produkterne nedenfor, hvis du er logget ind i Proffshoppen. Opdater denne side, når du er logget ind i Proffshoppen for at se prisen.


DEWALT kapsav DCS727

Kompakt Flexvolt Geringssav i letvægtsdesign. Saven kan kippe til begge sider, hvilket giver fleksbilitet og en effektiv proces.
Saven har indbygget XPS skyggeskærelinje så arbejdsområdet lyses op af kraftig LED-lys.

Kapsavens egenskaber

 

  • Geringslås til hurtig og let indstilling af geringsvinkler mellem 0°-50° venstre og 0°-60° højre
  • Letvægts- og kompakt design, der gør den let at transportere
  • Innovativt falsestop til justering af savdybden ved savning af fals og riller
  • Stort justerbart anslag til støtte af store materialer
  • Horisontale 32 mm udtræksskinner til materialer på op til 305mm bredde
  • Indbygget XPS skyggeskærelinje og dermed lyses arbejdsområdet op af kraftig LED-lys
  • Er udstyret med dybdestop og har geringsstop med hurtigudløser på 22,5, 30 og 45°
  • Er på batteri og kan skære 200 snit i en 50x100 reglar på et 6,0 Ah Flexvolt batteri

Håndværkerne tester

En gruppe af vores håndværkere var samlet for at teste produktet igennem i
forskellige situationer. Bagefter gav de os deres uforbeholdne bedømmelse.

Foto af Steffen Abildgaard, Abildgaard Tømrer og Snedker

Kapsaven er rigtig lækker og godt at den kan stilles i klingen til begge vejeJeg giver kapsaven 5 stjerner, da den har fået nogle fine detaljer, siger Steffen Abildgaard fra Abildgaard Tømrer og Snedker.

Kapsaven har skærelys, som laver en skygge, hvor klingen rammer. "Det er genialt med skygge", siger Steffen Abildgaard.

Foto af Casper Sørensen, tømrerfirmaet Sørensen og Mertz

Meget positiv overrasket over akku på denne afkorterKapsaven DCS727 har geringsstop med hurtigudløser på 22,5°, 30° og 45°. Jeg vil i hvert fald bruge funktionen på 22,5° og 45°, siger Casper Sørensen fra tømrerfirmaet Sørensen og Mertz.

Kapsaven er udstyret med dybdestop. "Jeg kender denne funktion fra andre maskiner, og det virker rigtig fint, når man kører en bestemt dybde", svarer Casper Sørensen.

>

Foto af Michael Nielsen, MN Tømrer

Meget funktionel - især justering"Saven er på akku, og det er et stort plus", siger Michael Nielsen fra MN Tømrer. 

På spørgsmålet om det er vigtigt, at saven kan kippe til begge sider, svarer Casper Sørensen "Det er meget vigtigt, da vi tit skærer i gering til begge sider/paneler".
Milwaukee dykkerpistol FN18GS

Håndværkerne tester

Milwaukee Dykkerpistol FN18GS er designet for maksimal holdbarhed og er pålidelig for selv de mest krævende brugere. 1.200 søm kan affyres på én opladning, hvilket sikrer en maksimal produktivitet.

Foto af Casper Sørensen, tømrerfirmaet Sørensen og Mertz

Meget positiv overrasket over dykkerpistolenJeg giver 5 stjerner i det hele, jeg kender ikke mærket før nu, men er meget positiv overrasket, siger Casper Sørensen fra tømrerfirmaet Sørensen og Mertz.

Dykkerpistolen har ’Ready to Fire’-teknologi, som gør maskinen ekstremt hurtigtskydende, og gør at den ikke skal lade mellem skud. På spørgsmålet om dykkerpistolen reagerer/skyder så hurtigt som Milwaukee siger, svarer Casper Sørensen "Det må man sige".

Dykkerpistolens mange egenskaber

 • Stiftetype: 16/54 mm
 • Sømdiameter: 1,2 mm
 • Magasinkapacitet: 110 stifter
 • Båndvinkel: 0°
 • Cyklushastighed: 900 t
 • 1200 søm pr. opladning på et 2,0 Ah-batteri
 • Sekvens- eller enkeltskud
 • Dry-Fire-spærring, justerbar bæltekrog og LED-arbejdslys


Foto af Michael Nielsen, MN Tømrer

Lille og handy dykkerpistolMichael Nielsen fra MN Tømrer siger "Det er et rigtigt godt produkt, som er lille og handy og samtidig uden rekyl og fjedre".


Foto af Steffen Abildgaard, Abildgaard Tømrer og Snedker

God til præcisionsarbejde"En fantastisk god dykkerpistol, der er rigtig god til præcisionsarbejde. Den lader stifterne ekstremt hurtigt, og den virker solid som holder til det store pres i byggeriet", siger Steffen Abildgaard fra Abildgaard Tømrer og Snedker.Håndværkerne tester dykkerrpistolen FN18GS
- se videoen herunder


Makita dyksav DSP600Z

Baggrund

Makita udvider sit sortiment af akku værktøj med dyksaven DSP600Z. En ny model i LXT-serien med 36 V teknologi og to stk. 18 V Lithium-Ion batterier. Maskinen har en ekstra tynd og coaded klinge, hvilket giver hurtige og lydsvage snit. Omdrejningerne kan reguleres fra 2.500 - 6.300 pr. minut og den særlige Automatic torque Drive Technology (ADT), sikrer at maskinen holder hastigheden, selvom den møder modstand. Saven har en klingediameter på 165 mm. Det giver skæredybder på op til 56 mm ved en vinkel på 90 grader – og 40 mm ved 45 grader.

Klinge i særklasseNu har jeg haft den nye Makita dyksav med på arbejde et par uger,” siger Frederik. ”Og hvis jeg skal gøre det helt kort, så er det klingen, der har overrasket mig allermest. Den er meget tynd, hvilket gør, at maskinen ikke binder så let. Så den er hurtig og nem at arbejde med.

Batterierne er også en fordel, så slipper man for at trække ledningen efter sig. Og maskinen er klar til at arbejde med det samme, når man står ude på pladsen. Vægten af batterierne gør, at den vejer lidt mere end den maskine, jeg plejer at bruge, så det skal man lige vænne sig til.Foto af Frederik Lind-Andersen,
Engberg Tømrer og Snedker
OBS: Du kan kun se priser på produkterne nedenfor, hvis du er logget ind i Proffshoppen. Opdater denne side, når du er logget ind i Proffshoppen for at se prisen.


Milwaukee gipspistol M18 FSGC-202X

Håndværkerne tester

Milwaukee Gipspistol med skruebåndforsats (M18 FSGC-202X) får pæne ord med på vejen fra vores testpanel.


Aftageligt skruebåndforsats

Gipsskruemaskine M18 FSGC-202X har aftageligt skruebåndforsats, så den både kan bruges som gipsskruemaskine og som som skrueautomat. Er begge funktioner nødvendige, og hvilken vil du bruge mest?

Ja, begge funktioner er nødvendige, da man har brug for at tage forsatsen af, så man fx kan tage en gipsskrue ud igen.

Dybde-funktionen

Maskinen giver mulighed for at justere dybden. Fungerer denne funktion godt? Er den simpel at bruge? Og er den nødvendig?

Dybde-funktionen fungerer fint og ligesom den skal. Nem at bruge og ja den er nødvendig ved forskellige længder gipsskruer.

Maskinens driftstid

Gipsskruemaskinen har en AUTO-START™ funktion, så maskinen først starter når skruen presses mod materialet, hvilket skulle give enestående driftstid Hvordan er din oplevelse af maskinens driftstid?

Maskinens driftstid er virkelig god. Det er det bedste, jeg har prøvet, når man sammenligner med andre gipsskruemaskiner på batteri.

Énhåndsbetjening

Maskinen er designet til at være énhåndsbetjent. Er den let at bruge med kun én hånd? Og hvordan er ergonomien?

Vi har kun brugt den med én hånd. Det lærer man lynhurtigt, da det er ret nemt, selv for folk der ikke har prøvet sådan en maskine før. Ergonomien er også god.


  

Foto af Jesper Jørgensen, JJ Byg

LED-lys

Gipsskruemaskinen har LED-lys for at øge præcisionen i arbejdet. Giver den ordentligt brugbart arbejdslys?

LED-lyset er i min verden lidt ligegyldigt. Jeg har ikke prøvet en situation endnu, hvor det har været nødvendigt, da vi altid har godt med lys på arbejdspladsen. Men LED-lyset er sikkert fint i nogle situationer, så jeg synes ikke, det skal undværes.

Kulfri POWERSTATE motor

Maskinen har en kulfri POWERSTATE motor? Hvad er din oplevelse af styrken? Har den kræfter nok?

Ja, maskinen har kræfter nok. Den kører skruerne i uden problemer. Men som sagt savner jeg hastighed/omdrejninger på motoren. Det er desværre et stort minus på maskinen. Den 5. stjerne vil jeg helt sikkert give den når den har fået flere omdrejninger.
Maskinen får hver eneste skrue helt i, den kan betjenes med én hånd, og batteriet holder længe.

Dybdefunktionen sørger for at skruerne kommer i – uanset længde. Og den aftagelige skruebåndforsats gør det let at skrue en skrue ud igen. Driftstiden er i top, og maskinen er let at betjene med én hånd. LED-lyset er praktisk, hvis man arbejder i halvdårlig belysning.

Maskinen har rigeligt med kræfter, men vi savner hastighed/omdrejninger på motoren. Den er ikke hurtig nok til de helt store projekter. Til gengæld er den ideel til små og mellemstore projekter.OBS: Du kan kun se priser på produkterne nedenfor, hvis du er logget ind i Proffshoppen. Opdater denne side, når du er logget ind i Proffshoppen for at se prisen.


DEWALT betonpistol DCN890

Vores dom

Denne betonpistol har masser af kraft, men er alligevel forbavsende støjsvag. Det letter arbejdet, at den udelukkende kører på batteri og kan klare op til 600 skud på en opladning.

At værktøjet ikke scorer topkarakter skyldes, at det er lidt tungt. Alt andet spiller, og testpanelet kan derfor anbefale denne betonpistol til håndværkeren, der vil arbejde hurtigt og effektivt.Testen i detaljer

Vi inviterede en gruppe af vores kunder til at deltage i testpanelet. De afprøvede produktet på et byggeprojekt gennem to uger, hvorefter vi satte os sammen og snakkede om fordele og ulemper.

Løser opgaven


Værktøjet præsterer i topklasse. Masser af power, nem og hurtig at arbejde med. Sparer virkelig tid i arbejdsdagen.

Nem at betjene


Værktøjet kan skilles ad uden værktøj, hvis fx et søm sætter sig fast. Næsen kan hurtigt tages af, når den skal rengøres eller skiftes ud med andre typer næser. Sømmagasinet er nemt at af- og påmontere uden værktøj.

Funktionaliteter


Pistolen har LED-lys til belysning af arbejdsområdet og valg mellem enkeltskudsfunktion og flerskudsfunktion (rapid cycle). Basale og brugbare features, men ingen overraskelser her.

Støjniveau


Vi forventede mere larm, da første søm blev sat i. Men pistolen er overraskende støjsvag, især når man tænker på, hvor kraftfuld den er.

Ergonomi


Den eneste finger, vi kan sætte på pistolen, er vægten. Den er lidt tung, og man kan ikke arbejde i timevis med den. Til gengæld kan gulvskinner skydes fast fra stående position ved hjælp af forlængeren; det skåner knæene.
Smart, at den kun kører på batteri – når den stopper med at skyde, ved man, at det er batteriet, og ikke fordi den mangler gas.

Det er smart tænkt, at man kan skille den ad uden brug af værktøj, hvis et søm skulle bøje og sætte sig fast.

Pistolen kan spare dig for en masse tid.

Det aftagelige magasin, der ikke kræver værktøj, er rigtig smart.

Den siger ikke meget, faktisk er den utrolig støjsvag!

Den er lidt tung, og efter en lang dag behøver jeg ikke gå i motionscenter ...

"Det er rigtig nemt at tage det aftagelige sømmagasin af for vedligeholdelse - kan næsten gøres med en hånd".

Fakta om betonpistol DCN890
Vil du vide mere? Udfyld formularen - så kontakter vi dig!OBS: Du kan kun se prisen på DEWALT produkterne nedenfor, hvis du er logget ind i Proffshoppen. Opdater denne side, når du er logget ind i Proffshoppen for at se prisen.

 

 

Foto af Christian Buss, entrepriseleder hos Arne Andersen Vrå A/S