Terrassebrædder

Terrassebrædder

- fra prisbillig trykimprægneret træ til bæredygtig Bangkirai

Terrassebrædder er af de mest populære varer i vores udvalg, og fås i mange typer. Når du kaster dig ud i at lave en ny terrasse, hjælper vi dig på vej. Vi ønsker at du let finder vej i valg af træsort og tilbehør, så du får en professionel og holdbar terrasse.

I vores udvalg finder du både bæredygtige Bangkirai terrassebrædder, Cumaru, Thermowood og vores populære billige trykimprægnerede terrassebrædder.

produkterFiltrer visning

+ Vis alle

  Træsorter til terrasser

  Det er ikke ligegyldigt hvilken træsort og hvilke brædder du vælger, når du vil bygge en ny træterrasse. Når du skal til at bygge din terrasse kan du vælge mellem forskellige træsorter. Her kan du læse om de forskellige typer og deres umiddelbare fordele og ulemper.

  Trykimprægnerede terrassebrædder

  Alt træ der har direkte kontakt med jord opsamler meget fugt, hvorfor en almindelig overfladebehandling sjældent er nok til et varigt sundt træværk. Med den almindelige, grønne trykimprægnering, kan man få en billig men holdbar terrasse, der kan modstå det danske klima.

  De brunimprægnerede terrassebrædder er rillede på den ene side og glatte på den anden side, så du kan vælge hvilken overflade du foretrækker, længde og farve.

  Brædderne er kvalitetsgodkendt

  Både de brunimprægnerede og de trykimprægnerede terrassebrædder har NTR-klasse AB, som er egnet til terrasse, beklædning og hegn uden jordkontakt.

  En NRT-mærkning betyder, at brædderne er kvalitetsgodkendt og lever op til den europæiske standard EN 351-1.
  Terrassebrædder i lærk
  Terrassebrædder i sibirisk lærk er “imprægneret” fra naturens side, hvilket gør, at der går længere tid, før du skal overveje en genbehandling overfladen.

  Netop med lærk skal du være opmærksom på, at den er livlig og har tendens til udvide sig. Derfor skal du afsætte mål, der tillader en naturlig udvidelse. 

  Bangkirai terrassebrædder

  Bangkirai har en flot gylden-brunlig farve og er helt uden knaster. Træet er efterspurgt på grund af sin hårdhed og formstabilitet og kommer fra bæredygtige skovbrug i Asien.

  Samtidig har Bangkirai en vendbar profil, så du kan vælge mellem en glat eller rillet overflade.
  Vælger du Bangkirai får du en træsort der gør det let at vedligeholde og hvor du samtidig tager hensyn til bæredygtigt skovbrug.

  Komposit terrassebrædder

  Komposit terrassebrædder ligner og føles som træ, men har samme holdbarhed som plast Komposit terrassebrædder kræver minimal vedligeholdelse og skal ikke males eller efterbehandles, men materialet bliver dog lidt lysere efter de første år.

  Obs: På Bygmad. forhandler vi i øjeblikket ikke komposit terrassebrædder, men du kan købe det som bestillingsvare. Besøg dit lokale Bygma Byggecenter og forhør dig om mulighederne.

  Cumaru terrassebrædder

  Cumaru er en rødbrun og hård træsort, der har en glat og knastfri overflade. Hvis du vælger en træterrasse med denne træsortkan du være sikker på, at du får en terrasse med et flot og eksklusivt udseende.

  Terrassebrædder fra Bygma trælast

  Sådan bygger du en træterasse

  Hvis du ikke har erfaring med at lægge terrassebrædder, anbefaler vi at du taler med en af vores dygtige medarbejdere i dit lokale Bygma Byggecenter.

  Til den ambitiøse gør-det-selv’er , har vi lavet en hurtig guide, så du husker de vigtigste elementer ved en ny træterrasse.

  Find ud af hvor stor din terrasse skal være og læg ud med at måle op til indkøb af brædder og tilbehør. Til en klassiske rektangulær træterrasse måler du blot de to sider.

  Skal den ikke være firkantet, anbefaler vi at du tegner en skitse på papir, hvor du måler de forskellige længder. Skitsen tager du med ned i dit lokale Bygma Byggecenter, hvor vores ansatte hjælper dig med at finde de rette mængder.

  Fundament og stolper til terrasse

  Til træterrassens fundamenter kan du med fordel bruge betonstolper, der graves 90 cm ned. Benyt et pælebor for at gøre arbejdet betydelig lettere
  Efter stolperne er gravet ned skal du lave en ramme af reglar med maksimalt 40 cm mellem hver. Disse kan købes hos Bygma.

  Montering af brædderne på terrassestolper

  Nu er det tid til at montere terrassebrædderne. De monteres med skruer eller clips som også kan købe hos Bygma. Skruerne afhænger af hvilket træ du har købt, så vi anbefaler, at du spørger din lokale Bygma til råds. Jo bedre kvalitet skruer du bruger, jo længere holdbarhed har din terrasse.

  Vedligehold træterrassen med terrasseolie

  Sådan sikrer du dig, at din terrasse holder sig flot i længere tid.

  Når man har med terrassebrædder at gøre, så er det vigtigt at vide, at der fra naturens side danner sig fugt under brædderne, og det kan dermed føre til råd og hurtigere nedbrydning af din terrasse end ellers.

  Netop derfor er bl.a. trykimprægneret en fordel, da træet allerede er imprægneret i store tryktanke og derfor godt beskyttet mod fugt.

  Brug terrasseolie til terrassen

  Du kan pleje og passe din terrasse med mange produkter, men vi anbefaler altid at du behandler dit træ.

  Hvis du har brugt trykimprægneret træ anbefaler vi at bruge terrasseolie som modvirker overflade begroning og giver træet en vandafvisende effekt.

  Husk at måle fugtniveauer i træet

  Sørg dog for at måle fugten i træet, før du behandler med træolie og overmaler med træbeskyttelse. Lukker du for meget fugt inde i træet risikerer du bare, at træet rådner indefra - og så skal terassebrædderne skiftes igen.

  Som udgangspunkt anbefaler vi at fugtprocenten er under 15% inden du behandler træet.

  Mere relevant information til terrassen

  Bolte, skruer og beslag

  Skruer, beslag og befæstigelse

  Find alt i skruer, beslag, bolte og befæstigelse til dit byggeprojekt.

  El-værktøj fra blandt andet Ryobi, DeWalt og Makita

  El-værktøj

  Se udvalget af professionelt og semiprofessionelt el-værktøj fra DeWalt, Makita og Ryobi.

  Terassebrædder til træterasse

  Inspiration til terrassebelægning

  Kom i gang med at bygge din nye terrasse. uanset om du skal bruge træ eller fliser.

  Bortskaffelse af trykimprægneret træ

  Når du bortskaffer træ fra din gamle træterasse, er der særlige krav hvis du har benyttet trykimprægneret træ. Miljøstyrelsen har udarbejdet et sæt retningslinjer.

  Wennerth Wood

  Wennerth Wood Trading leverer en lang række træprodukter til Bygma. Herunder krydsfiner, OSB plader og MDF plader i god kvalitet til fornuftige priser.

  Superwood

  Verdens Bedste Bræt - der er også er et byggemateriale i topkvalitet fra start til slut.