Drivhuse

Det bedste drivhus til planter og grønt

Drømmer du om at tilbringe mere tid i haven eller dyrke dine egne grøntsager og smukke blomster i et flot væksthus? Så er Bygmas udvalg, lave priser og tilbud på drivhuse i topkvalitet noget for dig.

Der er cirka en million drivhuse i de danske haver, fordi de giver livsglæde og sundhed. Et stort drivhus i haven udvider mulighederne og sæsonen for havebrug markant, mens et lille vægdrivhus er også en fremragende investering til dyrkning at frugt og grønt.

Dit eget lille drivhus er en oase for hele familien

Med investering i et drivhus til haven skaber du din egen lille oase og væksthus, hvor du kan dyrke saftige agurker, solmodne tomater eller smukke blomster. Også minidrivhuse er en god investering - de er både billige og lette at vedligeholde.

Aktuelt lave priser på dit nye drivhus

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Vitavia venus drivhuse

  Lille drivhus eller orangeri?

  Hos Bygma fører vi både vægdrivhuse, orangerier og pavilloner fra Vitavia. Vi har drivhus modeller til enhver stil og pengepung. Men hvad skal du egentlig vælge?

  Når udvalget strækker sig fra et lille vægdrivhus på 0,91 kvadratmeter til et orangeri med plads til havemøbler, kan det være svært at vælge, uden at have den store erfaring.

  Et drivhus kræver plads

  Den korrekte størrelse afhænger af hvilke behov du har, og hvor din stor din have er.

  Hvis du har et lille rækkehus, en altan eller en forhave, der ikke har meget plads, hvor væggen vender mod øst, syd eller vest, så er et vægdrivhus et godt udgangspunkt.

  De små vægdrivhuse fylder ikke i den lille have, men giver dig alligevel mange muligheder for at dyrke forskellige blomster og planter. Med et vægdrivhus udnytter du den begrænsede plads på en spændende måde.

  De klassiske drivhuse

  Hvis du har en stor have, har du formentlig allerede udforsket de klassiske drivhuse på nettet og kigget på Juliana, Willab Garden, Halls og ikke mindst Vitavia.

  Det er særligt med Vitavia drivhuset at du virkelig udfolder din indre hobbygartner.

  Du kan også finde et smukt orangeri, der kan skabe et rum i din have. Her kan du nyde varmen, invitere naboen på besøg og dyrke dine planter. Husk på, at det kommer til at stå i haven i lang tid, så du kan lige så godt udnytte alle fordelene.

  Fordelene ved et drivhus

  Uanset om du benytter din nye oase til vækst eller hygge, har drivhuse mange glæder, herunder

  • Forlænget sommersæson med flere varme dage
  • Sted at hygge med familie og venner
  • Lunere omgivelser til større udvalg af planter
  • Nemmere at kontrollere vækstforholdene
  • Beskyttelse mod fugle og andre dyr
  • Lettere at vedligeholde haven
  • Du kan dyrke et bredere udvalg af planter og grøntsager

  God plads til at dyrke dine egne grøntsager

  Mange ønsker et drivhus i haven for at kunne dyrke grøntsager. Drivhusets størrelse er naturligvis afgørende for, hvor mange grøntsager du kan have.

  Du skal være opmærksom på, at det er godt at vælge et drivhus med en stor grohøjde. Grohøjden handler om højden fra jorden til taget af drivhuset. I drivhusets varme betingelser bliver mange planter højere, end du er vant til fra en normal baghave eller bed.

  Vælg et drivhus med rigeligt plads. Dine planter skal have god plads til at vokse. Der er mange, der oplever, at de får meget mere blod på tanden i forhold til at være hobbygartner, når de har prøvet at dyrke grøntsager i drivhus.

  Hvilke typer planter og grøntsager skal du vælge?

  Først og fremmes bør du vælge planter og grøntsager, der har særlig gavn af den ekstra varme, fugtighed og meget lys.

  Gode valg til drivhuset er for eksempel agurker, tomater, auberginer, salater og chilier. I et stort drivhus, vil du opleve, at du kan dyrke mange af grøntsager, du bruger i hverdage. Det er naturligt og sundt - både for dig, din familie og for miljøet.

  Hele familien kommer til at nyde se planterne spire, hjælpe til med at passe dem og til sidst at få den skønne oplevelse, der er ved at smage noget, de selv har dyrket.

  Et Vitavia drivhus er kvalitet, stil og udtryk

  Drivhuse kommer i flere forskellige størrelser og ser meget forskellige ud. I Bygma sælger fører vi et stort udvalg af praktiske drivhuse, der er optimeret til vækst og planter og smukke orangerier, der er rummelige nok til havemøbler. Er du stadig i tvivl om hvilken størrelse og model du skal vælge, kan du læse vores guide til valg af drivhus her.

  Et orangeri og et drivhus giver et dejligt udendørs rum, selv hvis det regner eller er koldt. På vores webshop kan du finde inspiration og gode råd til indretning af drivhuset.

  Stort vitavia merkur drivhus

  Vedligehold og tilbehør til drivhuset

  I Bygmas udvalg af Vitavia drivhuse fokuserer vi på kvalitet, holdbarhed og tilbehør. Uanset om det er til dyrkning af grøntsager eller til at forlænge sommersæsonen.

  Indretningen og kvaliteten af drivhuset har stor betydning for hvor let det er at samle et drivhus, vedligeholde, den effektive plads og evnen til skabe et godt vækstmiljø.

  Sådan fungerer dit drivhus

  Et drivhus primære funktion er at skabe et bedre og lunere vækstmiljø indenfor end udenfor væggene.

  Det gode miljø skabes ved at lave en membran (ruder) af glas eller plastik, der lader solens stråler komme ind, men samtidig også sørger for, at varmen ikke slipper ud igen. Er ruderne for tynde er de mere modtagelige overfor skader, ligesom de også vil holde dårligere på varmen

  Med ruder der kan åbnes, regulerer du varmen og luftfugtighed og med vand og gødning sikrer du en sund jordbund. På den måde skaber du et særligt klima, som du tilpasser til præcis de planter og grøntsager du ønsker.

  Drivhuse af gode materialer

  Fordi drivhus involverer store temperaturforskelle, meget lys, fugtig jord og mere varierende luftfugtighed, skal det laves af gode byggematerialer.

  Derfor anbefaler vi drivhuse, der har vægge lavet af glas, hærdet glas og polycarbonat, og hvor rammerne er lavet af aluminium.

  Træ og andre organiske byggematerialer er meget sårbare overfor jord og fugtighed. Overvejer du selv at bygge drivhus med træ, skal du som minimum sikre dig, at det er trykimprægneret.

  I de varme fugtige vilkår har både skimmel, svamp og skadedyr optimale levevilkår og vil hurtigt påvirke organiske materialer som træ. Derfor vil vi altid anbefale færdige modeller af glas og aluminium.

  Sådan håndterer du fugt i drivhuset

  Fritstående drivhuse og vægdrivhuse har lidt forskellige indeklimaer. Det fritstående påvirkes i større grad af vejret, mens vægdrivehuse også påvirkes af hvilken væg de placeres på - f.eks. om det er sydvendt eller vestvendt, men også om det står op af en isoleret husmur.

  Vi anbefaler altid, at du køber et Vitavia hygrometer. Med det kan du let overvåge luftfugtigheden og temperaturen. Fugtigheden påvirkes først og fremmest af hvor meget du vander planterne og jorden, men også af temperatur og sollys.

  Er luftfugtigheden for høj til dine planter, sænker du den ved at lufte mere ud - måske endda lade vinduerne stå på klem eller helt åbne i et længere tidsrum.

  Er luftfugtigheden derimod for lav, skal du vurdere om jorden og planterne tåler mere vand, ellers kan du vande fliserne, der sikrer hurtig og effektiv fordampning.

  Vedligehold og tilbehør til drivhuset

  I udvalget af tilbehør til drivhuse finder du alt fra skyggepasta til jordtermometer, hylder og vandingsanlæg. På bygma.dk finder du med andre ord alt du skal bruge, uanset dine ambitioner og hvad du skal dyrke af planter og grøntsager.

  Selvom drivhuset er lavet af glas, polycarbonat og aluminium vil du uundgåeligt opleve, at du får ødelagt en rude, et ophæng eller trykket en af skinnerne.

  Derfor fører vi naturligvis også glas og reservedele, så du har glæde af din oase i mange år.

  Fordi du kigger på drivhuse

  Vitavia drivhuse

  Valg af drivhus

  Få inspiration til de mange størrelser og typer af drivhus. Bygma vejleder i alle modellerne i Vitavias udvalg.

  Havemøbler til terrassen

  Find de rette havemøbler

  Alt fra trællebænke til borde og foldestole, så du kan samle familien og naboer på terrassen-

  Bangkirai terassebrædder på trappe

  Alle typer terrassebrædder

  Skal du bygge terrasse fører vi et stort udvalg i terrassebrædder af højeste kvalitet.