Flamingoisolering

Skab et energieffektivt hjem

Flamingoplader er velegnet til både effektiv isolering og byggemateriale i udvalget situationer. Flamingoen, også kendt som ekspanderet polystyren (EPS), består hovedsageligt af luft blandet med små kugler.

Blandingen giver EPS pladerne en fast og stiv form, der er nemme at tilpasse og giver en bedre isolering end eksempelvis glasuld.

I Bygmas udvalg finder du både Sundolit og Jackon polystyrenplader, som kan anvendes til alt fra gulvisolering til terrænisolering.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Jackpor flamingoplader til terrænisolering

  Flamingoplader til isolering

  Uanset om du bygger nyt, bygger til eller renoverer, så har flamingoplader stor betydning for moderne byggeri. Pladerne udgør en vigtig del af terrændækket, til renovering af fx kældre og loftsrum ligesom de nedbringer varmetab i forbindelse med gulvvarme.

  Fordi flamingopladerne fra Jackon og Sundolitt samtidig er lette at skære til, har du et isoleringsmateriale, der er let at bygge med

  Også kendt som EPS og polystyren

  EPS står for ekspanderet polystyren og er byggebranchens betegnelse for de nu meget populære isoleringsplader.

  I mange moderne byggerier indgår i dag flamingo isolering på 150 mm som en fast del af terrændækket. Flamingoens høje luftindhold skaber et enormt effektivt isoleringslag der nedbringer varmetabet og beskytter boligen mod fugt.

  Både godt for miljøet og byggeriet

  Udover at pladerne er effektive til isolering, så er de både lette og nemme at tilpasse.

  Den lave vægt og lette tilpasninger betyder ofte en hurtigere og mere effektiv isolering. Dertil kommer en mere skånsom og praktisk arbejdsproces, hvor du i sidste ende også sparer på beton og andre - mere kostbare - byggematerialer.

  Genbrug af plastik i flamingo

  Det er naturligt at reagere på, at flamingo består af ca. 2% plastik. Men flamingo er i dag gudskelov let genanvendelig.Mette note: jeg forstår ikke det med 100 pct kan du omformulere?

  Fordi flamingo primært består af luft, er det let at komprimere og transportere materialet som en del af genbrugs cyklussen.

  Du kan læs mere om genbrug af plastik i flamingo hos plastikindustriens brancheforening.

  Gulvisolering med flamingoplader

  Hvor kan du bruge flamingoplader?

  Om det er trykimprægneret træ eller isolering får du din bestilling leveret indpakket, så den tåler at stå ude indtil du går i gang med dit byggeprojekt.

  Det betyder også, at du ikke behøver være hjemme på leveringstidspunktet, selvom det skulle være dårligt vejr. Vi anbefaler selvfølgelig at dine materialer opbevares tørt og efter producentens anbefalinger efter levering.

  Til gulvisolering med og uden gulvvarme

  EPS-plader er meget udbredt i forbindelse med gulvisolering. Uanset om det er til gulve med eller uden gulvvarme nedbringer pladerne varmetabet og er en vigtig bestanddel i moderne lavenergibyggeri.

  Hvis du forventer at lægge gulvvarme, skal benytte sporede EPS-plader lavet præcis til formålet.

  Som gulvisolering i vådrum bør du overveje om WEDIs vådrumsplader er en bedre løsning. Ved tvivl eller spørgsmål bør du henvende dig i dit lokale Bygma byggecenter.

  Udnyt din kælder bedre

  De færreste sætter pris på en uudnyttet, kold og fugtig kælder.

  Derfor er det oplagt at bruge polystyrenplader til efterisolering af kælderens ydervægge. Fordi pladerne både er stærke, fugtafvisende og hæmmer skimmel og svamp tåler de kontakten med jorden. Det er vigtigt, at du altid sætter dig ind i hvordan du undgår fugt og skimmel i kolde og fugtige rum.

  Underisoleringen bør du vurdere, om det også er nødvendigt at nedlægge omfangsdræn og isolere husets sokkel.

  Flamingokugler i hulmuren

  Flamingokugler eller perler er et oplagt materiale til isolering af hulmuren.

  Udover at flamingokugler ligger tæt i hulmuren er de resistente overfor fugt og modvirker derfor dannelse af skimmel. Processen kræver dog særlig opmærksomhed, da der nemt kan opstå lommer i isoleringen, hvorved den egentlige gevinst går tabt.

  Hurtige skillevægge med flamingo

  Fordi EPS plader er faste kan de også benyttes til lette og hurtige skillevægge.

  Selvom vi hos Bygma fører andre byggeplader, der er mere oplagte, så kan en glasfilt beklædt flamingoplade være et hurtigt alternativ til en midlertidig skillevæg.

  Andre varer med relation til flamingo og EPS

  Byggeplader fra krydsfiner til OSB plader

  Byggeplader hos Bygma

  Se hele udvalget i gipsplader, OSB, krydsfinér og MDF velegnet til alt fra loftsplader til nye skabe.

  Se udvalget af gulvvarme hos Bygma

  Materialer til gulvvarme

  Vi har alt i gulvvarme, så du får en energibesparende og behagelig gulv enten med træ eller fliser.

  Guides til klikgulve og trægulve

  Læs guides og inspiration til gulve

  Vi deler råd og vejledning til dig, der søger nyt gulv eller har brug for hjælp til vedligehol.