Plæneklipper

Spar tid og energi med Makita, Ryobi og DeWALT

Hos Bygma finder du et bredt udvalg af plæneklippere og hurtig fragt lige til din adresse. I udvalget finder du alt fra robotplæneklippere til den klassiske cylinderklipper i en kvalitet, der sikrer at du får en let og god oplevelse.

Husk også at pleje græsplænen allerede i foråret. Bygma fører et stort udvalg i plæneluftere samt mosfjernere der sørger for at græsset får den rette mængde luft og næring..

Uanset om du foretrækker en AL-KO robotplæneklipper, en traditionel Texas motorplæneklipper eller foretrækker håndplæneklipperen, er du sikret en god oplevelse ned til det sidste græsstrå.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  AL-KO robotplæneklipper hos Bygma

  Vælg plæneklipper med omtanke

  Skal græsplænen trimmes og gøres lækker når foråret kommer, skal du både pleje græsplænen og vælge den rette maskine. Inden du sorterer i udvalget af AL-KO, Ryobi, Grouw og de mange andre mærker, er der særligt 5 emner vi ofte fremhæver i forbindelse med at du skal vælge en ny græsslåmaskine.

  Fem punkter inden du vælger

  • Størrelsen på din græsplæne: Især med store græsplæner bør du overveje en græsslåmaskine med klippebredde på minimum 45 cm.
  • Højdeforskelle på græsplænen: Især med robotplæneklippere kan en kuperet og meget ujævn plæne volde udfordringer.
  • Plæneklipperens vægt: Det er værd at give lidt ekstra for en lettere maskine, både når du har en stor græsplæne eller i kuperet terræn.
  • Hvor tit du klipper græsset: Skal grønsværen være skarpere end naboens, holder robotplæneklipperen styr på hvert strå, mens cylinderklipperen tit er nok til sommerhuset.
  • Dit budget: Nyder du turen i haven, kan du spare meget ved at købe en Ryobi One+ plæneklipper i stedet. Robotplæneklippere er derimod lettende, men også en investering til dig, der vil nyde udsigten fra terrassen.

  Har du styr på de 5 punkter, er det meget lettere at finde den helt rette plæneklipper. Græsset klipper ikke 100% sig selv, men du får meget bedre oplevelse i mange år.

  Tips til en sund og flot græsplæne

  En trimmet og flot græsplæne er altid sjovere at vise frem. Men det handler ikke kun om græsslåmaskiner. Her er et par gode råd, der hjælper dig på vej - og husk at forårsplejen er den vigtigste!

  Rens græsplænen for affald og blade: Efter vinteren er der ofte meget affald og mange blade på græsplænen, som blokerer sol og lys, og hæmmer væksten af græsset.

  Giv græsplænen en grundig rive: En grundig rive hjælper med at fjerne døde græsstrå og andet organisk materiale, der tit blokerer for sollys og luft.

  Fjern ukrudt og mos: Ukrudt og mos skader græssets vækst og skønhed. Fjern dem med en vertikalskærer eller en mosfjerner, så plænen bliver flot allerede i foråret. Se Bygmas udvalg af plæneluftere og mosfjernere.

  Gød græsplænen: Gødning giver græsset de næringsstoffer, det har brug for til at vokse og forblive sundt. Gødning med en høj kvælstofprocent fremmer græsvæksten. 

  Klip græsset regelmæssigt: Når du nu har købt en græsslåmaskine, skal du også nyde den regelmæssigt. Sørg for, at din plæneklipper har den rigtige klippehøjde, og undgå at klippe mere end en tredjedel af græsset hver gang. 

  Ryobi plæneklipper på batteri

  De fem forskellige typer

  I dag er det især de batteridrevne plæneklippere og robotplæneklippere, der finder vej til villaens græsplæne. Den klassiske benzindrevne motorplæneklipper og havetraktoren er knap så udbredt og oftest kun valget for dem, der ønsker drift året rundt eller til særligt store haver.

  Akku plæneklipperen på batteri

  Batteriplæneklippere (også kaldet akku plæneklippere) er i dag så gode, at du ved køb af en maskine med to batterier ikke løber tør under en klipning.

  På hver maskine noterer vi den estimerede rækkevidde per opladning, så du vælger den rette batteridrevne plæneklipper.

  En batteridrevet plæneklipper er ofte også meget lettere end de andre maskiner - vel at mærke uden batterier - og derfor også handy at transportere rundt.

  Med den batteridrevne plæneklipper slipper du også for meget af den vedligehold, der er og var forbundet med traditionelle motorplæneklippere på benzin.

  Robotplæneklipper

  Hvis du vil spare tid og undgå at skubbe rundt på en græsslåmaskine, er robotplæneklipperen det ideelle valg.

  Tidligere var de selvkørende plæneklippere hæmmet af kort rækkevidde og batteriernes holdbarhed, men i dag finder du AL-KO og Grouw maskiner, der kan klare op til 1500 m² græs.

  Robotplæneklipper finder oftest selv tilbage til ladestationen, når plæneklipperen er ved at løbe tør for strøm. Samtidig har robotplæneklipperen en regncensor, som gør, at den kører tilbage til ladestationen, hvis det begynder at regne.

  Husker du at holde ladestanderen / garagen tilsluttet, undgår du også turen til tanken for at købe benzin til din gamle motorplæneklipper.

  Motorplæneklipper på benzin

  Benzindrevne plæneklippere fås i mange varianter, men udvalget er efterhånden på vej ned. 

  Det er oftest entusiaster og indehavere af meget store græsplæner der foretrækker motorplæneklipperen fordi den har en større rækkevidde og kapacitet.

  Især i forbindelse med klippekapacitet bliver du også glad for motoren.

  Efterhånden som beholderen fyldes med græs, hjælper motoren dig med at holde turen rundt i haven lettere og hurtigere.

  El-plæneklipper

  El-plæneklipperen er bogstavelig talt endt inderst i haveskuret.

  Ankomsten af batteridrevne plæneklippere har fortrængt maskinerne med den lange og frustrerende ledning, som de fleste klipper over hver sommer.

  Leder du efter en el-plæneklipper, kan det stadig lade sig gøre. DU kan også være heldig for at finde den i oversigten. Tag i stedet et kig i Bygmas outlet, hvor du kan være heldig at finde et godt plæneklipper tilbud.

  Se Bygmas Outlet

  Cylinderklippere og håndskubbere

  Til den lille have eller sommerhuset, er cylinderklipperen helt perfekt.

  Den fylder ikke meget, kommer hurtig rundt i haven og der er stadig mange entusiaster der hævder, at cylinderklipperen efterlader de flotteste plæner.

  Inspiration når handler plæneklipper

  Udvalg af havehegn i træ hos Bygma

  Alt til dit hegn

  Hos Bygma finder du et stort udvalg i stolper, stolpehatte, hegnsbrædder og systemhegn.

  Træbeskyttelse og træmaling fra Bygma

  Find den rette træbeskyttelse

  Sund og grundig pleje af træhegn og facader sparer dig for udgifter til nyt træværk og holder boligen flot.

  Store fliser og terrasse

  Guide til belægning med fliser

  Gør du arbejdet korrekt, kan flotte og robuste flisebelægninger holde 20 til 30 år.