Robotplæneklipper

Holder græsplænen flot hver dag

Robotplæneklippere er din vej til en mere bekvem hverdag, hvor gennemprøvet teknologi sørger for vedligeholdelsen af din græsplæne.

Modeller med eller uden kanttråd

Robotplæneklipperen klipper selvstændigt græsset inden for det afgrænsede område, du har angivet. Nogle modeller kræver, at du installerer en kanttråd under jorden for at indkredse klippeområdet, mens andre modeller er uden kanttråd kanttråd men anvender i stedet sensorer, avanceret programmering og GPS.

Støjsvage robotplæneklippere

Ud over at du kan bruge tiden på at slappe af, slipper du også for larm og oprydning. Robotplæneklipperens batteridrevne motor er mindre støjende, og da den løbende klipper græsplænen, undgår du også at samle græs op og køre med haveaffald.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  AL-KO robotplæneklipper hos Bygma

  Væg den rette robotplæneklipper

  Med det rette valg af robotplæneklipper får du en stor lettelse i hverdagen. Du slipper for at trække plæneklipperen ud af skuret, lade batteriet, og ikke mindst bruge din begrænsede fritid på hverdagene til at klippe græs.

  Se frem til en lettere hverdag

  Start med at vurdere din græsplænes indretning:

  • Hvor mange kvadratmeter skal den klippe? Dit valg starter her, hvor modeller som AL-KO Robolinho og Grouw navngiver deres robotplæneklippere efter græsplænens størrelse, fx AL-KO Robolinho 1150 og Grouw 1000, designet til hhv. 1150 og 1000 kvadratmeter.
  • Er din græsplæne et stort areal egnet til en kraftfuld robot, eller har den mange kroge, buske og smalle passager, der kræver en mere kompakt model?
  • Hvor ofte ønsker du, at robotplæneklipperen skal klippe græsset?
  • Hvor teknisk anlagt er du? Foretrækker du en app-baseret styring, eller ønsker du en mere hands-on tilgang med pløkker og kanttråd?
  • Skal den være tyverisikret? En robotplæneklipper med GPS kan ofte spores via en app. Husk også at tjekke med dit forsikringsselskab, om din robotplæneklipper er dækket af din indboforsikring, når den står udenfor.
  • Hvor stor en niveauforskel har græsplænen? Nogle robotplæneklippere håndterer skråninger og ujævnheder godt, mens andre er bedre på store, flade arealer.

  Skal robotplæneklipperen klippe hver dag?

  En robotplæneklipper behøver ikke at klippe hver dag. Klipningen bliver pænere, og det afklippede græs fordeler sig bedre, hvis den kører 1-3 gange om ugen. Frekvensen bør tilpasses efter, hvor hurtigt din græsplæne vokser og det ønskede udseende. En robotplæneklipper er mest effektiv, når græsset holdes jævnt kort og sundt, hvorfor det anbefales at indstille den til at klippe 1-3 gange om ugen.

  GPS, sensorer og kanttråd

  En robotplæneklipper anvender forskellige tekniske løsninger til at navigere. De mest udbredte typer benytter enten en kanttråd, en kombination af avancerede sensorer og GPS, eller en app, der definerer havens omfang.

  Robotplæneklipper med kanttråd

  Den ene type robotplæneklipper navigerer ved hjælp af en kanttråd, som placeres rundt om græsplænen. Når robotplæneklipperen møder kanttråden, ved den, at den skal ændre retning. Ved nogle modeller kan kanttråden graves ned langs kanterne og omkring buske og bede, mens den ved andre modeller fastgøres med pløkker.

  Robotplæneklipper med GPS og App

  Den anden type robotplæneklipper styres via din mobiltelefon. Du downloader en app, som guider dig gennem opsætningen af klippeskemaer og præferencer. Robotplæneklipperen lærer din græsplænes layout at kende ved hjælp af avancerede sensorer og programmering. Nogle modeller har endda indbygget GPS til præcis afgrænsning og klipning.

  Lad robotplæneklipperen køre om dagen

  Robotplæneklippere kan forstyrre naboer og havenes dyr, især pindsvin, om natten. For at undgå dette anbefales det at indstille robotplæneklipperen til at køre midt på dagen, hvor risikoen for at skade dyrelivet er mindre.

  Køb CE-mærket kvalitet

  Hos Bygma fokuserer vi på CE-mærkede robotplæneklippere, der overholder europæiske sikkerhedsstandarder. Dette sikrer, at robotplæneklipperen stopper ved forhindringer eller hvis den vælter, hvilket mindsker risikoen for skader på både mennesker og dyr.

  En kantklipper supplerer din robotplæneklipper

  Selvom robotplæneklipperen effektivt vedligeholder græsplænen, klarer den ikke kanterne. Start sæsonen med at skabe en jævn og lige kant rundt om plænen for at lette både placeringen af kanttråden og vedligeholdelsen af kanterne gennem sæsonen.

  Se Bygmas udvalg af kantklippere. 

  Grouw robotplæneklipper

  Tips til en flot græsplæne

  En flot grøn græsplæne er i sig selv tilfredsstillende, især når børn og børnebørn boltrer sig på den, hunden løber frit rundt, og du inviterer familie, venner og naboer til grillhygge. Men at opnå dette kræver mere end en robotplæneklipper!

  Fjern løvfald og grene fra græsplænen

  Efter vinteren er der ofte meget affald og mange blade på græsplænen, som blokerer sol og lys, og hæmmer væksten af græsset. Hos Bygma fører vi et sort udvalg af løvsugere og Fiskars løvriver, der gør arbejdet betydelig lettere end hvis du samler ind med hånden eller en almindelig rive.

  Se udvalget af løvriver

  Se udvalget af løvsugere

  Giv græsplænen kalk for at styre ræsplænens PH værdi

  Foråret er ideelt til at sikre din græsplæne de bedste vækstvilkår for den kommende sæson. Sørg for, at jordbunden har en pH-værdi på omkring 6.5, hvilket kan måles direkte i jorden eller ved at analysere en jordprøve opløst i demineraliseret vand.

  Fjern ukrudt og mos

  Ukrudt og mos kan skade græssets vækst og æstetik. Brug en vertikalskærer eller mosfjerner for at få en flot plæne allerede i foråret.

  Se vores udvalg af plæneluftere og mosfjernere, herunder vertikalskærere, som sikrer en sundere græsplæne. Se alt i plæneluftere

  Gød græsplænen

  Gødning og friske græsfrø er essentielle for at tilføre græsset nødvendige næringsstoffer og sikre en tæt vækst. Vælg den rette type gødning og græsfrø for bedste resultat.

  Klip græsset regelmæssigt

  Robotplæneklipperen spiller en central rolle her. Ved at indstille den til den korrekte klippehøjde og lade den klippe regelmæssigt, sikrer du en flot og jævn plæne.

  Inspiration når du handler robotplæneklipper

  Græsfrø og gødning til græsplæne

  Græsfrø og gødning

  Find alt du skal bruge i græsfrø, kalk og gødning i Bygmas plantecenter, så du får en tæt og flot græsplæne.

  Se udvalget af græstrimmere

  Græstimmer

  Græstrimmeren sætter prikken over i'et på din græsplæne. Få en let og smidig finstudsning af plænen med en græstrimmer fra Bygma.

  Græsplæne inden plæneklipper

  Valg af plæneklipper

  Fra håndskubber til robotplæneklipper - Få tips og inspiration til valg af din næste plæneklipper.