Forskallingsbrædder

Det er ikke altid nemt at have styr på alle de forskellige muligheder, du har inden for byggeri og materialevalg. Men her for du et godt overblik over, hvad forskalling er, hvad forskallingsbrædder skal bruges til, og hvilke forskallingsbrædder du skal vælge til netop dine projekter med forskalling, og hvor mange stk. du har brug for. Det er muligt, at du har søgt på forskallingsbrædder, og på grund af cookies så dukker de hele tiden op på din browser, men du ved stadig ikke hvad forskallingsbrædder er.

Hvad er forskalling?

Forskalling er en støbeform, der typisk bygges af vandfaste plader, derudover bruges forskalling mest til at støbe beton i. Traditionel forskalling laves ofte af forskallingsbrædder, men til større forskalling i industri findes der andre former for forskalling. Forskallingsbrædder bruges til underlag til lofter, samt som underlag til pladebeklædning, men du kan bruge dem til flere af dine projekter, da de er gode til mange forskellige konstruktioner. Forskallingsbrædder er en type brædder, der ofte kommer i materialerne fyr og gran. De bliver normalt brugt til formål, hvor der skal bruges stærke brædder, der ikke skal ses i en konstruktion, da de ofte er af laveste sortering.

produkterFiltrer visning

+ Vis alle

  Forskalling

  Forskallingsbrædder er det helt rette valg, hvis du skal støbe noget i en form. Flydende beton er nemlig et kraftigt materiale at arbejde med, og brædderne skal derfor være i stand til at formgive betonen, samtidig med at det skal være i stand til at modstå det store tryk fra betonen. Vælg de uslebne brædder, hvis overfladen kan ses, forskallingsbræddernes overflade vil nemlig blive præget ind i betonens overflad, hvorfor de uslebne af lav sortering er foretrukket.

  De rette mål til det rette byggeri

  Derfor er det også vigtigt at vælge brædder med de rette mål, så du ikke selv skal til at justerer brædderne, så de passer. Er du i gang med et større projekt, så vælg brædder med målene 22 x 100 mm. Derimod, hvis du er i gang med et mindre projekt, så vælg brædder med målene 16 x 100 mm. Inden du trykker på vælg bredde, er det altid godt at vide, hvilken tykkelse og længde brædderne skal have, men vi har mange størrelser, som du kan se ved at trykke på vis alle Længde og vis alle Bredde.

  Forskellige forskallingsbrædder

  Der findes selvfølgelig flere forskellige typer af brædder, og der er i dag et stort udvalg. Generelt så er forskallingsbrættet af den laveste sortering indenfor brædder, da de ofte ikke skal anvendes til noget, der bliver synligt. Derfor vil du ofte opleve at brædderne har knaster og bomkanter, men det betyder ikke, at det ikke er godt træ. Der er ikke kun forskellige mål på forskallingsbrædder, der er også forskel på, hvordan de er høvlet. Du kan blandt andet vælge trykimprægnerede brædder.

  Brugen af de forskellige brædder

  Samtidig er et trykimprægnerede bræt gode til udendørs brug, hvis du for eksempel skal bygge et hegn eller andet i din have, og du kan overleve med, at træet har nogle knaster. Hvis du skal bruge brædderne til for eksempel en loftkonstruktion, så vælg høvlet forskallingsbrædder. Her får du nogle bredder, der ikke har den ru overflade, fordi de er høvlet. Disse er ofte lavet af gran og ikke fyr, som de trykimprægnerede brædder. Samtidig er hjørnerne rundet af, hvilket giver dig muligheden for at anvende disse brædder til andre formål end de trykimprægnerede.

  Hvordan kan man få fat i denne type

  Det kan godt være at man ved, at man skal bruge forskallingsbrædder, men derfor ved man ikke nødvendigvis, hvordan man finder dem. Først skal du vide, hvilket antal brædder, du har brug for, så du kan angive, hvor mange stk. du skal have. En af fordelene ved forskallingsbrædder er dog, at de er nemme at finde, og de har en stk. pris, der ikke får en til at falde bagover. Du skal også overveje, hvad brædderne skal anvendes til, fordi det kan betyde, at du skal have en bestemt kvalitet.

  Køb af brædderne

  Køb af forskallingsbrædder er også nemt, da de normalt sælges hos de fleste forhandlere af byggematerialer i dag. Når du skal købe forskallingsbrædder, skal du også overveje hvilken længde, og tykkelse, de skal have, for det kommer netop an på, hvordan de skal anvendes. Derudover er det også nemt at købe forskallingsbrædder, da du ofte har mulighed for at vælge en form for levering, og det kan gøre dit byggeri projekt nemmere.

  En guide til den bedste anvendelse

  Her får du nogle generelle regler for, hvilke brædder du skal vælge, alt efter hvad de skal anvendes til: Hvis du skal opsætte gipsplader, lofter eller en anden form for beklædning indendørs, bør du vælge de høvlede forskallingsbrædder til dit projekt. De har nemlig kun få knaster, og de har en god overflade. Trykimprægnerede brædder er anvendelige til udendørs brug. De kan samtidig med fordel bruges som afstandsbrædder eller klemmelister, men de kan dog både have bomkanter og knaster.

  Læs mere om forskallingsbrædder her

  Vil du gerne vide mere om forskallingsbrædder, så kan vi sagtens hjælpe med at give mere information. Læs mere om forskallingsbrædder på vores side, og find vejledning til hvilke forskallingsbrædder du skal bruge til netop dit byggeri. Hvis du er i tvivl om lige præcis, hvad man bruger forskallingsbrædder til, kan du finde kontakt oplysninger på forhandlere nemt. Du kan også finde vejledning til pris, antal, træ, stk. pris, varenr. og vores andre produkter. Det kan nemlig være svært selv at finde ud af pris, træ, antal, varenr. og vores udvalg, og derfor står vi altid til rådighed.