Indendørs MalingMaling indendørs er et af de gør-det-selv-projekter, mange danskere glædeligt kaster sig ud i. Nye farver kan skabe et helt nyt liv i hjemmet. Priserne er lave i forhold til, hvad du får ud af ny indendørs maling. En væg med en smuk kontrastfarve eller et nymalet loft kan gøre underværker.

Det er nemmere at opnå et tilfredsstillende resultat, hvis du vælger den rigtige maling, det rigtige tilbehør og den rigtige farve - og forbereder dig godt med de rette og rigtige materialer. Vi har samlet nogle overvejelser, tips & tricks, som du skal gøre dig, inden du kaster dig ud i at male indendørs. Priser for at få professionel hjælp til at male er høje, og du kan derfor vælge at gøre det selv.

Vi leverer dine nyindkøbte maling fra danske producenter, lige til døren til fordelagtige priser.

Populære produkter

Miljø og sundhed

Der er stor efterspørgsel på miljørigtig maling. Maling har historisk set været kendt for at være både farligt og fyldt med kemikalier. Det behøver ikke være tilfældet mere. Mange producenter af indendørsmaling er opmærksomme på, at maling ikke må være hverken sundhedsskadelig eller dårlig for miljøet.

Hvis du går efter miljørigtig maling, så vælg indendørs maling, der er mærket med enten svanen eller blomsten eller i Bygma, Det grønne valg. Du kan købe god miljørigtig maling til gode priser hos os.

Overflade

Det første du skal overveje, er hvilken overflade, du skal male. Skal du male lofter? Eller er det træ eller på beton?

Maling er specielt udviklet til specifikke overflader og materialetyper. Du skal derfor vælge en type maling, der egner sig specifikt til dit maleprojekt og den overflade, som skal have en tur med penslen.

I nogle tilfælde går malingen ind og beskytter materialet - det er for eksempel træmaling, der trænger ind i træ og beskytter træværk. Hvis malingen skal binde på metal eller beton, så skal det være en malingtype, der kan det. En overflade afgør typen af indendørs maling.

Du finder maling til forskellige overflader både online og i vores butikker.

Maling indendørs

Hvis du vælger den forkerte type maling, så kan du risikere, at du får et rigtig dårligt resultat.

Hos Bygma fører vi et stort udvalg af maling, der egner sig til indendørs brug og til forskellige overflader. 

Glans

Et af de vigtige parametre for indendørsmaling er glans. Glans er et udtryk for, hvor mange procent lak der er tilsat malingen. En vægmaling, der har en glans på 5, vil altså have tilsat 5 % lak. Maling med med et stort indhold af lak vil tørre op og efterlade mere glatte og skinnende vægge. Jo højere glans, jo mere vil væggen fremstå lakeret. Hvis du tænker på en dørkarm, så er det ofte malet med maling med meget glans, hvorimod en væg har lavere glans- og det er der en god grund til.

Glans hænger nemlig også sammen med, hvor let den malede overflade bliver at rengøre. De steder, man ofte tørrer af, vil man normalt male med en høj glans. Det gælder eksempelvis vindueskarme og dørkarme - men man anbefaler også, at vælge en maling med høj glans til alle overfladerne i køkkenet.

Farve

Farven er selvfølgelig et vigtigt element. Den forkerte farve vil skure i øjnene, og du vil ærgre dig over dit valg i lang tid. For at få et smukt slut resultat, skal du også gøre dig umage med at vælge den rigtige farve.

For at minimere risikoen for at vælge en skæv farve, så er det en god idé at bestille farveprøver hjem. Vælg ikke kun farve kun ud fra farvekort. Det er svært at få et indtryk af, hvordan farven vil se ud i din bolig, når du kun kigger på en lille firkant.

Bestil farveprøver hjem, som du kan holde op mod din nuværende farve på væggen. Farven vil se helt anderledes ud, når du ser den i forskelligt lys i løbet af dagen. Prøv farven i dit eget hjem, før du laver en ordre på varer, så vil du også få et indtryk af, om farven passer til dine møbler og resten af dit hus.

Du kan også finde inspiration på forskellige blogs. Ofte kan du finde hvilken farvekode der er brugt i det rum, som er vist. Vi kan tone alle farver, så længe vi har en farvekode.

Vådrum

En anden faktor der afgør, hvilken type maling du skal bruge, er om du maler i et vådrum. Det kræver en speciel type maling, der er udviklet til at kunne komme i kontakt med vand og meget fugt. Normalt er der tilsat akryl eller polyuretan, der gør overfalden vandafvisende, så fugten i mindre grad trænger ind i væggen.

Et vådrum er eksempelvis et badeværelse, bryggers, vaskerum og lignende.

Fremgangsmåde

Når du får dine nye varer leveret hjem, så har du sikkert bare lyst til at komme i gang med det samme, men forberedelse er afgørende for, om din nye indendørs maling kommer til at se professionel ud til sidst.

Det du skal male, skal være fuldstændigt rent, før du begynder. Du skal vaske grundigt ned med grundrens, for at få alt fedt og snavs af væggen. Hvis der sidder fedtfingre, så kan malingen ikke binde og den vil skalle af med tiden.

Tjek også kvaliteten af det du maler på. Hvis det er en væg, hvor tapet ikke sidder fast, eller hvis det er et møbel, hvor den eksisterende maling skaller af, så bør du slibe og rense først, så du maler på en helt jævn og ensartet overflade.

Afdækning

Det er også vigtigt, at du får dækket alt det af, der ikke skal maling på. Der er ikke noget værre end klatter og uskarpe kanter, og det er frustrerende at skulle til at vaske maling af møbler eller gulve. Eller endnu værre - at skulle male paneler, fordi du har glemt afdækningstapen.

Læg pap eller plast ud på hele gulvet. Sæt afdækningstape/malertape på de kanter, du ikke ønsker malet. Det kan være karme eller vinduer. Husk, at du skal tage malertapen af inden malingen bliver tør. Det giver de pæneste kanter.

Det tager lang tid både at afdække og sætte tape, men det kan betale sig i sidste ende. Det kan give rigtig ærgerligt ekstraarbejde, hvis du ikke får dækket ordenligt af fra starten. Vi sælger naturligvis alle de produkter, du har brug for til afdækning til gode priser.

Sådan maler du vægge

Når det handler om indendørsmaling, så drejer det sig ofte om maling af vægge. Ny maling frisker et rum op, og nye farver giver nyt liv. Du skal vælge vægmaling alt efter hvilken type rum, du skal male. Det handler om, hvor stort slid rummet udsættes for. En blank indendørs maling er mere robust og nemmere at gøre ren, til gengæld fremhæver den ujævnheder i vægge og tapet. Almindeligvis maler man et køkken, hvor der er damp og os, med en mere blank indendørs maling.

Vægmaling fås i alle farver og til alle typer rum. Ring til os, hvis du har spørgsmål om hvilken type indendørs maling, der egner sig til dit rum.

Sådan maler du loft

Hvis man maler et helt rum, altså både vægge og lofter, så er det en god idé at starte med loftet, da det er det nemmeste. Det er bedst at male lofter med loftmaling, så får du et ekstra godt resultat. Pris på loftsmaling finder du her på webshoppen, hvor du også kan købe din maling og få den leveret direkte til døren.

Sammenhæng mellem pris og kvalitet

Indendørs maling er et af de projekter, hvor du får rigtig meget for dine penge. Priser på indendørs maling varierer, men hvis du sammenligner pris på indendørs maling med mange andre projekter i hjemmet, får du meget for pengene.

Når det handler om maling, så gælder det, som med meget andet, at der er der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det er dog ikke altid, at den dyreste indendørs maling også er den bedste til dit behov.

Priser varierer alt efter typen af maling og størrelse på projektet, så det er svært at estimere en pris uden at kende detaljerne. Du finder information om priser her på vores webshop eller i vores fysiske butikker med hjælp fra vores kundeservice, inden du går i gang med dit nye indendørsprojekt.

Følg instruktionerne på produktet

Alt indendørs maling er forskelligt, så for at få det bedste resultat, skal du følge de instruktioner, der står på produktet. Det er vigtigt, at du overholder instruktionerne om antal lag, tørretid og holdbarhed.

Et nyt lag maling holder længe, så hvorfor grundighed er en dyd fra start af. Hvis du følger instruktionerne på dit produkt, så får du en god oplevelse og et godt resultat med dit indendørs maling-projekt.

Miljø og sundhed

Der er stor efterspørgsel på miljørigtig maling. Maling har historisk set været kendt for at være både farligt og fyldt med kemikalier. Det behøver ikke være tilfældet mere. Mange producenter af indendørsmaling er opmærksomme på, at maling ikke må være hverken sundhedsskadelig eller dårlig for miljøet.

Hvis du går efter miljørigtig maling, så vælg indendørs maling, der er mærket med enten svanen eller blomsten eller i Bygma, Det grønne valg. Du kan købe god miljørigtig maling til gode priser hos os.

Luk vinduet op

Selvom din maling er miljørigtig, så vil der ske en vis afgasning undervejs, så sørg for at holde vinduerne åbne, så der kommer gang i luftcirkulationen.

Brug personlige værnemidler

Når du maler, så skal du anvende de personlige værnemidler, som produktet foreskriver. Du kan læse information om personlige værnemidler på vores produkter. Det er vigtigt for din sundhed, at du beskytter dig rigtigt. Forskellige produkter kræver forskellig forsigtighed.

Ring til os eller henvend dig i en af vores butikker, hvis du har spørgsmål til anvendelse af værnemidler.

Du skal undgå at få maling på huden, så vi anbefaler også at bruge handsker. Du finder personlige værnemidler på vores webshop og i vores butikker. Bestil dem sammen med din maling og få levering til din hoveddør.

Køb hos Bygma

Hos Bygma sælger vi et stort udvalg af indendørs maling til mange glade kunder og til overkommelige priser. Vi har et stort udvalg af farveprøver, maling til alle formål - alt sammen til en god pris. Hos os kan du finde en indendørs maling, der passer til dit behov.

Hvis du bestiller din maling online, så garanterer vi sikker og hurtig levering. Leveringen er gratis, hvis din ordre er over 5.000 kroner. Du skal altså ikke betale fragt ved en større ordre.

Normalt betaler du fragt efter fire kategorier alt efter størrelsen på din ordre. Hvis du vil spare fragt, så kan du altid hente dine varer i vores butikker.

Alle vores produkter er af høj kvalitet, så du er sikker på, at du får et godt produkt med hjem.

Vejledning og hjælp

Vi vil gerne sikre en god oplevelse, når du skal i gang i med gør-det-selv-projekter. Vi er altid tilgængelig med hjælp, vejledning og kundeservice, hvis der skulle dukke et spørgsmål op. Samtidig har vi gode priser på de varer, du skal bruge.

I vores fysiske butikker, står vores medarbejdere klar til at hjælpe dig, hvis du har behov for det. Deres kompetencer sikrer, at du får det indendørs maling, der er mest optimalt til lige netop dit projekt. De vil også kunne vejlede i fremgangsmåde, valg af farver og levering.

Hvis du har spørgsmål, så kan du både kontakte os på e-mail eller via telefon. Vi er altid klar til at hjælpe med forskellige produkter og priser.

Bliv Bygmaster

Tilmeld dig som 'Bygmaster', og få en forlænget returret og rabatter hver gang du handler. Så får du en endnu bedre pris på dit køb.

Tilmeld dig vores kundefordelsprogram 'Bygmaster' enten når du handler i vores webshop eller næste gang du er i en af vores butikker.

Hvis du er Bygmaster, så gemmer vi også alle ordre, kvitteringer og køb digitalt. Så har du aldrig problemer med din returret. Du finder mere information om at blive Bygmaster her på hjemmesiden eller i en af vores butikker.