Brændeovne

Bygma byder på et stort udvalg af brændeovne fra Varde. Alle vores brændeovne lever op til den nyeste brændeovnsbekendtgørelse fra d. 26. januar 2015, som stiller strengere krav til partikel og OGC udslip fra brændeovne.

Når du vælger brændeovn eller pejs, skal du overveje flere ting fx:

  • Hvor meget skal den opvarme og skal den være den primære varmekilde.
  • Det er vigtigt ikke at vælge en ovn, der er for stor til rummet. Hvis ovnen er for stor, risikerer du at få problemer med alt for høje temperaturer. Mange vælger en stor ovn og vælger så at neddrosle varmen ved at tilføje mindre ilt. Det giver en uren forbrænding og gør opvarmning med brændeovn meget dyrere end ved korrekt fyring.
  • Brændeovne er mærket med effektivitet i KW, hvor man som udgangspunkt regner med, at 1 kW ca. opvarmer 15 m2. Det vil sige, at 5 kW opvarmer ca. 75 m2 alt afhængigt af isoleringen af huset.
  • Når du vælger størrelse, skal du tage udgangspunkt i det rum, hvor ovnen skal stå samt tilstødende åbne rum såsom køkken i forlængelse af stue. Du skal ikke medregne rum, hvor der er døre eller en lille åbning imellem.

10% rabat på brændeovne

Vil du have 10% rabat på brændeovne samt mange andre varer, og samtidig kunne se fx fakturaer, når du er logget ind på bygma.dk? Så kan du blive Bygmaster kunde – læs om fordelene. Det er gratis og hurtigt for dig at melde dig til. Find en brændeovn hos Bygma med 10% rabat.