Hegn

Alt du søger fra hegnsbrædder til glashegn

Hos Bygma finder du et stort udvalg til byggeri af hegn i haven, indkørsel eller ud mod villavejen. Hegnet giver mange muligheder for, at skabe det perfekte frirum i haven, eller opdele haven i forskellige områder så den er pænere og lettere at holde.

Havehegn har flere funktioner og derfor fører Bygma også et stort udvalg af forskellige typer, der omfatter PLUS hegn, komposithegn og alt du skal bruge til traditionelt plankeværk.

Uanset om du ønsker mere læ i haven, har kæledyr, eller bare ønsker dig lidt mere privatliv i haven mens en ny hæk vokser til, så har vi hvad du skal bruge. Tag et kig på vedligeholdelsesfrie komposithegn, eksklusive glashegn eller klassiske trymimprægnerede hegnsbrædder.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Plus hegn og komposithegn

  Vælg det rette hegn og materiale

  Materialerne og typen af havehegn, plankeværk eller hundehegn tager udgangspunkt i hegnets funktion, vedligehold og hvor længe du forventer hegnet skal holde.

  Der er stor forskel på holdbarheden og vedligeholdelsen, afhængig af om du vælger træ, komposit, glashegn eller trådhegn. Et klassisk plankeværk i træ giver dig nærmest uendelig frihed til at bygge og male, men kræver løbende vedligehold.

  Komposithegn - vedligeholdelsesfrit hegn

  Det er meget måske flot at skrive, at et komposithegn er vedligeholdelsesfrit, men i forhold til et billigt trykimprægneret flethegn eller plankeværk i træ, er det næsten sandt.

  Kompositbrædder er et blandingsprodukt, der udover træ også indeholder plastik og bindemidler, derfor er materialet mindre sårbart over for fugt og temperaturudsving end almindeligt træ.

  Som udgangspunkt kræver komposithegn, i god kvalitet, betydelig mindre vedligehold. Afvaskning med en klud er ofteste tilstrækkelig til at holde hegnet flot i mange år og benytter du en mild facaderens, er du sikker på at fjerne den smule alger og begroning der kan dukke op.

  Traditionelt plankeværk i træ

  Træ er det populære og traditionelle materiale, mange tænker på når de skal lave hegn, stakit eller plankeværk. Derfor anvender mange planker og stolper, når de skal lave plankeværk, hegn til haven eller bare omkring urtehave og bede.

  Træhegn kan både være eksklusivt og billigt. Et hurtigt opsat lamelhegn koster ikke mange penge, mens en robust konstruktion af planker og stolper i høvlet eller uhøvlet træ efterlader indtrykket af et imponerende stykke arbejde, der står flot i utrolig mange år.

  Fordi både planker og stolper kan tilpasses, er træhegnet et populært valg, når hegnet skal tilpasses særlige mål, hvor standard hegnselementer ikke passer. Det samme gælder, hvis udseendet af det præfabrikerede hegn ikke passer ind i dine ønsker.

  Vær dog opmærksom på, at vælge de rette trykimprægnerede stolper og brædder, samt at vedligeholde træet. Det danske klima veksler helt fra barske vinterdage til meget varme sommerdøgn, hvorfor træet skal vedligeholdes for ikke at rådne eller udtørre helt.

  Trådhegn - fungerer både som hundehegn og midlertidigt hegn

  Som et midlertidigt hegn eller til indhegning af kæledyr, er et plastbelagt eller galvaniseret trådhegn et fremragende valg.

  Har du plantet ny - og måske lidt sårbar - hæk ind til naboen eller omkring terrassen, fungerer trådhegnet både som hundehegn, men også som støtte for ny beplantning.

  Deudover l er trådhegnet nemt at sætte op og løser opgaven som et billigt havehegn

  Rionet hegn - armeringsnet er et populært alternativ til trådhegn

  Rionet er traditionelt brugt og kendt som armeringsnet i betonkonstruktioner. Fordi armeringsnet nedstøbes i beton, er de enormt stærke og modstandsdygtige overfor fugt og belastninger. Denne kombination gør, at rionet hegn er blevet en populær løsning og alternativ til traditionelle trådhegn.

  Prisen for et robust trådhegn, lavet af armeringsnet, er at du skal tage gør-det-selv kasketten på. Du skal bygge rammer og tilpasse armeringsnettet som du finder i Bygmas udvalg af armeringsjern.

  Glashegn - når lys og åbenhed er vigtigt

  Et glasrækværk (eller et glashegn) er et mere avanceret bud på hegn til terrassen eller haven. Hortus glashegn er en elegant løsning, der sikrer optimal belysning til terrassen og flot udsyn til haven, mens du stadig har læ.

  Udover at glashegnet giver fuldt udsyn, der ikke bremser sollyset, kræver de også meget begrænset vedligehold. Fordi elementerne er af glas, er det kun stolperne til hegnet du skal vedligeholde.

  Valg af hegn til haven og hegnsloven

  Systemhegn gør det nemt

  Systemhegn og pakkeløsninger med komplette hegn er utroligt populære. Hos Bygma står løsninger fra både Plus Hegn og Frøslev i høj kurs hos dem, der ønsker et robust og langtidsholdbart hegn med let montering.

  Herunder kan du læse korte og gode råd, hvis du ønsker hegn, der er lette at sætte op. Det er løsninger som både du og naboerne bliver glade for, så i slipper for splid om hegnslovens detaljer.

  Byg dit eget hegn til haven

  Et hegn er helt sikkert løsningen, når du ikke er tilhænger af hækkeklipperen og buskrydderen. Selvom en bøgehæk, Liguster eller Thuja er tiltalende for øjet og det lokale dyreliv, kræver de også meget vedligehold samt er sårbare for klima og skadedyr.

  Med Bygmas udvalg i Plus hegn og komposithegn får du elementer, der gør det nemt at sætte hegn op. Ønsker du ikke komposit, kan du glæder dig over at de trykimprægnerede træelementer ikke kræver træbeskyttelse de første mange år, og at du finder et eksklusivt alternativ i glashegn.

  Fordi du har friheden til at vælge højde, bredde, tæthed og havelågernes størrelser, kan du og naboen opsætte hegn, der tager hensyn til både privatliv og belysning. Med de færdige elementer får I sammen hurtigt etableret flotte løsninger, der passer jeres temperament - men husk at tale løsningen grundigt igennem.

  FT systemhegn - let hegn til haven

  FT Systemhegn® giver dig maksimale frihed til at etablere højbede, lave sandkasser, bygge legehuse og skjule skraldespande bag renovationshegn. Du kan sågar kombinere systemhegnet med LED belysning, der giver haven et fantastisk udtryk uanset om det er til sensommerhygge eller stemningsbelysninger om vinteren.

  I FT systemhegn finder du brædder, topprofiler, endestykker og stolper, der sættes sammen som færdiglavede byggeklodser. Det frigiver en stor del af den energi du normalt vil bruge på tegne- og regnearbejdet til mere kreative løsninger.

  Læs mere om FT systemhegn.

  Husk at tænke på skel og hegnsloven

  Hegnsloven beskriver dine rettigheder og pligt i forhold til at opsætte og vedligeholde hegn. Den dækker både hegn mellem naboer samt hegn ud til privat og offentlig vej.

  Hvor højt et hegn må være, hvor tæt det kan og må placeres i forhold til skel, afhænger dels af hegnsloven, eventuelle regler og begrænsninger i forhold til grunden, men også lokale vedtægter. Derfor findes der ikke et entydigt svar, hvis der opstår tvivl om placering af et hegn i forhold til skellet mellem naboer.

  Som udgangspunkt står det dog dig og din nabo frit, hvis I er enige om højde og placering. Sørg derfor at indlede dialogen med din nabo, så I får et godt og langtidsholdbart hegn, som I begge kan og vil vedligeholde.

  Relevant for dig der skal sætte hegn op

  Bolte, skruer og beslag

  Skruer, beslag og befæstigelse

  Find alt i skruer, beslag, bolte og befæstigelse til dit byggeprojekt.

  Montering af hegnsfag guide

  Guide til opsætning af hegnsfag

  Vi deler råd og vejledning med dig, der skal sætte hegn op. Blive guidet fra nedgravning af stolper til montering.

  Frøslev træ systemhegn til hus og have

  Guide: Frøslev træ systemhegn

  Spring en masse trin over og benyt Frøslev træ systemhegn i stedet for at købe trykimprægneret træ.