Laminatgulv

- stilfuldt, allergivenligt og holdbart

Fra Bygmas udvalg kan du købe slidstærke laminatgulve fra de populære mærker BerryAlloc og Pergo. Deres mange års erfaring med produktion af laminatgulve er din garanti for høj kvalitet, flotte overflader, let montage og så kan Bygma klare leveringen.

Uanset om du søger det klassiske trælook i ask, eg og fyr eller et skibsgulv i teak, lys eg eller hvid eg, så får du et flot og slidstærkt gulvdesign. Slidlag og overfladen sikrer let vedligeholdelse, og kvaliteten sikrer dig lange garantier (ved brug af originale materialer).

Det er oplagt at vælge laminatgulve

Holdbarhed: Laminatgulve er stærke og modstandsdygtige over for slid.

Billigere: De er mere økonomiske end fx parketgulve

Nemt vedligehold: Laminatgulve er nemme at rengøre og vedligeholde

Allergi: Ligesom fliser, sten og klinker er laminatgulve et godt bud til mange allergikere

Laminatgulve fra Pergo og BerryAlloc

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Montering af Pergo klikgulve fra Bygma

  Valg, vedligehold og installation

  Lægning af et laminatgulv er en enkel proces, der ikke kræver stor håndværksmæssig erfaring. Det giver dig mulighed for at skabe et stilfuldt og holdbart gulv.

  Der findes mange typer laminatgulve i forskellige kvaliteter. Uanset om du er til mørke gulve i gråt naturtræ eller de helt lyse planker, finder du let et design og udseende der passer som skræddersyet til din boligs indretning.

  Laminatgulv - en slidstærk konstruktion

  Laminatgulve er lavet af flere lag materialer, der er sammenføjet til en samlet planke. Fordi laminat er der gennemgår flere produktionsgange fører Bygma kvalitetsprodukter fra Pergo og BerryAlloc.

  Prisen på et laminatgulv kan variere meget, men særligt de billige mærker har ofte sparet på slidlaget eller kvaliteten af materialerne, hvorfor de er mere sårbare og har ringere slidstyrke.

  bygma-laminatgulv-konstruktion.jpg

  Lagene i laminatgulvet indeholder typisk en slidlag (1), et dekorativt lag (2) og et kerne-lag (4) lavet af fiberplade i høj densitet (HDF) eller lignende materiale.

  Lagene er sammenføjet under højt tryk og varme, hvilket giver et stærkt og holdbart gulvmateriale. Det endelige produkt skæres til brædder, der både fås i en installations venlig klikgulv variant eller mere industrielle typer til professionelle gulvlæggere.

  Du kan læse mere om installation af Pergo her

  Vedligehold og rengøring af laminatgulve

  Laminatgulve er utroligt lette at rengøre.

  Til hverdag er det eneste gulvet kræver, at du støvsuger det og efterfølgende vasker det med en hårdt opvredet klud.

  Det er meget vigtigt ikke at lade sig friste til at benytte rengøringsmidler. En simpel hårdt opvredet klud er nok. Andre former for kemi påvirker slidlagets overflade og kan have en uhensigtsmæssig effekt på gulvet udseende.

  Har du brug for et rengøringsmiddel, eller hjælp rengøring af svære pletter på gulvet, anbefaler vi du kontakter dit lokale Bygma byggecenter og får vejledning. Det sikrer at dine laminatgulve forbliver flot og holdbare i mere end 20 år.

  Mørkt Pergo laminatgulv i entre

  Fordelene ved laminat- og klikgulv

  Særligt parketgulve og LVT (luxury vinyl tiles) klikgulve er stærke konkurrenter til de udbedte laminatgulve fra Pergo og BerryAlloc. Generelt skal du vælge laminatgulve eller LVT klikgulve, hvis du ønsker et slidstærkt og rengøringsvenligt produkt, der er mindre sårbart over for stød og slitage end parketgulve.

  LVT gulvet tilbyder oftest en højere komfort og bedre akustiske egenskaber, eftersom de er baseret på vinyl. Laminatgulvet giver dog en mere troværdig gengivelse af ægte træ og er mindre sårbar overfor direkte sollys.

  Skræddersy dit gulv efter behov

  LVT-gulvet tilbyder oftest en højere komfort og bedre akustiske egenskaber, eftersom de er baseret på vinyl. Laminatgulvet giver dog en mere troværdig gengivelse af ægte træ og er mindre sårbar overfor direkte sollys.

  Holdbarhed: Laminatgulve er stærke og modstandsdygtige over for slid, hvilket gør dem velegnede til områder med høj trafik.

  Økonomi: Laminatgulve er et billigere alternativ til dyrere parketgulve, og laminat i høj kvalitet ser ofte ud som dyrere gulve.

  Nem vedligeholdelse: Laminatgulve er nemme at rengøre og vedligeholde, og er modstandsdygtige over for ridser, pletter og de falmer betydelig langsommere end andre gulvtyper.

  Allergivenligt: Ligesom fliser, sten og klinker, fanger laminatgulve ikke støv eller andre allergener, hvilket gør det til et godt alternativ for personer med allergier. Også selvom du ikke er allergiker, men bare hunde- eller katteejer, vil du værdsætte at det er lettere at slippe af med dyrehår og skidt end med gulvtæpper.

  Mange stilarter: Laminatgulve fås i en stor variation af stile, farver og overflader, hvilket giver et stort udvalg af designmuligheder.

  Nem installation: Laminatgulve er nemme at installere, og kan ofte gøres som et DIY-projekt.

   

  De umiddelbare ulemper ved laminatgulve

  Laminatgulve har hovedsageligt to ulemper, som du skal være opmærksom på:

  Sårbare over for fugt: Gulvene er ikke velegnet i områder hvor de udsættes for vedvarende fugt, som fx i en kølig og fugtig kælder eller et badeværelse. Her bør du overveje enten klinker eller vinylgulve.

  Kan ikke slibes: I modsætning til planker, kan du ikke slibe laminatgulve, så de får et nyt og flot udseende. Er laminatet slidt eller beskadiget er du derfor oftest nødt til at skifte hele gulvet for at få et ensartet udseende. Enkelte dele kan dog godt udskiftes, hvis du har hænderne godt skruet på.

  Til dig der kigger på laminatgulve

  Bygmas inspiration til gulve

  Sådan lægger du Pergo gulve

  Det er let og hurtigt at montere et Pergo-gulv. Alle laminatgulvene leveres med et innovativt kliksystem.

  Guides til klikgulve og trægulve

  Læs guides og inspiration til gulve

  Vi deler råd og vejledning til dig, der søger nyt gulv eller har brug for hjælp til vedligehol.

  Akustikplader og akustiklofter

  Akustikplader og paneler

  Benyt akustikplader og loftbeklædning derhjemme eller på kontoret til et mere behageligt indeklima.

  Inspiration fra BerryAlloc

  Hvis ikke du finder nok inspiration hos Bygma, kan du også besøge BerryAllocs hjemmeside

  Pergo gulve

  Find inspiration og vejledninger til laminat- og vinylgulve fra den danske Pergo hjemmeside.