Lister

Den bedste afslutning på tæpper, fodpaneler og vinduer

Lister fås i et kæmpe udvalg, hvor materialet spænder fra tæppeskinner og overgange i aluminium til trælister velegnet til fodpaneler og vinduer.

Ud fra placering kan du vælge både behandlede og ubehandlede lister i forskellige materialer fra Nova og Primo.

For at gøre det lettere for dig, har vi opdelt materialerne efter hvordan der er egnede som fejelister, fodlister, forkantlister, hjørnelister, hulkehllister, sandlister, skyggelister, væglister og indfatninger.

Tæppeskinner i metal og aluminium

Vælg den rette liste

Start med at tænke på rum,placering og funktion samt lokalets nuværende brug af materialer. Ofte er det især funktion og indeklimaet der gør det hensigtsmæssigt at vælge plastikskinner, da de ikke påvirkes af høj luftfigheden.

Valget mellem trælister og plastiklister

Trælister giver muligheder og fleksibilitet i forhold til opsætning og listens visuelle udtryk. En flot almueliste behøver du ikke male, men står i sig selv flot, præcis som elegante egetræslister.

Træ er et organiske materiale, der arbejder i takt med luftfugtighed og varme. Samtidig kræver træet løbende vedligehold, især hvis listerne udsættes for daglig slid, fugt og rengøring. Derfor skal du ikke kun tænke på materialets udseende men hvilken funktion listen har.

Lister til renovering af vinduer

Funktionen har for eksempel stor betydning ved renovering af vinduer. Ved renovering af ældre trævindue er det ikke altid hensigtsmæssigt at vælge trælister, selvom det måske lyder oplagt. Netop pga. temperaturudsving og fugtighed kan en plastikliste være et langt mere holdbart valg. 

Opsætningen tager tid - så tænk dig om

Uanset om du skal montere almuelister eller fodlister, er det ofte et arbejde der tager tid og er fuld af detaljer og kroge. Derfor anbefaler vi dig, at du tager dig tid til at overveje valget af materiale og hvordan det passer sammen med værelserne generelt - du vil gerne have at listerne bliver hængende i lang tid og giver rummene den helt rigtige finish.

Montering af fodlister i træ

Guide fra almueliste til tæppeskinner

Alene hos Bygma Online har vi mere end 20 forskellige kategorier af lister i træ og plastik. Er du derfor i tvivl om præcis hvilken liste du skal bruge, anbefaler vi at du besøger din lokale Bygma trælast og får professionel vejledning til netop dit projekt.

Lister til karme og døre

Lister såsom fejelister, forkantlister og forrammetræ omkring karme og døre tjener både til funktion og som en afsluttende detalje. De sørger både for at give flotte samlinger og overgange, men også at møg og fugt slipper ind i samlingerne.

Netop ved karme og døre bør du især vælge en robust og holdbar liste, som tåler den hårde belastning som karmen bliver udsat for.

Lister til gulve og tæpper

Fodlister og fodpaneler samt forkantlister - ja sågar skurelister til bordplader - sørger for at snavs og skidt ikke slipper ind i hulrummet. Også her er en robust lakering eller emaljemaling med til at sikre holdbarhed mod hverdagens slid og brug.

Lister til vinduer og lofter

Forkantlister, forrammetræ, glaslister og skyggelister fuldender og samler renovering af vinduer og lofter, men bidrager også i nogen omfang til at stoppe kulde og fugt. Selvom det primært at isolering og fugen, der sikrer fugt og kulde i at slippe igennem ved samlingerne omkring vinduer og lofter, er en flot liste den effektive afslutning der sikrer at alt slutter tæt.

Når du kigger på træ- og plastiklister

Fugemasse og fugebånd til vinduer, lister og fliser

Se fugemasse og fugebånd

Find alt i i fugemasse og fugebånd til alle formål fra opsætning af lister til isolering og afsluttende detaljer.

Rulle med flot mønstret tapet

Tapet, glasvæv og glasfilt

Find tapet, glasvæv og glasfilt til indrentingen, uanset om du skal beklæde nye gipsvægge, betonvægge eller give krydsfinerplader en flot finish.

Glaslister til renovering af vinduer fra Primo

Lister til renovering af vinduer

Primo glaslister til døre og vinduer er en smart og funktionel løsning til renovering af vinduer af træ.