Dekorativ belysning

Behagelig stemning med Nordlux og Osram

På Bygma.dk kan du købe armaturer og LED belysning fra et stort udvalg af indendørs- og udendørslamper. Online fører vi populære kollektioner fra Osram og Nordlux. Uanset om du skal tilføje stemning med bordlamper, skabe bedre indretning med effektive loftslamper, gulvlamper eller pendler., får du belysning og pærer hvor pris, funktionalitet og design møde rhinanden.

Husk at du i udvalget også finder udendørsbelysning til at gøre både indkørsel, garage og terrasse smarte, praktisk og hyggelige.

Arbejdslamper til byggeprojekter og renovering

Renovering af hjemmet er svært, hvis du skal nøjes med en enkelt loftlampe. Effektivt og grundigt arbejde kræver god belysning på byggepladsen eller når du skal renovere og male i hjemme. Se hele udvalget af arbejdslamper her.

Nordlux lamper til alle værelser

Belysning og lamper er en utrolig vigtig bestanddel af ethvert byggeprojekt. Uanset om du er professionel håndværk eller er ambitiøs gør-det-selv'er, tænker du vinduer, vægmaling, møbler og belysning ind i rummenes funktion og stemning.

Derfor har det også stor betydning, at vælge en klassisk og funktionel soveværelseslampe, spisebordslampe eller badeværelseslamper, som er let at installere og passer til værelserne uanset brug og stemning. 

Klassiske og billige lamper 

Flere af Nordlux lamper er blevet designklassikere, selvom Nordlux er blandt de prisvenlige lamper. Det er et tidsløst design, gode belysningsevner og holdbare materialer, der gør at du møder Nordlux i indkørsler, på facader og rundt om i mange stuer og værelser.

Netop pga. det fornuttige forhold mellem pris og kvalitet, har vi udvalgt Nordlux som et af de primære produkter i vores sortiment af funktionelle og dekorative lyskilder.

Fra væglamper til indbygningspot

Hos Bygma.dk har vi først og fremmest opdelt lamperne efter deres funktion og placering.

Væglamper kan således både dække over inden- og udendørslamper, indbygningsspot er til de pladsbesparende løsninger og badeværelseslamperne omfatter belysning med særlige hensyn til vådrum og zoner.

Nordlux lamper til dekorativ belysning

God belysning med lumen, kelvin og ra

Der er stor forskel på mennesker. For nogen er belysning først og fremmest en praktisk og funktionel foranstaltning, mens det for andre er hjemmets vigtigste kilde til humør og stemning. Kold og skarp belysning er praktisk og god i værkstedet, mens en lun og dæmpet belysning gør det lettere at slappe af og hygge sig.

Sådan måler du belysning

Inden for lysdesign arbejder professionelle typisk med tre begreber:

  • Lumen (lm) – pærens lysstyrke
  • Kelvin (K) – pærens og lysets farvetemperatur
  • Color Rendering Index (CRI eller Ra) – farvernes gengivelse

Alle er tal du typisk ser på æsken, når du køber pærer. Sammen med valget af lampe har de stor indflydelse på, om lampen giver den ønskede  effekt og stemning.

Farvetemperatur i Kelvin

Måske er du stødt på tal som 2700, 3500, 4500 og 6500  når du indstiller dit TV eller skærmen på din computer.

Det er temperaturer i Kelvin, som angiver lyset farvetemperatur. Jo højere Kelvin-værdien er, jo hvidere og koldere opfatter du lyset.

Funktionelle rum som kontorer og værksteder har lamper med lystemperatur på 6500 Kelvin, mens du i dagligstuen helt sikker foretrækker under eller omkring 3000 grader Kelvin

Relateret til indendørs og udendørs belysning

Kabler og ledninger

Kabler og ledninger

Find alt i installationskabler som du kan få brug for, når du skal installere ny belysning.

El-værktøj fra blandt andet Ryobi, DeWalt og Makita

El-værktøj

Se udvalget af professionelt og semiprofessionelt el-værktøj fra DeWalt, Makita og Ryobi.

Maling påvirker rummets lys og stemning

Guide til indendørs maling

Belysning, vinduer, indretning og maling påvirker rummets størrelse og stemning.