Vinduesmaling Udendørs

Optimal beskyttelse til vinduesrammer

Maling af vinduer er en vigtig del af vedligeholdsarbejdet på din bolig. Tænk på det som vinduernes træbeskyttelse, der giver rammen og konstruktionen den bedste beskyttelse mod de hårde forhold, som vinduet udsættes for. Både udendørs og indendørs udsættes vinduesrammen for store varmeforskelle og fugt, der kræver en beskyttede og dækkende maling i bedste kvalitet. Vinduesmaling efterlader en særligt slidstærk overflade specielt udviklet til at beskytte vinduet i op til 10 år.

Holdbar udendørsmaling fra Yunik og Pinotex

Yunik og Pinotex vinduesmaling fås i flere varianter og kan tones i forskellige farver, der understøtter lyset og udtrykket omkring vinduerne mens det efterlader en glat og robust finish, der ikke klæber. Selvom du sagtens kan finde lave priser på maling til vinduer, er vinduesrammer og vinduer dyre at udskifte, Netop derfor svarer det sig, at købe den professionelle Yunik Pro vinduesmaling.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Slibe før maling af vinduer

  Gode råd til vinduesmaling

  Når du skal i gang med vinduesmaling, er det først og fremmest vigtigt at du forbereder overfladerne på rammerne, så malingen trænger ordentligt ind og efterlader en holdbar finish.

  Start med at rengøre vinduesrammen grundigt og slib overfladerne, så ujævnheder og belægninger er væk. Dæk herefter af med en god UV malertape, der ikke brænder fast til overfladen i sollys og varme. På den måde får du også pænere linjer på træværket.

  Tip: Husk at kontrollere fugen omkring vinduesrammen, mens du rengør vinduerne. Når nu du er i gang, kan du lige så godt reparere eller udskifte fugen.

  Inden du maler skal du kontrollere, at træværket er ordentligt tørt. Er træet ikke tørt, vil det rådne op, fordi alkyd- og akrylbaseret vinduesmaling danner en beskyttende diffussionstæt overflade.

  Du kan både male med pensel, rulle og sprøjte

  Du kan både bruge en god pensel eller en lille rulle til at påføre malingen på vinduesrammen. Det vigtigste er at du påføre vinduesmaling jævnt i lange strøg, og undgår dryp og striber.

  Tip: Selvom både Yunik og Pinotex flyder godt ud, og derfor gør det let at få glatte overflader, er der også stor forskel på pensler. Brug derfor altid en god pensel. 

  Når du har påført det første lag, skal du lade det tørre fuldstændigt, før du påfører det næste lag. For at opnå et flot og glat resultatet, Skal du normalt male to lag, men det afhænger også af malingens kvalitet og strøgene.

  Når du har påført det sidste lag af malingen, skal du vente på at det tørrer fuldstændigt, før du fjerner malertapen. Netop fordi malertapen tit ender med at sidde i længere tid, er UV tape at foretrække.

  Hvid vinduesmaling til vinduesrammer

  De forskellige typer vinduesmaling

  Typisk deles vinduesmaling op i to forskellige typer. Den ene er en akrylmaling mens den anden er alkydmaling. Traditionel akrylmaling lægger sig som en hård plastikhinde på vinduesrammen, mens alkydmalingen trænger bedre ind i træværket, før det danner en tilsvarende hinde.

  Uanset om du vælger Pinotex eller Yunik vinduesmaling, får du et produkt, der er specielt udviklet til at beskytte og bevare vinduesrammerne uanset om de er lavet af træ eller metal.

  Pinotex dør- og vinduesmaling er desuden også velegnet til renovering og maling af havemøbler. På den måde sikrer du også at træværket på vinduerne og dine havemøbler matcher perfekt.

  Husk dog, at der gælder samme vilkår for havemøblerne som vinduerne: Grundig rengøring og afslibning er afgørende for at malingen beskytter ordentlig.

  Vær desuden opmærksom på at Pinotex dør- og vinduesmaling er svanemærket og bærer EU-blomsten. Det gør den til et særlig godt valg, for dig der tænker på miljø og bæredygtighed.

  Pas på dine vinduer og døre

  Døre og vinduer udgør en betydelig del af boligens værdi, og bliver hurtig en dyr fornøjelse at udskifte, hvis du ikke vedligeholder dem korrekt. Især indtrængende fugt er kilden til råd eller frostskader i træværket, som kræver at hele rammen skiftes ud. I nogle tilfælde kan du være heldig, at glasset kan genbruges, men det ændrer ikke på, at det er billigere og lettere at vedligeholde dine vinduer korrekt.

  Derfor er der flere grunde til, at du skal vælge specialudviklet vinduesmaling, frem for en traditionel træbeskyttelse.

  • Ekstra holdbar: Vinduesmaling er er særlig holdbar og modstandsdygtig over for vejr og vind. Det betyder, at den beskytter bedre mod regn, sne, sollys og temperaturændringer uden at skalle af eller miste sin farve, end du oplever ved en traditionel akrylbaseret træbeskyttelse.
  • Beskyttelse: Vinduesmalingens stærke overflade beskytter også dine vinduer mod slid og forringelse, især hvis dine vinduer er udsat for elementerne. Tænk både på alle de gange du vasker vinduer, men også de store mængder fugt og snavs overfladerne skal tåle.
  • Udseende: Vinduesmaling er sjældent transparent, men giver dig muligheden for at tilføre huset et visuelt udtryk. Selvom sort og hvid oftest bruges til vinduerne, er der intet i vejen for at vælge andre toner, der komplementerer facadebeklædningen eller det øvrige træværk.
  • Let at påføre: Forberedelserne til at male vinduer er ofte tidskrævende og bøvlede, men en god alkydmaling er ofte utrolig gavmild og let at male med.
  • Lettere rengøring: Den særlige beskyttende hinanden, som maling af vinduer efterlader, er utrolig nem at rengøre. En klud med sæbevand er tit nok til at du hurtigt fjerner snavs og andet fra vinduesrammen

  Passer på dine vinduer i mange år

  Rengøring af vinduesrammerne, og opsætning af malertape forekommer ofte frustrerende og tidskrævende for mange. Husk dog på at vinduesmaling sagtens kan holde 10 år, hvis du sørger for at rengøre og slibe træet korrekt først, og træværket ikke indeholder fugt.

  Mere til dig, der kigger på vinduesmaling

  Pensel med hvid maling

  Udvalg af pensler

  Uanset om du skal bruge en tung anstryger eller en fin lakpensel, har Bygma det du skal  bruge.

  Afdækningstape og plastik

  Afdækningstape, plastik og pap

  Beskyt inventaret og få et mere præcist resultatet med afdækningstape, plastik og pap i bedste kvalitet.

  Glaslister til renovering af vinduer fra Primo

  Lister til renovering af vinduer

  Primo glaslister til døre og vinduer er en smart og funktionel løsning til renovering af vinduer af træ.