Komposit

Stilfuldt hegn med nem vedligehold

Komposithegn er en elegant og vedligeholdelsesfri løsning til havehegn og læhegn omkring terrassen eller i baghaven. Kompositplankerne er robuste og lette at samle, så du nemt får etableret privatliv.

Komposit er en moderne og holdbar løsning, der fremstilles ved at blande træfibre, plastik (typisk genbrugsplast) og bindemiddel for at lave et stærkt kunstmateriale. Komposit anvendes blandt andet til brædder og planker, fordi det er utrolig let at vedligeholde, samtidig med at overfladen er stærk og nem at rengøre.

Hos Bygma kan du købe komposithegn fra Wimex og PLUS i høj kvalitet med hurtig levering og sikkerhed for vedligeholdelsesfri planker og stolper. Wimex og PLUS hegn er kendetegnet ved et stort udvalg med nemme løsninger til selvbyg. Alle hegn leveres som byg-selv-pakker, der inkluderer stolper og skruer, og kan justeres i bredden.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Komposithegn fra Plus og Wimex

  Derfor skal du vælge komposit

  Byg-selv komposithegn fra Plus og Wimex gør det let at etablere et flot hegn. Der er dog langt flere fordele, der er værd at tage i betragtning, når du overvejer at investere i byggedelene.

  Der er utrolig mange fordele ved at lave havehegn af komposit - for mange til at beskrive her. Læs om fordele og ulemper

  Holdbarhed og lang levetid: Komposithegn er kendt for deres høje holdbarhed og lang levetid. De er modstandsdygtige over for råd, forfald, insekter, UV-lys og vejrlig, hvilket gør dem velegnede til udendørs brug i forskellige klimaforhold. Kompositmaterialet kræver minimal vedligeholdelse, da det ikke skal males, bejdses eller forsegles som træhegn, og det er ikke modtageligt for rust eller korrosion som metalhegn.

  Let at samle og tage i brug: Ligesom systemhegn er komposithegn nærmere et samlesæt end løsdele. Producenterne leverer alt i faste mål, du kan let finde reservedele og de enkelte hegnsfag kan ofte justeres i bredden, så du kan tilpasse hegnet til netop din have.

  Æstetik og variation: Der findes mange forskellige typer af komposithegn, der er tilgængelige i forskellige designs, farver og overflader og mål. Det giver dig frheden til at vælge et elegant hegn, der passer til den ønskede æstetik og stil. Plus Artura hegn efterligner f.eks. udseendet af træhegn med en særlig overfladetekstur, men du får et hegn der er vedligeholdelsesfrit ift. træ.

  Forskellen mellem komposithegn og træhegn

  En af komposithegnets få ulemper er især kendt af tilhængerne til klassiske træhegn af hegnsbrædder: Skader på kompositplanker kræver oftest at hele planken skal udskiftes - den kan med andre ord sjældent repareres, hvis der kommer huller eller revner. Ulempen er dog stadig markant mindre, end ved skader på lamelhegn eller glashegn, der kræver at hele hegnsfaget udskiftes.

  Elementerne til systemhegn og komposit fås i mange størrelser, farver og designs. Alligevel giver et klassisk træhegn i trykimprægneret træ den ultimative frihed til at tilpasse dit hegn, så du får optimal udnyttelse af terrasse, have eller indkørsel.

  Mål op og vælg de rette elementer

  Netop fordi komposithegn er elementer i faste mål, er opmåling og udregning af dit nye hegn afgørende for let og hurtig installation. Med en skitse af dit hegn med mål på, opstiller du let et regnestykke over hvilke elementer du skal bruge.

  Wimex har desuden lavet en hegnsberegner, som gør det let at lave en materialeliste til lige præcis dine behov. Prøv Wimex hegnsberegner her. 

  Om bæredygtig og miljø

  Komposithegn opfattes af mange som et miljøvenligt alternativ til traditionelle hegntyper af træ eller metal, fordi de er lavet af en blanding af genbrugsplast og træfibre.

  Brugen af genbrugsmaterialer og restprodukter betyder, at brugen af komposit reducerer den globale anvendelsen af naturlige ressourcer og nedbringer affaldsproduktionen.

  Dertil kommer, at overflader ikke kræver anvendelse af kemikalier, som f.eks. træbeskyttelsesmidler, og de afgiver ikke skadelige kemikalier i miljøet på samme måde som f.eks. trykimprægneret træ.

  Slutteligt holder komposithegn oftest markant længere end træhegn og mindsker af den vej også affaldsprodukt og det globale ressourceforbrug.
  Bygma vejleder gerne i komposithegn

  Få vejledning i komposithegn

  Er du i tvivl om hvad du skal købe, eller har du brug for mere rådgivning i forbindelse med køb af nyt hegn, er du meget velkommen til at kontakte Bygma.

  Du kan enten vælge at finde din lokale Bygma, eller du kan kontakte Bygma Online. Find telefonnumre og adresser på Bygma her.

  Lamelhegn som alternativ til komposithegn

  Alternativer til komposithegn

  Selvom komposithegn er både flotte, holdbare og lette at bygge, er der mange alternativer at tage fat i. Alt afhænger af dit budget og i hvor stor grad du ønsker selv at bygge hegnet.

  Alternativet til komposithegn er oftest trykimprægneret træ og systemhegn i træ, men du kan overveje eksklusive glashegn eller de populære hegn af rionet.

  Trykimprægnerede hegnsbrædder

  Er du til selvbyggeren der foretrækker hele processen selv, er hegnsbrædder på denne side det helt rigtig udgangspunkt.

  Med trykimprægnerede træhegn får du et slidstærkt og robust træværk, hvor du kan vente 2 - 3 år før end du skal vedligeholde med træbeskyttelse.

  Træhegn af trykimprægneret træ giver dig den fulde frihed til at tilpasse hegnet omkring haven, hvor du også kan tilpasse farver, højde, bredde i forhold til bolig og terrasse,

  Systemhegn samles let ligesom komposithegn

  Systemhegn fra Førslev træ er færdiglavede moduler, der gør det utrolig enkelt at måle, indkøbe og opsætte træhegn.

  Fordi de enkelte elementer er færdiglavede på fabrikken er de naturligvis også det dyrere, hvorfor hegnsbrædder ofte er en billigere løsning til dig der er skrap til gør-det-selv.

  Systemhegn er også lavet af trykimprægneret træ, hvorfor det forholdsvis vedligeholdelsesfrit de første af efter de er sat op. Herefter skal hegnet også behandles præcis som var det lavet af almindelige trykimprægnerede brædder.

  Eksklusive glashegn giver det bedste lysindfald

  PLUS komposithegn fås fortrinsvis med glas i den øverste del af hegnet, med henblik på at øge lysindfaldet til terrasse og bolig. Plus fører dog mange modeller, hvoraf vi også fører komplette glashegn sideløbende med Hortus.

  Glashegn er en eksklusiv løsning, der ligesom komposit kræver meget lidt vedligehold, og begrænser på intet tidspunkt lyset omkring din terrasse eller i din have. Ligesom komposithegn er glashegnene også pakker med byg-selv elementer, så du kan skræddersy din terrasse eller have.

  Hegn af rionet 

  Rionet, også kaldet armeringsjern, er et svejset trådnet, der primært benyttes til armering af betonkonstruktioner i forbindelse med byggeri.

  Rionet-hegn er populære på grund af deres holdbarhed, styrke og alsidighed. De er normalt lavet af galvaniseret stål, hvilket gør dem modstandsdygtige over for korrosion og vejrforhold.

  Rionethegn kan også også være plastbelagte for at øge deres modstandsdygtighed over for rust og give et mere æstetisk udseende.

  Prisbillige trådhegn

  Trådhegn er oftest en prisbillige og letteste løsning til et hurtigt hegn. Hegnet er oftest lavet af galvaniseret tråd, som er flettet eller snoet sammen for at danne et netværk af åbninger.

  Trådhegn bruges til en række formål, herunder indhegning af haver, bede eller dyreindhegning.

  Hos Bygma findes forskellige typer af trådhegn, herunder hønsenet, kaninhegn og hjortehegn, som varierer i trådtykkelse, maskestørrelse og højde afhængigt af det ønskede formål.

  Trådhegn kan også leveres med forskellige former for overfladebehandling, såsom galvanisering eller plastbelægning, for at øge deres holdbarhed og modstandsdygtighed over for korrosion.

  Inspiration når du kigger på komposithegn

  Wimex hegn og terrassebrædder

  Wimex hegn og terrasse

  Se Bygmas udvalg af Wimex hegn og terrassebrædder til indretning af uderum som have, terrasse og indkørsel.

  Bangkirai terassebrædder på trappe

  Find terrassebrædder

  Skal du bygge terrasse har vi en kategori specifikt med terassebrædder.

  Frøslev træ systemhegn til hus og have

  Guide: Frøslev træ systemhegn

  Spring en masse trin over og benyt Frøslev træ systemhegn i stedet for at købe trykimprægneret træ.