Brændsel

- kvalitet sikrer høj brændværdi

Billige træpiller og brænde er tillokkende, men husk at læse herkomst og brændselsværdien før du handler. Uanset om du søger optændingsbrænde, ovntørret træ, et helt brændetårn eller danske træpiller får du kvalitet, ligesom alle andre varer i vores udvalg. Samtidig tilbyder vi levering, så du slipper for det hårde arbejde med at fragte brændsel.

Hos Bygma tilbyder vi bl.a. store og små premium træpiller i 6 mm og 8 mm, der lever op til markedets skrappeste krav omkring pillestyrke og slaggedannelse under afbrænding . Premium træpiller byder på super effektiv brændværdi på minimum 4250 kcal/kg.

Brænde, træbriketter og træpiller

Brænde, træbriketter og træpiller

Brænde, træbriketter og træpiller er effektive brændstoffer, der er let tilgængelige og nemme at bruge. Brænde er et populært brændstof til opvarmning af stuer mens træpillerne benyttes til opvarmning af hele hjem.

I en tid hvor petroleum, gas, brænde, træbriketter og træpiller er meget efterspurgt, er det dog vigtigt at være opmærksom på mere end bare prisen: Brændeværdien har en afgørende betydning for hvor meget du får for pengene.

Godt brænde er tørt og tæt

Træ er en af de mest effektive og udbredte brændselskilder der findes. Det er billigt, relativt miljøvenligt og let at opbevare.

Hos Bygma udvælger vi brænde, der tager afsæt i træsorter med høj brændværdi og effektiv ovntørring, så træet har en lav fugtighed. 

Lad dig derfor ikke snyde, hvis du finder brænde til en lav pris. Kontrollér både hvilken type træ det er, hvordan det er tørret og hvor høj fugtighed træet har.

Træpiller i topkvalitet til pillefyret

Ligesom med almindeligt træ, påvirkes træpiller også af vandinhold. Men da træpiller oftest bruges til at varme flere rum eller en hel bolig, skal du være ekstra opmærksom på, at træpillerne er af bedste kvalitet.

Træpiller skal have et vandindhold på under 10 %, ligesom askeindholdet bør være under 0,5 %. Lavt vandindhold sikrer dig en høj temperatur i brændkammeret og samtidig en effektiv forbrænding der helst skal ligge omkring 5 kWh/kg.

Særligt Bygmas Premium træpiller fra Econordic garanterer dig et produkt, baseret på savsmuld og høvlspåner fra den svenske træindustri. Både materialer, produktion og brændeværdien er derfor i særklasse. 

Brændeværdi og forskellige træsorter

Forskellen på lav og høj brændværdi

Ved afbrænding af biobrændsel, som træ, briketter eller gasarter i fyr, ovne eller pejse, frigives der energi. Denne energi kaldes populært brændværdi. Brændværdi definerer altså hvor meget varme, du får ved afbrænding.

Træ er populært, fordi det har en let forståelig og effektiv brændværdi. Men forskellige træsorter har forskellige brændværdier. Læs her hvilket brænde, der giver dig den bedste brændværdi.

Fugtigheden i dit brændsel har stor betydning

Mange forhold påvirker hvor høj brændværdi træet har, hvorfor du også skal være ekstra opmærksom på brændslets priser.

En af de forhold, du skal være opmærksom på, er hvor meget vand træet indeholder. Brændværdien af dit træ falder, når det bliver vådere. Jo mindre vand træet indeholder, jo højere brændværdi.

Er træet fugtigt, benyttes energien der frigives under afbrænding til at få vandet i træet til at fordampe. Den energi vil du hellere have omsat til varme, ellers spilder du dine penge.

En anden ulempe ved fugtigt træ er, at det frigiver mere røg og efterlader mere sod. Især sidstnævnte bliver også hurtig en ekstra omkostning.

Husk derfor altid at kontrollere fugtigheden, når ud køber brændsel.

Træsorten har også stor betydning

Træ er ikke bare træ. Ligesom der er forskel på træsorter når du anlægger ny terrasse, er der også stor forskel på træ, når du skal bruge det som brændsel.

En hurtig sammenligning gennemfører du ved, at holde forskellige typer træ i hver hånd. Et stykke lærketræ vejer langt mindre end tilsvarende mængde i egetræ. Det er bl.a. træets massefylde, der afgør vægtforskellen og den har også betydning for hvor meget varme du få ud af dit træ.

Bøg, ask og eg er populære træsorter med meget høj brændværdi.

Gran, lærk og fyr har derimod en tilsvarende lav brændværdi.

Husk derfor altid at kontrollere hvilke træsorter, der er tale om, inden du vurderer om der er tale om en et godt tilbud på træ og anden brændsel.

Viden og varer relateret til brændsel

Træpiller med høj brændværdi

Træpiller med høj brændværdi

I vinterhalvåret fører Bygma et stort udvalg af træpiller med høj brændværdi. 

Effektive brændeovne fra Varde

Effektive brændeovne

Brændeovne i høj kvalitet fra Varde, der lever op til brændeovnsbekendtgørelsens strenge krav.

Brændsel og brændværdi

Mere om brændsel og brændværdi

Der er vigtige emner at overveje, når du vælger brændsel. Bliv klogere på brændeovne og brændværdi.