Træpiller

En miljøvenlig og økonomisk energikilde

Træpiller i 6 mm og 8 mm betegnes i dag som en miljøvenlig og økonomisk energikilde, som mange har taget til sig siden 90'erne. De er billige at købe, nemme at opbevare, fyringen sker ofteste automatiske og brændværdien er konkurrencedygtig sammenlignet med andre energikilder.

Hos Bygma tilbyder især Premium Wood træpiller et produkt af certificeret kvalitet. De tilbyder en øvre brændværdi på 19,1 megajoule pr. kilo, der ligger over de internationale standarder og hver palle tilbyder 56 sække á 16 kg.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Træpiller der brænder godt

  Find de bedste træpiller

  I Danmark oprinder de fleste træpilleanlæg fra 90’erne. Dengang herskede der stor efterspørgsel på træpiller, hvorfor kravene til træpillernes kvalitet var relativt lave. I dag findes der bl.a. en ISO standard, men du skal alligevel være opmærksom.

  Om prisen på træpiller er god, afhænger meget af kvaliteten. Kvaliteten har kan aflæses i biomaterialets herkomst, brændværdien, askeindhold og påvirker både driften af dit fyr og hvor meget energi du for fra pengene.

  Fakta der hjælper dig med at finde kvalitetspiller

  Når du handler træpiller, skal du kigge efter varefakta, præcis som du kender fra fødevarer. Vi har samlet de vigtigste fakta, som gør det lettere for dig, at vurdere træpillernes kvalitet og pris.

  Askeindhold: Jo højere askeindhold, jo laver kvalitet har træpillen og jo mere restprodukt efterlader pillerne ved forbrænding. Værdien bør være under 0,5 pct.

  Askesmeltepunkt: Jo lavere askesmeltepunkt, jo før dannes slagger i dit fyr og du får mindre energi ud af forbrændingen. Værdien bør være over 1300 grader, som f.eks. i Bygmas Premium 8mm træpiller.

  Effektiv brændværdi: Jo højere effektiv brændværdi, jo mere varme / energi får du ud af dine træpiller. Går efter en værdi så tæt på ca. 4500 kcal/kg, eller 5 KwH/kg, som f.eks. i Bygmas Premium 8mm træpiller.

  Vandindhold: Vandindholdet er en balance mellem at sikre optimalt brændværdi og sikre at træpillen ikke smuldrer. Ligesom med brænde, betyder for meget vand, at energien bruges på at fordampe vandet. For lidt vand øger dog også risikoen for at pillerne smuldrer. Gå efter en værdi på mellem 6 og 9 procent.

  Mekanisk stabilitet En lav mekanisk stabilitet betyder, at dine træpiller lettere smuldrer under transport. Derfor bør den mekaniske stabilitet ligge over 95%.

  Vægtfylde: Træpiller fremstilles ligesom briketter, ved at presse bio- og træaffald sammen. Jo hårdere pillerne er presset sammen, jo mere materiale og derfor også højere brændværdi og mere energi. Presset har samtidig også betydning for fragt og hvor meget pillerne fylder på dit lager. En god vægtfylde ligger mellem 600 og 700 kg/m3.

  Du kan også læse mere hos European Pellet Council og ISO standard guiden.

  Fremstilling af træpiller

  Sådan fremstilles træpiller

  Træpiller fremstilles af træaffald, der er blevet komprimeret og tørret. Processen begynder med at træaffald og spåner bliver hugget til fin flis og presset sammen med savsmuld.

  Under processen dannes et naturligt klæbestof (lignin), der sikrer at pillerne binder når materialet bliver komprimeret til det effektive brændsel, som du bruger i pillefyret.

  Bioaffaldets herkomst og produktion har betydning

  Træpiller er anerkendt som en bæredygtig energikilde, der i dag anvendes både privat og i industrien. Det betyder også at både forbrugerne og erhverv, har fået øjne for træpillernes kvalitet.

  Bioaffaldet det anvendes under komprimering af træpiller varierer betydeligt fra land til land og fra producent til producent.

  Under optimale forhold benyttes primært træflis og savsmuld fra træsorter i høj kvalitet, mens der i andre produktioner anvendes en større andel af bark eller træ og træsorter af lavere kvalitet. Forskellen har stod betydning for brændværdien samt sod og slaggedannelse under afbrænding.

  Vær kritisk når du sammenligner priser pr. kg

  Ligesom med alle andre produkter, bør du være kritisk når prisen er lav. Benyt derfor de vejledende varefakta, som beskrevet her på siden som rettesnor, når du vurderer om et tilbud på træpiller reelt er godt.

  Hos Bygma ønsker vi ikke kun, at du får optimal brændværdi, men at du også får et produkt, der sikrer optimalt drift af dit fyr og hvor vi kender dem der producerer træpillerne i vores udvalg.

  I udvalget finder du både træpiller, som er pakket i sække og som kan leveres på paller direkte til adressen. Vores fragtmænd sørger selvfølgelig for, at pillerne er i god emballage, så de tåler opbevaring både ude og inde.

  Andre produkter og guides relateret til træpiller

  Produkter og udvalg indenfor varme og vvs

  Varme og VVS

  Hos Bygma fører vi alt fra radiatorventiler til petroleumsovne i udvalget af produkter i varme og vvs.

  Effektive brændeovne fra Varde

  Effektive brændeovne

  Brændeovne i høj kvalitet fra Varde, der lever op til brændeovnsbekendtgørelsens strenge krav.

  Brændsel og brændværdi

  Mere om brændsel og brændværdi

  Der er vigtige emner at overveje, når du vælger brændsel. Bliv klogere på brændeovne og brændværdi.