I Bygma onlines udvalg af mursten og blokke finder du de samme fundablokke, lecablokke og mursten som benyttes i det professionelle byggeri. Uanset om du skal reparere en mur, opbygge en sokkel eller bygge helt fra nyt, finder du alle de byggesten du skal bruge til fundament ogopmuring.
Find også mørtel, beton og cement
Kombineret med mørtel, cement og beton fra vores udvalg af murerartikler finder du alt til det solide og robuste byggeri i professionel kvalitet.
Noget du ikke kan finde?
Hvis du ikke lige finder den gule, røde eller grå sten du søger, eller har brug for vejledning i hvilke blokke du skal bruge, kan du med fordel kontakte din lokale Bygma. Find din lokale Bygmas åbningstider og telefonnummer her.
+ Vis alle
Murerarbejde er en professionel disciplin, hvor man lærer om materialer, værktøjer og teknikker.
Når du skal bygge vægge, pejse, skorstene og andre strukturer med mursten eller sten, anbefaler vi at du benytter erfaren og professionel arbejdskraft - om ikke andet til kvalitetssikring af dit arbejde
Hos Bygma.dk kan du bestille levering af mursten, men også lecablokke, fundablokke og gasbeton, som er de øvrige vigtige elementer til dit byggeprojekt.
Få din murer til at vurdere, hvor mange mursten du skal købe til dit byggeprojekt. Med et traditionel format, skal du regne med ca. 60 - 70 mursten per m² når du benytter en dansk standard mursten.
Det er dog svært at generalisere, da antallet også afhænger af hvad der skal bygges og hvor mange halvsten, kvartsten og mesterpetrings, der skal bruges til netop dit projekt.
Vær opmærksom på vægten af mursten, især ved levering. Selvom vægten på de enkelte mursten svinger afhægngig af type og størrelse, vejer paller med mursten markant og skal placere på solidt underlagt.
Lecablokke har mange fordele, og kan benyttes til at bygge både inder- og ydervægge. De er måske ikke så elegante som gule og røde mursten, men har andre fordele.
I forhold til beton og mursten er Lecablokkene relativt lette at håndtere, er ubrandbare og tåler fugt og frost. Lecablokke kan på den måde anvendes til vægge i de fleste byggerier.
Påtænker du at lave vægge med leca, skal du dog være opmærksom på, at væggene typisk skal pudses efter konstruktion. Derfor skal du gøre op med deig selv om du søger den klassiske æstetisk i murstensvægge eller en pudset facade.
Fundablokke er fundamentets og væggen stabile og robust byggemateriale. Hvor Lecablokke er lettere end mursten er fundablokke mærkbart tungere.
Fundablokke bruges bl.a. til fundamenter og sokler. De er velegnet til byggeri, hvor der kræves robusthed, styrke og fleksibilitet, udvoer fundamentet kan det være til støttemure, trapper og især kældervæggene.
Udover at fundablokke er fremstillet af beton og tåler frost, fyldes de også med beton efter de er placeret.
Selvom mursten, lecablokke og fundablokke er basis byggematerialer, får du også brug for sålbænke, murbinder eog murpap når du skal etablere nye vægge.
Derfor fører Bygma online også præcis det udvalg af tilbehør til projekter hvor du skal bygge nye vægge.
Murbindere er de stykker af ståltråd, der holder sammen på ydervæg og indervæg. De placeres i fugerne, hvorfor de skal skal være rustbeskutte i henhold til hvilken vægge der bygges og hvilken grad af fugt og temperaturudsving murbinderne udsættes for hvor de skal anvendes.
Til de fleste vægge vil du typisk benytte klassisk s-bindere. Præcis hvilke bindere du skal bruge afhænger dog også om der indgår stål eller træ i byggeriet.
Murpap bruges mellem fundament og murværk og er med til at forhindre, at fugt stiger op i væggene.
Du kan også bruge murpap under indvendige mure, hvis der i forvejen ikke findes kapillarbrydende lag.
Det kan også anvendes som overgang ved skorstenspiber og læmure, hvor murpap også beskytter mod indtrængende fugt.
Som beskyttelse mod fugt er det også vigtigt, at indkøbe sålbænke ud fra antallet af vinduer, når du bygger vægge.
Sålbænke sørger for at aflede vand og fugt, så muren forbliver så tør og sund som overhovedet muligt.
Netop fordi sålbænke transporterer store mængder vand, er både hældning og placering ind i væggene afgørende for, at vandet ikke kan trænge bagom eller uden om overfladen.