Højtryksrenser

Hurtig og effektiv til tag og terrasse

Trænger taget eller terrassen til en grundig rengøring? Hos Bygma finder du den rette højtryksrenser samt tilbehør, der gør det nemt at fjerne snavs og belægninger effektivt, uanset om du skal rengøre fliser, bilen eller tagplader.

Valget af højtryksrenser afhænger i høj grad af dit behov. Det er ikke nødvendigt at vælge den største Ryobi eller Nilfisk højtryksrenser, hvis du blot skal rense et par havemøbler eller en cykel. Skal du derimod rense et stort areal eller en båd, er det klogt at vælge en større og kraftigere model.

Hos Bygma fører finder du din højtryksrenser fra velkendte mærker som Nilfisk, Ryobi, DEWALT og Makita. Er du i tvivl om hvilket mærke og model du skal vælge, kan læse mere ved at scrolle længere ned under udvalget, hvor vi guider i mærker og funktioner.

 

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Ryobi højtryksrenser

  Valg og brug af højtryksrenser

  Højtryksrenseren er et effektivt redskab, som mange køber for at gøre udendørsrengøringen betydelig lettere. Der er flere forhold du skal tænke på, inden du køber vælger og køber den næste tilføjelse til parken af havemaskiner.

  Inden du vælger - det skal du tænke på

  Inden du vælger, skal du først og fremmest gøre dig klar, hvor meget du påtænker at rengøre, hvor hyppigt og hvad du skal gøre rent. Den bedste højtryksrenser til store arealer med fliser bliver hurtig klodset og dyr, hvis blot du skal rengøre et lille hegn.

  Her er vores liste at punkter, du skal tænke på inden du køber

  • Mobilitet: Under rensning af tage skal det være let at komme rundt. Mange modeller tilbyder højtryksrensere på vogn, der gør det let at bevare friheden mens du arbejder, uden at du skal slæbe på vandtank og tilbehøret.
  • Antal bar: Mens du kan nøjes med 100 - 150 bar til mange opgaver i haven og på terrassen, får du hurtig brug for 200 bar hvis du skal fjerne virkelig svære tilfælde af begroning. Til bil og cykel derimod, er de lette håndholdte udgaver fra Ryobi derimod rigelig, selvom de kun går op til 50 bar.
  • Lydniveau: Ved større rengøring anbefaler vi altid at du bruger beskyttelsesbriller, men lydniveauet kan også blive belastende ved større opgaver. Kig derfor efter DB angivelser hvis du vil have et behageligt lydniveauer fordi du tit bruger højtryksrenseren.
  • Tilslutning: Vil du tilslutte haveslange eller have muligheden for at fragte en tank med? Vandslangen påvirker din frihed til at bevæge dig rundt, men omvendt skal du ikke fylde på vand på beholderen midt i rensning af hegn og tag.
  • Tilbehør: Udover at tilslutte vand, bør du være opmærksom på hvilket tilbehør du får med og hvad du skal købe. En god teleskopstang er uundværlig til taget, mens et udvalg af dysser eller justering af samme, er vigtig for at tilpasse strålen til de forskellige opgaver. Til de mindre modeller, medfølger ofte dysser og børster der gør rengøring af bil, cykler og andre haveredskaber let.
  • Indstillinger og funktioner: Især velfungerende justering af trykket er afgørende for, at rengøringen er effektiv uden at du ødelægger det du skal rengøre. Tit bør du starte ved 100 bar og gradvist skrue op for trykket mens du vurderer indsatsen.

  Nilfisk højtryksrensere

  Nilfisk højtryksrensere er kendt for deres pålidelighed og stabilitet. Både Nilfisk Core og Nilfisk Premium modellerne er anerkendt som pålidelige maskiner til rengøring af tage, facader og terrasser. Uanset om du har brug for en højtryksrenser til let facaderengøring, terrasserensning eller en hårdfør algefjerner til tagbeklædning, leverer disse modeller fremragende resultater.

  Nilfisk højtryksrenser - Core serien

  Nilfisk Core-serien er designet med en række nye funktioner, herunder en patenteret og banebrydende slangeindtrækning, som aktiveres, når du er færdig med at bruge maskinen. Derudover sikrer Ultra Flex Hose-slangen, at der ikke opstår tryktab, så du problemfrit kan udføre rengøringen.

  De kraftfulde kompressorer sikrer et stabilt tryk, så du kan arbejde struktureret og uden ophold med rengøringen. Med In-Hand Power Control-funktionen har du hele tiden fuld kontrol over vandtrykket uden at skulle justere det på maskinen.

  Kort sagt er en Core højtryksrenser fra Nilfisk nemmere at bruge end mange andre modeller, uden at gå på kompromis med effektiviteten. Kombineret med Nilfisk Patio Cleaner terrassevaskeren får du desuden let og effektiv rengøring af terrassefliser og terrassebrædder både om foråret og efteråret.

  Nilfisk højtryksrenser - Premium serien

  En Nilfisk Premium højtryksrenser fra Nilfisk repræsenterer det ypperste i serien og er beregnet til dig, der dagligt arbejder med intensiv rengøring. Kompressorer, tanken og især teleskopstangen er designet til daglig professionel brug.

  Tanken og beholderen til rengøringsmidler er adskilte, og du kan løbende justere blandingsforholdet, efterhånden som du udfører arbejdet.

  Teleskopstangen og den patenterede G5-studs sikrer, at du lettere kan udføre rengøring både i trange omgivelser og i fjerne hjørner, uden at der skal bruges ekstra udstyr.

  Med en Premium 200 højtryksrenser får du den største og mest kraftfulde model fra Nilfisk med et maksimalt tryk på 200 bar. Den 15 meter lange stålarmerede højtryksslange vidner om, at du får et produkt designet til professionelt rengøringsarbejde under højt tryk.

  Ryobi højtryksrensere

  I Bygmas udvalg fører vi batteridrevne trykrensere fra Ryobi. Med disse mobile trykrensere behøver du ikke finde den store højtryksrenser frem for at rengøre bilen, cyklen eller dine havemøbler til foråret. I stedet tilslutter du let vandslangen til den batteridrevne trykrenser og nyder godt af markant øget tryk.

  Serien af trykrensere fra Ryobi fås i 18V og 36V versioner og klarer nemt de mest gængse rengøringsopgaver, uanset om du skal rengøre terrassen eller gøre havemøblerne klar til sæsonen. Samtidig slipper du for frustrationerne ved de tungere maskiner og forstærkede slanger, som kan være klodsede at arbejde med.

  Den medfølgende 3-i-1-dyse gør det let at justere strålen til dine opgaver, og med turbofunktionen kan du fjerne hårdført snavs eller tilføje ekstra kraft under affedtning af beskidte overflader.

  En trykrenser fra Ryobi giver optimal frihed

  Har du sommerhus, båd eller campingvogn, er Ryobis trykrensere også en nem løsning. Der medfølger en 6 meter lang slange til de batteridrevne modeller, så du nemt kan højtryksrense båden, campingvognen eller sommerhuset, blot ved at have en spand vand ved din side.

  Ryobi ONE+ batterierne, der passer til trykrenserne passer desuden til mere end 200 Ryobi havemaskiner- og el-værktøj.

  Leder du efter en Ryobi højtryksrenser?

  Udover de batteridrevne trykrensere fører Bygma også Ryobi højtryksrensere i udvalgte byggecentre. Kontakt din lokale Bygma ved forespørgsler.

  CAT højtryksrenser

  CAT står for Caterpillar og har i mere end 100 år været pioner inden for gravemaskiner, hjullæssere og andre entreprenørmaskiner.

  CAT fremstiller også havemaskiner i materialer af absolut højeste kvalitet med gennemtænkt design, pålidelighed og anvendelighed. Med disse redskaber kan du udføre dine opgaver hurtigt, effektivt og professionelt, men vigtigt af alt at er, at du investerer i en højtrykrenser der holder i en livstid.

  Med sin patenterede 5-cylinder-stempel-pumpe, der genererer op til 135 bar, sætter CAT højtryksrenseren 135-VE54 nye standarder for maksimal rengøringsevne. Højtryksydelsen sikrer dig en overlegen rengøringseffekt.

  Den medfølgende skumlanse er helt perfekt til at rengøre maskiner, biler eller terrasser. Denne højtryksrenser genererer den mindre støj og vibrationer. Samtidigt har den en højere vandgennemstrømning, hvilket betyder, at den renser op til 20% hurtigere end lignende modeller i sin klasse.

  DEWALT højtryksrenser

  I mere end 100 år ar DEWALT være synonymt for gennemprøvet kvalitet i værktøj og arbejdsredskaber til både privat og professionelt byggeri.

  I Danmark er udbredelse af DEWALT højtryksrensere begrænset, selvom DEWALT har et stort udvalg, der spænder alt fra batteridrevne modeller til store industrielle højtryksrensere.

  DEWALT højtrykrenseren kombinerer det bedste fra to verdener ved både at være mobil og batteridrevet, men også en kraftfuld kompressor der leverer 70, 85 eller 110 bar efter behov.

  Uanset om du skal rense tagsten, facader eller rengøre terrassen til foråret sikrer de 2 x 18v XR høj ydelse og driftstid. Med to fuldt opladede batterier har du en effektiv driftstid på ca. 63 minutter afhængig af trykindstillinger.

  Højtryksrenser tilbehør

  Højtryksrenserne i udvalget leveres med det mest gængse udstyr, der er nødvendigt for at kunne tage maskinen i brug med det samme.

  I udvalget finder du også et bredt udvalg af tilbehør til højtryksrensere, der gør specifikke rengøringsopgaver lettere, forlænger rækkevidden eller tilføjer ny funktionalitet.

  Power Patio Cleaner

  Nilfisk Power Patio terrassevaskeren er et mundstykke, der gør forårets rengøring markant lettere og mere effektiv. Mundstykket er den optimale løsning til rensning af fliser og terrasser, indkørsler, hegn og andre store overflader.

  De roterende dyser i mundstykket sikrer, at man undgår 'striber' og opnår en mere ensartet rengøringsoverflade. Samtidig er overfladerne beskyttet mod den direkte trykstråle, der i værste fald kan beskadige terrassebrædder og flisebelægninger.

  Kloakrenser til Nilfisk højtryksrenser

  Kloakrenseren er et populært tilbehør til Nilfisk højtryksrensere, som afhjælper tilstoppede afløb og rør. Den medfølgende 15 meter lange slange bevæger sig gennem de tilstoppede afløb og rør.

  Kloakrenserens spiraldyse sikrer, at hovedet navigerer gennem bøjninger i kloakeringen. Sammen med tre bagudrettede dyser på rensehovedet, sikrer den hurtig og effektiv passage gennem rørene og skaber gennemløb.

  Børstesæt til Nilfisk højtryksrenser

  Her får du et multisæt med forskellige børster fra Nilfisk, der kan håndtere de fleste rengøringsopgaver omkring boligen og dine køretøjer.

  Fælgbørsten sikrer en skånsom og perfekt rengøring af dine fælge og trænger ind i selv de mindste kroge. Havemøbelbørstehovedet renser skånsomt og effektivt alle revner i dine havemøbler.

  Roterende børstehoved anvendes til skånsom rensning af større overflader som fx vinduer, biler og drivshusglas. Nilfisk-Alto MULTI Brush All-in-1 passer til alle Nilfisk højtryksrensere.

  Autodyse til højtryksrenser

  Nilfisk højtryksdyse er ideel til rengøring af køretøjer. Dysen har en spredevinkel på 80 grader, der sikrer hurtig og nænsom rengøring af overflader.

  Terrassevasker som tilbehør til højtryksrenser

  Hvor kan du bruge højtryksrenser?

  Højtryksrensere leverer en stærk stråle af vand under højt tryk, som hurtigt og effektivt fjerner snavs og belægninger. Trykket kan dog være så højt, at det kan ødelægge gearet på cyklen, udvide og flå i træværk og træterrasser samt ødelægge tagsten, og dermed gøre mere skade end gavn.

  Når du overvejer at rengøre med en højtryksrenser, er det derfor afgørende at læse producentens vejledning grundigt. De fleste trykrensere og højtryksrensere har mulighed for justering af trykstyrken, og forskelligt tilbehør til højtryksrenseren tilpasser spredningen og vandstyrken på strålen, så den er egnet til den pågældende overflade.

  Højtrykrensning af træterrasse

  Som udgangspunkt bør du slet ikke overveje at bruge en højtryksrenser på terrassebrædder. Hvis du bruger en højtryksrenser med for højt tryk på terrassebrædderne, ødelægger du træets naturlige overflade, åbner porerne i træet, flår splinter og stykker af brædderne og trænger i værste tilfælde ind i sprækker og ødelægger træterrassen.

  Start i stedet med at skylle brædderne med vand fra en haveslange, efterfulgt af rengøring med terrasserens.

  Er terrassebrædderne stadig beskidte, kan det være nødvendigt at slibe overfladen for at få det flotte træ frem igen. Det gøres lettest med en terrassesliber og en jævn og forsigtig slibning efter rengøringen. Herefter fejes støvet af brædderne, og træet behandles med terrasseolie.

  Overvej en Nilfisk Patio Cleaner

  Har du et større areal med hårdført snavs på terrassen, kan du også overveje en terrassevasker. Kombineret med en Nilfisk Core højtryksrenser er den mere skånsom mod overfladen end den direkte stråle.

  Brug en trykrenser på laveste indstilling

  Der kan være situationer, hvor du vil løbe risikoen for skader på træet. Her kan du benytte en Ryobi trykrenser på den laveste indstilling, som trækker en blanding af vand og terrasserens fra en spand.

  Før du benytter trykrenseren, opfordrer vi til at vande terrassebrædderne først, præcis som du ville gøre før normal rengøring af terrassen.

  Højtrykrensning af kompositterrasse

  I modsætning til træbrædder er komposit terrassebrædder mere modtagelige over for højtryksrensning. Som udgangspunkt burde en højtryksrenser slet ikke være nødvendig, såfremt du fast rengør og vedligeholder terrassen med vand, almindeligt rengøringsmiddel og hvert forår behandler overfladen med kompositimprægnering.

  Også i forbindelse med kompositterrasse kan det være en fordel med en Nilfisk Patio Cleaner. Husk dog at skylle og feje det groveste skidt væk fra terrassen, så grus eller småsten ikke beskadiger komposittens flotte struktur og overflade.

  Her skal du undgå at bruge højtryksrenseren

  Højtryksrenseren tager hårdt fat. Derfor kan du gøre alvorlig skade på din bolig, hvis ikke du sætter dig ind i bygningens materialer.

  Fuger og natursten

  De fleste naturstensfliser tåler rengøring med højtryksrenser, men du skal være opmærksom på, at fugerne kan blive beskadigede.

  Hvis terrassen eller gangstierne er af f.eks. sandsten, kan du ødelægge fliserne med en højtryksrenser.

  Er du i tvivl om, hvilke fliser du har, og om de tåler højtryksrensning, kan du søge vejledning i dit lokale Bygma byggecenter.

  Murstensfacader, tagsten, pudsede facader og træfacader bør ikke udsættes for højtryksrens

  Brandskallen på mursten og tagsten kan tage skade under rengøringen, hvorefter overfladerne let bliver udsat for fugt, alger og i værste fald frostskader. Samtidig kan fugen mellem murstenene også tage stor skade og kræve en helt ny fuge for at undgå fugt- og frostskader.

  Da mange overflader på boligen samtidig er diffusionsåbne, kan du også opleve, at vand trænger ind og gennemvæder isoleringen og træværket. Det kan føre til omfattende skader.

  Søg vejledning i din lokale Bygma, hvis du er det mindste i tvivl om, hvorvidt facade og materialer kan tåle højtryksrens.

  Kloakrør bør du heller ikke udsætte for højtryksrensning, medmindre røret er decideret beskadiget og skal udskiftes. Ligesom ved fliser, sten og træ ødelægger det høje tryk kloakrørets overfladebehandling, medmindre du benytter en specifik kloakrenser.

  Hvis du kun har behov for rengøring af kloakken, kan du også indledningsvis nøjes med et almindeligt spulehoved til haveslangen.

  Inspiration når du køber højtryksrenser

  Ryobi Plæneklippere hos Bygma

  Alt i plæneklippere

  Udvalget af plæneklippere fra bl.a. Ryobi, AL-KO og Grouw er for dig, uanset lille eller stor græsplæne.

  Udvalg af havehegn i træ hos Bygma

  Alt til dit hegn

  Hos Bygma finder du et stort udvalg i stolper, stolpehatte, hegnsbrædder og systemhegn.

  Sten, fugesand og IBF fra Bygma

  RBR og IBF fliser og sten

  Hos Bygma finder du alt til at lægge holdbare og robuste belægninger, uanset om det er til terrasse eller indkørsel.