Højtryksrenser

Hurtig og effektiv til tag og terrasse

Trænger taget eller terrassen en grundig rengøring? Hos Bygma fører vi højtryksrensere og tilbehør, der gør det let at fjerne snavs og belægninger effektivt, uanset om du rengør fliser, bilen eller tagplader.

Valg af højtryksrenser handler i høj grad om dit behov. Det er ikke nødvendigt at vælge den største Nilfisk højtryksrenser, hvis du blot skal bruge den til et par havemøbler eller en cykel. Skal du derimod rense et stort areal eller en båd, er det klogt at vælge en større og kraftigere model.

Hos Bygma fører vi flere forskellige modeller af højtryksrensere fra det kendte mærke Nilfisk. Nilfisk højtryksrensere er anerkendt for at være kvalitet til både private og professionelle opgaver. Vælg en Nilfisk og mærk forskellen allerede fra første flise eller tagplade du rengør!

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Ryobi højtryksrenser

  Valg og brug af højtryksrenser

  Højtryksrenseren er et effektivt redskab, som mange køber for at gøre udendørsrengøringen betydelig lettere. Der er flere forhold du skal tænke på, inden du køber vælger og køber den næste tilføjelse til parken af havemaskiner.

  Inden du vælger - det skal du tænke på

  Inden du vælger, skal du først og fremmest gøre dig klar, hvor meget du påtænker at rengøre, hvor hyppigt og hvad du skal gøre rent. Den bedste højtryksrenser til store arealer med fliser bliver hurtig klodset og dyr, hvis blot du skal rengøre et lille hegn.

  Her er vores liste at punkter, du skal tænke på inden du køber

  • Mobilitet: Under rensning af tage skal det være let at komme rundt. Både Nilfisk og Ryobi tilbyder højtryksrensere på vogn, der gør det let at bevare friheden mens du arbejder, uden at du skal slæbe på vandtank og tilbehøret.
  • Antal bar: Mens du kan nøjes med 100 - 150 bar til mange opgaver i haven og på terrassen, får du hurtig brug for 200 bar hvis du skal fjerne virkelig svære tilfælde af begroning. Til bil og cykel derimod, er de lette håndholdte udgaver fra Ryobi derimod rigelig, selvom de kun går op til 50 bar.
  • Lydniveau: Ved større rengøring anbefaler vi altid at du bruger beskyttelsesbriller, men lydniveauet kan også blive belastende ved større opgaver. Kig derfor efter DB angivelser hvis du vil have et behageligt lydniveauer fordi du tit bruger højtryksrenseren.
  • Tilslutning: Vil du tilslutte haveslange eller have muligheden for at fragte en tank med? Vandslangen påvirker din frihed til at bevæge dig rundt, men omvendt skal du ikke fylde på vand på beholderen midt i rensning af hegn og tag.
  • Tilbehør: Udover at tilslutte vand, bør du være opmærksom på hvilket tilbehør du får med og hvad du skal købe. En god teleskopstang er uundværlig til taget, mens et udvalg af dysser eller justering af samme, er vigtig for at tilpasse strålen til de forskellige opgaver. Til de mindre modeller, medfølger ofte dysser og børster der gør rengøring af bil, cykler og andre haveredskaber let.
  • Indstillinger og funktioner: Især velfungerende justering af trykket er afgørende for, at rengøringen er effektiv uden at du ødelægger det du skal rengøre. Tit bør du starte ved 100 bar og gradvist skrue op for trykket mens du vurderer indsatsen.

  Vil du vide mere, kan du læse om Nilfisk Core højtryksrensere her.

  Har du spørgsmål til enten Nilfisk eller Ryobi produkterne, kan du enten ringe til eller besøge din lokale Bygma. Find adresse og kontaktoplysninger her.

  Terrassevasker som tilbehør til højtryksrenser

  Hvor kan du bruge højtryksrenser?

  Kort tid efter de har brugt højtryksrenser, oplever mange boligejere, at alger og mos finder vej til deres fliser og tagsten. Det skyldes at imprægnerin. eller anden form for overfladebehandling, beskadiges af den kraftige stråle.

  Sådan fungerer højtryksrensere

  En højtryksrenser bruger en højtrykspumpe til at sprøjte vand eller en blanding af vand og rengøringsmiddel på en overflade.

  Højtryksrenseren leverer en stærk stråle af vand et højt tryk, som hurtigt og effektivt fjerner snavs og belægninger, der ellers kan være tidskrævende at fjerne med en spand vand, haveslange og en kost.

  Trykket på vandstrålen kan også beskadige overflader og imprægnering, hvorfor du skal sætte dig grundigt ind i både din højtryksrenser og rengøringsmidlerne, før du tager den i brug.

  Rengøring af hegnsbrædder

  Plankeværket og hegnet må gerne rengøres med en højtryksrenser, men da rengøringsmiddel og trykket efterlader porerne i trået åbne, bør du efterbehandle det.

  Lad træet tørre grundigt efter rengøringen og giv herefter en god grunder for at beskytte træet mod alger og begroning.

  Obs: Start med et lavt tryk. Træ er et organisk materiale, som du også hurtig kan beskadige hvis du bruger for højt tryk.

  Rengøring af terrasse i træ eller fliser

  Selvom du sagtens kan benytte højtryksrenser direkte på fliser og terrassebrædderne, anbefaler vi du køber en terrassevasker.

  Uanset om du vælger Ryobi eller Nilfisk, så sørger terrassevaskeren for en lettere og mere effektiv overfladerengøring og samtidig slipper du for at svine huset, vinduer og havedøren til.

  Efter rengøring bør både træterrasse og terrassefliser behandles med en god imprægnering. Både Borup og Nilfisk fremstiller fliseimprægnering og i vores malerafdeling fører vi professionel terrasseolie fra både Pinotex og Yunik.

  Vær opmærksom på fuger og natursten De fleste naturstensfliser tåler rengøring med højtryksrenser, man du skal være opmærksom på, at fugerne beskadiges. Hvis terrasse eller gangstier er af f.eks. sandsten, kan du ødelægge fliserne med en højtryksrenser.

  Er du i tvivl om hvilke fliser du har, og om de tåler højtryksrensning, kan du søge råd i din lokale Bygma.

  Her skal du undgå at bruge højtryksrenseren

  Højtryksrenseren tager hårdt fat. Derfor kan du gøre alvorlig skade på din bolig, hvis ikke du sætter dig ind i bygningens materialer.

  Murstensfacader, tagsten, pudsede facader og træfacader bør ikke udsættes for højtryksrens. Brandskallen på mursten og tagsten kan tage skade under rengøringen hvorefter overflader let bliver udsat for fugt, alger og i værste fald frostskader. Samtidig kan fugen mellem mursten også tage stor skade og kræve en hel ny fuge for at undgå fugt og frostskader.

  Mange af boligens overfladematerialer er diffusionsåbne. Derfor kan du også opleve at vand fra højtryksrensere trænger ind og gennemvæder isoleringen og træværket. Det kan føre til omfattende skader.

  Få råd og vejledning i din lokale Bygma, hvis du er det mindste i tvivl om facade og materialerne kan tåle højtryksrens.

  Kloakrør bør du heller ikke udsætte for højtryksrenser med mindre røret er decideret beskadiget og skal udskiftes. Ligesom ved fliser, sten og træ ødelægger det høje tryk kloakrørets overfladebehandling med mindre du benytter en specifik kloakrenser.

  Hvis du kun har behov for rengøring af kloakrengøring, kan du også indledningsvis nøjes med et almindeligt spulehoved til haveslangen.

  Inspiration når du køber højtryksrenser

  Ryobi Plæneklippere hos Bygma

  Alt i plæneklippere

  Udvalget af plæneklippere fra bl.a. Ryobi, AL-KO og Grouw er for dig, uanset lille eller stor græsplæne.

  Udvalg af havehegn i træ hos Bygma

  Alt til dit hegn

  Hos Bygma finder du et stort udvalg i stolper, stolpehatte, hegnsbrædder og systemhegn.

  Sten, fugesand og IBF fra Bygma

  RBR og IBF fliser og sten

  Hos Bygma finder du alt til at lægge holdbare og robuste belægninger, uanset om det er til terrasse eller indkørsel.