Kloak

Køb alt fra PVC rør til muffer og tilslutninger

Hos Bygma kan du finde alt i materialer til etablering af kloakVores brede udvalg af kloakløsninger dækker spildevand og regnvand. Vælg mellem robuste afløb, dæksler og kloakrør i høj kvalitets PVC eller beton, samt holdbare brønddæksler. Vores regnvandskassetter, tanke og rør er designet til at håndtere selv store vandmængder.

Uanset om dit projekt involverer nedsivning af regnvand, håndtering af grundvand, kloakering i boliger, etablering af toiletter eller simpel vandafløb, har vi det nødvendige. Hos Bygma finder du alt fra kloakdæksler og højvandslukkere til kloakringe og diverse kloakdele i materialer som PVC, metal og beton. 

Med PVC kloakrør, kloakdæksler, brøndringe og kloakmuffer fra anerkendte mærker som Wavin, Lindab, Plastmo og Uponor, kombinerer vi styrke med lang levetid. 

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  PVC rør og samling

  Lovgivning om kloakarbejde

  Inden et kloakarbejde påbegyndes, er den autoriserede kloakvirksomhed forpligtet til at indhente tilladelse fra kommunen eller ejeren af hovedkloakledningen, og kommunen skal informeres, når afløbsarbejdet går i gang. En manglende tilladelse kan senere blive en bekostelig affære.

  Få autoriseret hjælp til kloak og faskine

  Det meste kloakarbejde i forbindelse med spildevand, dræn, regnvand og spildevands-rensning kræver en autoriseret kloakmester.

  Hvis du skal have etableret en faskine og tilhørende afløbsrør, må du gerne selv gøre det, men selve koblingen til kloakken skal laves af en autoriseret kloakmester.

  Hvis du selv vil etablere en faskine, skal du underrette kommunenen ved at angive på en situationsplan, hvor faskinen skal placeres. Og det er dit ansvar, at faskinenen etableres efter de gældende regler og efterfølgende vedligeholdes, så den fungerer.

  Brug for vejledning?

  Er du i tvivl om hvad du må og ikke må, kan du også kontakte din lokale Bygma og spørge vores faguddannede personale.

  I din lokale Bygma kan de også hjælpe med at finde de rette kloakrør, samlinger og tilbehør, afhængig af dit projekt. 

  Lauridsen brønddæksel og kloakdæksel

  Nemme råd om vedligehold

  Løbende vedligeholdelse af afløb og kloakker er altid en god idé, da det hurtigt kan blive dyrt at få en kloakmester eller kloakrenser ud for at afhjælpe tilstoppede rør. Det er måske ikke verdens mest flatterende arbejde, men hvis du gør det jævnligt, er rådene i vores quickguide hverken svære eller ubehagelige.

  Tilstoppede afløb medfører mange gener, som du bedst undgår ved regelmæssig rengøring. Sørg for at have en fast rutine til rengøring af afløbene i badeværelser, men også ved kloakker og tilslutninger fra nedløbsrørene fra tagrender.

  Begræns kemi - Brug kogende vand

  Kemisk afløbsrens hjælper med at fjerne snavs, fedt og andet skidt fra rørene, men du behøver ikke at bruge kemi. Hæld i stedet et par liter kogende vand i håndvaskene hver uge, så undgår du at fedt og snavs samler sig til propper, samtidig med at du dræber de fleste bakterier.

  Ved at undgå propper i de små afløb nedbringer du også risikoen for, at propper dannes andre steder.

  Rengøring af afløbsrør og vandlås

  Hår, sæberester, fedt og andet snavs samler sig i klumper. Udover at stoppe afløbet, samler de også bakterier, så det er en god idé at bruge gummihandsker, beskyttelsesbriller og gammelt tøj som sikkerhed.

  Under håndvasken kan du relativt let adskille afløbsrørene og vandlåsen. Hav dog en spand klar, som du kan hælde slam og vand ned i. Herefter er det ofte nemt at skylle og rengøre rørene og afløbet.

  En rensning af PVC-rørene hver måned er nok til at forhindre propper, hvis du tænker over, hvad du hælder ud i afløbet.

  Se Bygmas udvalg af kemiske rengøringsmidler

  Spulehoved kloakrenser til brønde og kloakrør

  Et spulehoved er en billig og uundværlig ting, når du skal rengøre kloakrør og brønde. Spulehovedet tilsluttes en vandslange og kan efterfølgende bruges til at løsne rørene for slam. Spulehovedet kan bruges til rør med en diameter på op til 15 cm, så du både kan rengøre indendørs rør under badeværelset samt udendørs kloakker og brønde.

  Viden og varer når du kigger på kloakrør og dæksler

  Flamingo isolering til fundament og gulve

  Flamingo isolering

  Jackopor og Sundolitt Flamingo plader til gulvisolering og kantisolering er en del af Bygmas udvalg af isolering.

  Fundablokke til sokler og fundament hos Bygma

  Fundablokke

  Fundablokke bruges bl.a. til fundamenter og sokler. De er velegnet til byggeri, hvor der kræves robusthed, styrke og fleksibilitet,

  Polysan linjedræn til områder med belægning

  Inspiration til linjedræn

  I områder med sten og fliser, er nedgravning af linjedræn oplagt - og meget lettere med Polysan.