Gasbeton

Fleksibel og let byggesten

Gasbeton og porebeton er et fleksibelt og let byggemateriale, som du med fordel kan bruge til dit næste byggeprojekt. Gasbeton blokke og mulitplader er lavet af vand, sand, kalk, cement og aluminiumpulver, hvilket gør det til et naturligt byggemateriale.

Gasbeton blokke er nemme at bygge med, og kan bruges til projekter indendørs samt udendørs, hvad enten du skal bygge yder- eller indervægge, lave møbler eller noget helt andet.

Har du besluttet dig for at gå i gang med et projekt med gasbeton, så kan Bygma uden tvivl hjælpe dig godt på vej.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Mur bygget af blokke med gasbeton og porebeton

  Hvad bruges gasbeton til?

  Hvis du skal bygge en yder- eller indervæg, så er gasbeton/porebeton oplagt som byggemateriale.

  Uanset om du konstruerer yder eller indervægge, giver gasbeton et moderne og billigt alternativ til mange dyrere produkter. Du kan sågar benytte gasbeton- multiplader til konstruktion af møbler.

  De kan tåle varme og vand, og kan derfor også bruges i badeværelset eller direkte op ad en ovn. Gasbetonen er også et fordelagtigt materiale hvad angår efterisolering i et ældre byggeri, da blokke af gasbeton giver varme og styrke til de gamle vægge.

  Hvad er gasbeton og porebeton egentlig?

  Gasbeton blokke kendes i dag også som porebeton eller multiplader. Gasbetonen er en let og fleksibel byggesten fremstillet af kalk, cement, sand og aluminiumpulver.

  Bl.a. Aluminiumspulveret bevirker at blokkene bliver luftige og har en mindre tæthed end traditionel beton, mursten og lebeton.

  Hvad er fordelene ved gasbeton og porebeton?

  Fordi byggestenene er fyldt med lufthuller, er de lettere end traditionel beton. De isolerer godt og fraværet af organiske materialer gør at skimmel og andre bakterieformer har svært at overleve på overfladen.

  Samtidig giver gas- og porebeton blokkene en hurtig, nem og fleksibel bearbejdning. Blokkene skæres let til og giver dermed en stor fleksibilitet i moderne byggeri. Alt i alt er gas- og porebeton et bærende, isolerende og brandsikkert materiale, der er oplagt til mange byggeprojekter.

  Alt i alt er gas- og porebeton et bærende, isolerende og brandsikkert materiale, der er oplagt til mange byggeprojekter.

  Tilskæring af porebeton og gasbeton blokke

  Arbejde og brug af gasbeton blokke?

  Gasbeton og porebeton blokke er meget formstabile byggematerialer - også kendt som multiplader, der er let at skære til med en gasbetonsav. Fordi de både tåler varme og et relativt højt fugtniveau, baner det vejen for kreativt byggeri.

  Vær opmærksom på, at gas- og porebeton er relativt skrøbeligt, hvorfor hjørner og udsatte kanter skal forstærkes.

  Indervægge af multiplader

  Fordi pladerne er lette, samt lavet af sand og kalk, er de egnede til næsten alle typer indervægge. Fordi de tåler både varme og fugt, kan de både benyttes til vådrum og tæt på varmekilder som fx brændeovn eller fyr.

  Til indendørs projekter kan du oftest nøjes med multiplader, som du skærer til og limer sammen. Efterfølgende skal du blot skrabe det løse lim af, fuldspartle med en sandspartel og sætte glasvæv eller filt op

  Brug gasbeton blokke til ydermure

  Til udendørs projekter bruger man både multiplader, men også blokke i gasbeton. Blokke i gasbeton er tykkere end multiplader, og hvis du bruger dem til opmuring af ydervægge, skal du huske at opmure dem med en tyk fuge af mørtel. Ved brug af mørtel får du en fleksibel vægflade, der kan arbejde og give sig under skiftende temperaturer.

  Efterfølgende er det oplagt at pudse muren, hvilket giver et flot og moderne look som er velegnet til facademaling.

  Få hjælp og vejledning til at mure med gasbeton

  På Bygma.dk findes et stort udvalg af plader i gasbeton til gode priser. Skal du bruge hjælp til dit materialevalg, anbefaler vi at du besøger dit lokale Bygma Byggecenter. Her kan de vejlede dig i præcis hvilke elementer du bør benytte og særligt hvordan du drager fordel af gasbetonens styrker i netop dit projekt.

  Produkter og inspiration til gasbeton

  Håndsave og gasbetonsave fra Bygma

  Håndsave og nedstrygere

  Se udvalget af håndsave, gasbetonsave, rygsave og nedstrygere i bedste kvalitet fra bl.a. Stanley og Irwin.

  Murerartikler herunder beton, mørtel og cementmix

  Murerartikler

  Hos Bygma finder du præcis det du har brug for, om det er reparationer eller støbning af fundament.

  Facadeisolering med Baumit

  Inspiration til faceisolering

  Efterisolering er i stigende grad et vigtigt emne i en tid med klimaforandring og energibesparelser.