Gulv

Et flot gulv kan forandre hele rummet og give et nyt friskt udtryk. Der er mange muligheder, når det kommer til valget af dit nye gulv. Skal det være praktisk, nemt at vedligeholde eller skabe den helt rigtige atmosfære i et rum? Uanset hvad dit nye gulv skal kunne, så er det helt sikkert, at du kan finde lige det gulv, du går og drømmer om i vores Bygma butik. Gå på opdagelse i et stort udvalg inden for produkter her.

Inden du beslutter dig for et gulv, er der nogle ting, du bør overveje. Vi guider dig på vej i næste afsnit.

Hvor skal dine gulvbrædder lægges?

Det er vigtigt at du forholder dig til det rum, som du ønsker at bygge nye gulve i. Er der tale om nybyg eller en tilbygning eller restauration af en ældre bolig? Hvis der er tale om nybyg eller tilbygning, så kan du frit vælge hvilke gulvbelægning, du ønsker. Er der til gengæld tale om en ældre bygning, som du vil reparere eller ombygge så skal der tages hensyn til de eksisterende gulve og deres konstruktioner. Derfor er det altså vigtigt at undersøger din bolig grundigt, inden du begynder at lægge flot nyt gulv.

En anden ting du skal forholde dig til, når du vælger nye gulvbrædder til dit hjem, er hvilket rum de skal lægges i.

Køkken og badeværelse

Skal du have nyt gulv i køkkenet eller på badeværelset, skal du have in mente, at gulvet skal kunne tåle vand, fedt og pletter og at det skal være skridsikkert.

Entre og bryggers

Når du skal vælge gulv til entre og bryggers, skal du være opmærksom på, at gulvbrædderne skal være slidstærke og nemme at gøre rent, da dette ofte er rum med meget trafik, ofte iført fodtøj.

Soveværelse og stue

Når det kommer til stue og soveværelse, så er det rum som ikke bliver udsat få ligeså meget slid og snavs som de andre. Her bør du i stedet tage stilling til hvilken atomsfære, du vil opnå i rummet. Det er nemlig også vigtigt, når du skal vælge nye gulve. I og med både stuen og soveværelset er rum man opholder sig meget i, og hvor man ofte ønsker at slappe af, så er det vigtigt at have udseendet med i betragtning, når det kommer til netop disse rum. Vælg for eksempel at gå efter trægulv, fyr, eller sildebensparket, som både giver varme til rummet og passer til det meste.

Hos Bygma finder du mange forskellige typer gulv, som kan skabe lige den atmosfære, du leder efter eller gøre det nemt i en travl hverdag med gulve, der er nemme at vedligeholde og rengøre. Kom forbi din nærmeste Bygma butik, så vejleder vi dig med glæde til de helt rigtige gulve.

Vores udvalg af gulve

Bygma fører et bredt udvalg af forskellige gulve indenfor de fleste kategorier. Vi har alt fra trægulve og parketgulve til laminat - og vinylgulve

Inden du går i gang med at lægge gulv, så kan du med fordel lægge et lyddæmpningsunderlag.

Trægulv

Det er en helt speciel følelse at have et massivt trægulv i boligen. Træet giver varme til rummet, og det dæmper lyden på en helt naturlig måde. Vælg træsort efter både udseende og slidstyrke. Fyr, gran, kirsebær og birk er lyse, men også relativt bløde og knap så slidstærke. Træsorter som bøg, ahorn, eg og ask er derimod hårdere og mere robuste. Sollys vil med tiden forandre træets nuance. Generelt bliver lyse træsorter mørkere med tiden, og mørke træsorter lysere. De fleste trægulve kan slibes flere gange og bliver derefter som nye igen. Det lyse og smukke fyrretræsgulv er en de mest populære løsninger i Danmark. Bambusgulve som er særdeles stærke og bæredygtige, vinder også større og større indpas i de danske hjem. Du kan se vores sortiment af de populære trægulve i vores butik eller se mere på vores hjemmeside her.

Parketgulve

Få et levende og flot nyt gulv ved at vælge parketgulv. Denne type fås med tre stave i bredden, hvor ikke to brædder er ens, eller som massivt parketgulv med samme type træ hele vejen igennem. Med dette gulv får du mulighed for at skabe dit helt eget udtryk ved at mikse de forskellige brædder på kryds og tværs. Hvis du er nysgerrig for at se, hvordan parketgulvet kan bruges, så tag forbi vores butik og få et nærmere kig. Tidligere var parketgulve en dyr løsning, men i dag fås de til en overkommelig pris.

Laminatgulv

Bygma fører et bredt udvalg af laminatgulve, som er et ekstra slidstærkt gulv. Dit nye laminatgulv kan vælges i forskellige trælooks såsom ask, eg og fyr samt skibsgulv i teak, lys og hvid eg. Du kan også få laminatgulve i et væld af farver, som giver dig mulighed for at pifte et rum op. Laminatgulve er slidstærke og har en lang garanti. Derudover er laminatgulve supernemme at montere med deres kliksystem eller låsesystem. På den måde kan gulvet lægges ovenpå for eksempel et gammelt gulv såfremt det er plant og fejlfrit. Laminatgulv har i den grad overhalet gulvtæpper som førende gulvbelægning de seneste år. Med laminat får du et gulv der er meget let at holde. Derfor er det et oplagt valg til de mere belastede rum.

Vinylgulv

Vinylgulve har mange ekstra fordele og findes samtidigt i flere stærke designs, som gør det muligt at skabe et unikt udtryk. Vinylgulve er lavet af kunstige materialer men er samtidigt ret miljøvenligt. Fremstillingsprocessen er energieffektiv og minimerer spild. Vinylgulv er ftalatfrie og har meget lave VOC-udslip. Derudover har de en lang levetid, og så kan de genbruges. Vinylgulve er en type gulv, der er meget slidstærkt og har ikke nemt ved at få ridser og slag. Dermed er disse gulve en god løsning i for eksempel køkkenet, da det er et gulv som er meget let at vedligeholde. Pergos Titan V-yderlag beskytter mod ridser, slag, aftryk, pletter og slitage og gør det let at holde gulvet rent. Hvis dit Pergo-vinylgulv trænger til reparation, kan du nemt udskifte den ødelagte planke. Derfor er vinylgulv et godt alternativ til laminatgulvet.

Fliser

En anden mulighed at lægge et gulv bestående af fliser. Disse er slidstærke og kan også lægges i flotte mønstrer. Vælg mellem mange slags i vores butik og online.

Det er altid muligt at kigge forbi den lokale Bygma og få andre øjne på dit projekt, eller se om de ønskede varer er på lager. For os er det nemlig det allervigtigste at vores kunder er tilfredse med deres køb.

Har du gulvvarme, så skal du være opmærksom når du lægger nyt gulv

Gulvarme er dejligt, men du bør altid undersøge, hvordan gulvet vil tage imod sådan en luksus. Mens de fleste typer gulve godt kan tåle det, så er der alligevel undtagelser. Derfor er det vigtigt lige at undersøge om det valgte gulv tåler gulvvarme, da der for nogle materialer nemlig er begrænsninger for, hvor varm en overflade må blive.

Stort udvalg i butik og online

Du kan altid kontakte din lokale Bygma, hvis du søger efter bestemte varer, der ikke er på Bygma.dk. Vi har også udstilling af gulve i Bygmas butikker, hvor du kan opleve kvaliteten af gulvene i vores store sortiment. Så kig endelig forbi din nærmeste butik.

Det er også muligt at bestille dine nye gulve online. Læg blot den valgte vare i den elektroniske kurv. Levering er ikke beregnet i den pris du finder ved det ønskede produkt.