Gulv

Alt fra massive trægulve til vinyl klikgulve

Et flot gulv forandrer hele rummet og giver hjemmet et befriende friskt udtryk. Uanset om du skal brug massive trægulve eller et vinyl klikgulv, sørger Bygma for levering af professionelle gulve fra Pergo, Moland, BerryAlloc til lave priser.

Før du beslutter dig for hvilken type gulv, som du vil anvende, er det en god ide at overveje rummets brug og indretning, akustiske forhold men også slitage og rengøring. Vinyl- og laminatgulve er praktiske og nemme at vedligeholde, mens parketgulve og massive trægulve giver et eksklusivt udtryk.

Se gulvene i dit lokale Bygma byggecenter

Har du allerede besluttet dig for et gulv, sørger Bygma naturligvis for hurtig levering til døren. Er du derimod i tvivl, eller søger et konkret tilbud på gulve, står vores faguddannede specialiser klar i dit lokale Bygma byggecenter

Montering af Pergo klikgulve fra Bygma

Hvor skal du montere gulve?

Inden du bestiller gulve i en webshop, skal du forholde dig til det rum, som du ønsker at lægge nye gulv i. Der er forskellige behov og forhold at tage i betragtning, afhængig af om der tale om nybyg, en tilbygning eller en renovering.

Samtidig skal du være opmærksom på hvordan rummet bliver benyttet og hvilke ønsker du har til vedligeholdelse. Er området stærkt trafikeret stiller det krav til underlaget, belægningen og vedligehold - og sågar akustik!

Hvis der er tale om nybyg eller en tilbygning, så kan du frit vælge hvilke gulvbelægning, du ønsker. Er der til gengæld tale om en ældre bygning, som du vil reparere eller ombygge, så skal der tages hensyn til de eksisterende gulve og deres konstruktion. Derfor er det altså vigtigt at tage udgangspunkt i din bolig, inden du vælger dit gulv.

Har du gulvvarme, så skal du være opmærksom når du lægger nyt gulv

Gulvvarme er dejligt, men du bør altid undersøge, hvordan gulvet vil tage imod sådan en luksus. De fleste typer gulve kan godt tåle det men der er også undtagelser og det fremgår oftest af producentens oplysninger.

Det er altså vigtigt at undersøge om og i hvilket omfang det valgte gulv tåler gulvvarme. Nogle materialer tåler gulvvarme, men har begrænsninger for, hvor varm overfladen må blive.

En anden ting du skal forholde dig til, når du vælger nye gulvbrædder til dit hjem, er hvilke rum de skal lægges i.

Køkkengulv og badeværelsesgulv

Skal du have nyt gulv i køkkenet eller på badeværelset, skal du have in mente, at gulvet skal kunne tåle vand, fedt og pletter og at det skal være skridsikkert.

Gulv i entre og bryggers

Når du skal vælge gulv til entre og bryggers, skal du være opmærksom på, at gulvbrædderne skal være slidstærke og nemme at gøre rent, da dette ofte er rum med meget trafik og beskidt fodtøj.

Soveværelse og stuegulv

Når det kommer til stue og soveværelse, så er det rum som ikke bliver udsat for lige så meget slid og snavs som de andre. Her bør du i stedet tage stilling til hvilken atmosfære, du vil opnå i rummet. Det er nemlig også vigtigt, når du skal vælge nye gulve.

I og med både stuen og soveværelset er rum man opholder sig meget i, og hvor man ofte ønsker at slappe af, så er det vigtigt at have udseendet med i betragtning, når det kommer til netop disse rum.

Vælg for eksempel et trægulv, fyr, eller sildebensparket, som både giver varme til rummet og passer til det meste.

Hos Bygma finder du mange forskellige typer gulv, som kan skabe lige den atmosfære, du leder efter.ller et gulv der matcher en travl hverdag og som ernemt at vedligeholde og rengøre. Kom forbi din nærmeste Bygma, så vejleder vi dig med glæde til det helt rigtige gulv.

Parketgulv og massive trægulve hos Bygma

Udvalget af træ- og vinylgulve

Bygma fører et bredt udvalg af forskellige gulve inden for de fleste kategorier. Vi har alt fra trægulve og parketgulve til laminat- og vinylgulve. Inden du går i gang med at lægge gulv, så kan du med fordel lægge et lyddæmpningsunderlag.

Du kan altid kontakte din lokale Bygma, hvis du søger efter bestemte varer, der ikke er på Bygma.dk. Vi har udstillinger af gulve i Bygmas Byggecentre, hvor du kan opleve kvaliteten af bl.a. Pergo, Haro og BerryAlloc gulve.

Trægulv

Det er en helt speciel følelse at have et massivt trægulv i boligen. Træet giver varme til rummet, og det dæmper lyden på en helt naturlig måde. Vælg træsort efter både udseende og slidstyrke. Fyr, gran, kirsebær og birk er lyse, men også relativt bløde og knap så slidstærke.

Træsorter som bøg, ahorn, eg og ask er derimod hårdere og mere robuste. Sollys vil med tiden forandre træets nuance. Generelt bliver lyse træsorter mørkere med tiden, og mørke træsorter lysere. De fleste trægulve kan slibes flere gange og bliver derefter som nye igen.

Det lyse og smukke fyrretræsgulv er en de mest populære løsninger i Danmark.

Bambusgulve er særdeles stærke og vinder større og større indpas i de danske hjem. Du kan se vores sortiment af de populære trægulve i vores butik eller se mere på vores hjemmeside her

Parketgulve

Få et levende og flot nyt gulv ved at vælge parketgulv. Denne type fås med tre stave i bredden, hvor ikke to brædder er ens, eller som massivt parketgulv med samme type træ hele vejen igennem.

Med dette gulv får du mulighed for at skabe dit helt eget udtryk ved at mikse de forskellige brædder på kryds og tværs. Hvis du er nysgerrig efter at se, hvordan parketgulvet kan bruges, så tag forbi dit nærmeste Bygma Byggecenter.

Tidligere var parketgulve en dyr løsning, men i dag fås de til en overkommelig pris.

Laminatgulv og klikgulve

Bygma fører et bredt udvalg af laminatgulve, som er et ekstra slidstærkt gulv.

Dit nye laminatgulv kan vælges i forskellige trælooks såsom ask, eg og fyr samt skibsgulv i teak, lys og hvid eg. Du kan også få laminatgulve i et væld af farver, som giver dig mulighed for at pifte et rum op. Laminatgulve er slidstærke og har en lang garanti.

Derudover er laminatgulve supernemme at montere med deres kliksystem eller låsesystem. På den måde kan gulvet lægges ovenpå for eksempel et gammelt gulv såfremt det er plant og fejlfrit.

Laminatgulv har i den grad overhalet gulvtæpper som førende gulvbelægning de seneste år. Med laminat får du et gulv der er meget let at holde. Derfor er det et oplagt valg til de mere belastede rum.

Vinylgulv og LVT

Vinylgulve har mange ekstra fordele og findes samtidigt i flere flotte designs, som gør det muligt at skabe et unikt udtryk.

Vinylgulve er lavet af kunstige materialer men er samtidigt ret miljøvenligt. Fremstillingsprocessen er energieffektiv og minimerer spild. Vinylgulv er ftalat frie og har meget lave VOC-udslip. Derudover har de en lang levetid med meget nem vedligeholdelse, og så kan de genbruges. Vinylgulve er en type gulv, der er meget slidstærkt og har ikke nemt ved at få ridser og slag. Har du hund kan vinyl være et oplagt valg. Denne type gulv er gulve en god løsning i fx køkkenet, da det er et gulv som er meget let at vedligeholde.

Pergos Titan V-yderlag beskytter mod ridser, slag, aftryk, pletter og slitage og gør det let at holde gulvet rent. Hvis dit Pergo-vinylgulv trænger til reparation, kan du nemt udskifte den ødelagte planke. Derfor er vinylgulv et godt alternativ til laminatgulvet.

Fliser og vinylfliser

En anden mulighed at lægge et gulv bestående af fliser. Disse er slidstærke og kan også lægges i flotte mønstrer. Vælg mellem mange slags i vores butik og online.

Til dig der vil lægge nye gulve

Håndværk fra Bygma herunder Irwin håndsave

Alt i robust håndværktøj

Se udvalget af håndværktøj, hvor du finder cutterknive. file, håndsave, skiftenøgler og meget mere.

Selvnivellerende gulvspartel fra Weber og LIP

Selvnivellerende gulvspartel

Find selvnivellerende gulvspartel til alle underlag, så du let får robuste og fugtstabile underlag til gulvet.

Guides til klikgulve og trægulve

Læs guides og inspiration til gulve

Vi deler råd og vejledning til dig, der søger nyt gulv eller har brug for hjælp til vedligehol.