Badeværelses lamper

Få den rette belysning og IP-beskyttelsesgrad

Hos Bygma finder du et stort udvalg i badeværelseslamper, der giver dig både den rette stil og behagelige belysning til rummet og som er godkendte til bruge i fugtige omgivelser.

Uanset om du er på udkig efter badeværelseslamper til vægge, lofter eller indbygningsspot, finder du moderne, smukke og energibesparende LED lamper i forskellige designs og og farver.

Badeværelseslamper og lyskilder fra bl.a. Nordlux og Osram, tilbyder et attraktivt forhold mellem pris og design. Nordlux modellerne går ikke på kompromis med lampernes behagelige belysning og IP-sikringen, der går op til IP44.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Nordlux badeværelseslamper

  Belysningen i dit badeværelse handler om kombinere funktionelle lamper, der både har den rette beskyttelse mod fugt og vand, men også et flot design.

  Væglamper til badeværelset tæt på spejlet fører vi et udvalg af kollektioner med afsæt i forskellige metaller, herunder flotte designs i børstet stål.

  Nordlux plafonden Soller er med IP44 sikring er en loftlampe til badeværelses, der er velegnet til ophængning i vådzone, fordi de tåler stænkning. 

  Nordilux OJA loftlamperene har derimod primært IP20, men er med sit super slanke design en perfekt loftslampe, der er nem at indrette på badeværelsesloftet.

  På vores inspirationsside kan du hente Nordlux brochure med den fulde kollektion af indendørs- og udendørslamper.

  Hvor i badeværelset må du selv installere lamper?

  Zone 0: Områder med rindende vand, herunder den indvendige side af badekarret samt gulve og vægge under i brusenichen. Her må du ikke installere lamper.

  Zone 1: Områder indenfor brusenichens eller badekarrets vægge med op til 2,25 meter over gulvhøjde. Området strækker sig 60 ud fra brusehovedet, hvis det ikke hænger direkte på væggen. Her må du montere vandtætte lamper.

  Zone 2: Den del af badeværelset, der befinder sig i en radius af 1,2 meter fra brusehovedet eller 2,25 meter over gulvhøjden i zone 1. Her må du sætte vandtætte lamper op.

  Zone 3: Området der dækker det øvrige badeværelse. Vær opmærksom på, at placering og højden af evt. brusehoved påvirker hvornår du befinder dig i zone 3. Her må du som udgangspunkt opsætte almindelige lamper.

  Henvend dig i din lokale Bygma, hvis du er i tvivl om zone eller  om du må installere badeværelseslampen selv. Find din lokale Bygma her.

  Nordlux badeværelseslamper hos Bygma

  Det betyder IP beskyttelsesgraderne

  På mange lamper, og særligt badeværelseslamperne, oplyser vi hos Bygma et IP nummer, som f.eks. IP44. Men hvad betyder nummeret?

  IP-beskyttelsesgraden fortæller dig om lampens beskyttelse mod berøring. fremmedlegemer og indtrængende vand, der kan have skadelig betydning.

  I professionelt byggeri taler man også om kapslingsklasse, kapslingsgrad eller tæthedsgrad.  Her er IP klasserne kort forklaret

  IP20 - Lampe uden beskyttelse

  Beskyttet mod berøring og objekter ned til 12,5 mm. Lampen er ikke beskyttet mod vand.

  IP21 - Dryptæt lampe

  Beskyttet mod berøring og objekter ned til 12,5 mm og tåler kun dråbevis vand.

  IP21 - Regntæt lampe

  Beskyttet mod berøring og objekter ned til 12,5 mm og tåler almindelig regnvejr.

  IP44 - Stænktæt lampe

  Beskyttet mod berøring og objekter ned til 1 mm og er beskyttet mod oversprøjtning med vand.

  IP54 - Støvbeskyttet og stænktæt lampe

  Beskyttet mod fint støv og berøring samt tåler oversprøjtning med vand.

  IP55 - Stråletæt lampe

  Beskyttet mod fint støv, berøring og tåler vedvarende stråle af vand.

  IP65 - Støvtæt og stænktæt lampe

  Helt støvtæt konstruktion, der også tåler vedvarende stråler med vand.

  IP67 - Støvtæt og vandtæt

  Helt tæt konstruktion, der er fuldstændig støvstæt og vandtæt. Tåler dog ikke opsætning under vand. Her skal du bruge IP 68.

  Hos Bygma finder du alt til badeværelset

  Toiletter, brusere og armaturer

  Toiletter, brusere og armaturer

  Find alt i badeværelsesprodukter i vores VVS kategori, der omfatter toiletter, brusere og armaturer.

  Hvide vægfliser i badeværelse

  Vægfliser til køkken og bad

  Find vægfliser i forskellige farver, størrelser og stilarter. I vores udvalg finder du slidstærke og flotte vægfliser til både køkkenet, badeværelset eller bryggers.

  Spejl og badeværelse møbel fra Scanbad

  Inspiration til badeværelsesmøbler

  Med badeværelsesmøbler fra Scanbad får du smukke og funktionelle møbler uanset form eller størrelse.