Isolering

Ved at isolere holder du bedre på varmen i dit hus, og du skaber et bedre indeklima, samtidig med at du vil se en stor besparelse på varmeregningen. Der er altså mange gode grund til at overveje isolering af hjemmet, og så er det tilmed en billig løsning til at spare på varmen.

I Bygma finder du mange forskellige produkt til isolering af dit hus, hvad end det så drejer sig om gulvisolering, vægisolering eller tagisolering. Vi har både produkter til isolering af vægge, loftet, gulvet, og efterisolering.

Derfor skal du isolere din bolig

Der er flere gode grund til at arbejde med isolering af din bolig; Du kan spare en hel del penge på varme ved isolering. Isolering handler i bund og grund om at holde på den varme, der er i din bolig, hvilket betyder isolering er en af de nemmeste og billigste løsninger til at nedbringe varmeregningen. Der er nemlig store besparelser at gøre sig, når man ikke længere fyrer for gråspurvene.

Derudover giver isolering også god mulighed for en værdiforøgelse af din bolig. Den kan nemlig stige i pris, når du energirenoverer og dermed har mulighed for at opnå bedre energimærke.

En ordentlig isolering er også godt for både indeklima og støjgener i din bolig. Ved at isolere grundigt undgår du træk og kulde, hvilket giver en bedre komfort i boligen. Samtidigt kan det sætte en stopper for, at varme og fugt skaber kondens i boligen, som i værste fald sætter sig som mug eller skimmelsvamp. Når det er sagt, skal du selvfølgelig stadig huske at lufte ud jævnligt for at skabe et sundt indeklima.

En anden lille sidegevinst ved isolering er, at mange isoleringsmaterialer er støjdæmpende og vil reducere støjgener i hjemmet betydeligt.

Isoleringsevne

Når du skal vælge den rigtige isolering til dit arbejde, skal du mest af alt være opmærksom på, at der er forskellig isoleringsevne alt efter hvilke materialer isoleringen er lavet af. Det betyder at 100 mm af et materiale ikke nødvendigvis giver samme isolering som 100 mm af et andet.

Et produkts isoleringsevne udtrykkes med lamda-værdi - også kaldt varmeledningsevnen. Dette tal udtrykker, hvor godt et materiale isolerer. Jo mindre materialets lambda-værdi er, desto mere effektiv isolering. 

Radon og radonsug

Når man vælger at gå i gang med at isolere sit hus, er det vigtigt at man holder øje med radonniveauet i boligen. Radon er en naturlig gasart, der kan sive op i huset gennem jordens undergrund. Når man isolerer huset kan niveauet af radon stige, da mængden af luft udefra, der trænger ind og fortynder luften i hjemmet mindskes. Radon kan være skadeligt for helbredet, da gasserne omdannes til andre radioaktive stoffer.

Ved en Radonmåling måler du hvor meget radon der findes i din bolig, og ud fra denne måling vurderer du om det skal nedbringes. Du kan ikke undgå radon helt, da det findes helt naturligt i vores omgivelser.

 Hvis du skal hulmursisolere eller have lagt nyt velisoleret tag, kan du foretage et radonsug. Dette er ikke en stor proces men et virkelig godt og hurtigt tiltag, hvis du ønsker at nedbringe indholdet af radon i indemiljøet. Vores anbefaling er, at du opsøger en fagmand med forstand på radonsikring, inden du lægger dig fast på en løsning, da der både findes en mekanisk og naturlig udsugningsløsning.

God ventilation i huset er desuden også med til at mindske radonniveauet.

Kan jeg selv isolere?

Om du selv kan isolere eller ej kommer i høj grad an på det pågældende projekt. Noget isolering kan sagtens udføres på egen hånd, men der er også eksempler, hvor det desværre ikke er gået så godt og vi anbefaler til enhver tid, at du kontakter en fagmand, når du er i tvivl. Efterisolering kan være en vanskelig opgave fordi du både skal tage højde for dampspærre, ventilation, fugt og hvordan det påvirker boligen og konstruktionen, at temperaturen ændrer sig. Skimmelsvamp og kuldebroer er to store faldgruber, du skal holde øje med, når du vælger at give dig i kast med isoleringen på egen hånd.

Hvis du selv kaster dig over isoleringen, så bør du få en fagmand eller en tømrer med erfaring indenfor isolering til at kigge på dit færdige arbejde. Sådan en afleveringsforretning kan hjælpe dig med at finde fejl og mangler, der muligvis er ved din isolering.

 

Isolering af loft og tag

Loftisolering er en af de vigtigste former for isolering. Da varmen stiger opad er det vigtigt at husets øverste del er godt isoleret. Derfor kan efterisolering af loft i nogle tilfælde være en rigtig god ide. Typisk vil 25-40 procent af varmetabet fra huset ske gennem loft og tag. Loftisolering er derfor også et godt sted at starte, og du kan spare mange penge på din varmeregning og samtidig forbedre indeklimaet i dit hjem, når du isolere dit loft og tag. På den måde er det en efterisolering, der hurtigt er tjent hjem.

I nogle tilfælde kan isolering medføre en reducering på 1/3 af boligens samlede energiforbrug. I tilfælde hvor den eksisterende loftisolering har ti år på bagen, er det også en god ide at overveje at efterisolere loftet. Vores anbefaling er, at du tager fat i en fagmand, som har mulighed for at lave en forundersøgelse og tjekke om isoleringen stadig er korrekt, og om isoleringen lever op til isoleringskravene.

En god tommelfingeregel er, at hvis dit loft er isoleret med mindre end 175mm, er det en fordel at efterisolere. En anden god regel er, at du minimum bør have 300 mm eller 400 mm isolering på loftet for at opnå et lavt energiniveau i hjemmet.

 

Skal husets dampspærre udskiftes ved isolering?

Inden man kan udskifte isolering på loftet, er det især nødvendigt at undersøge, om der er behov for en ny dampspærre. Der er flere gode grunde til at tjekke op på dette. En dampspærre er en plastik membran, der er med til at sikre, at fugt og varm luft ikke når frem til bygningens vægge og tag. Hvis dette sker kan der nemlig opstå fugt og skimmelsvamp i konstruktionen.

Som hovedregel siges det, at du skal have en dampspærre i dit hus, hvis isolering er mere end 200 mm i vægge, loft og tag. Du skal kun montere én dampspærre i boligen. Dampspærren må ikke monteres længere inde i konstruktionen end 1/3 af den samlede isoleringstykkelse. Er du i tvivl, anbefaler vi at du tager kontakt til en fagmand.

Isolering af gulve

Ved isolering af dine gulve slipper du for kolde fødder. Samtidig er det også en af de mest effektive isoleringsformer. Især hvis du ønsker et sundt indeklima og vil sænke energiforbruget. Derudover er isolering af gulve en effektiv måde at komme af med skimmelsvamp under gulvet. Når du isolerer dine gulve i boligen, kan det med fordel gøres, mens du alligevel giver det gamle køkkengulv en ordentlig overhaling.

Isolering af gulv uden en kælder

Hvis du skal isolere dine gulve uden kælder, og dermed ikke kan isolere med loftplader i kælderen, så kan du i stedet få indblæst isoleringsmateriale under gulvbrædderne. Dette er en effektiv fremgangsmåde, da du er fri for at brække gulvet op. En anden mulighed hvis du skal lægge gulv uden kælder, er at få fjernet gulvet og få lagt isoleringsplader mellem terræn og gulv og derefter reetablere gulvbrædderne. Er du i tvivl, anbefaler vi at du tager kontakt til en fagmand.

Tilskud og fradrag på isoleringsarbejde

Ved isoleringsarbejde er det muligt at få både håndværkerfradrag og energitilskud. Dette gør isolering til en energirenovering, hvor du får meget energirenovering for relativt få penge.

Håndværkerfradraget er grønt og gives således til klimavenlige renoveringer.

Det er muligt at søge håndværkerfradrag til følgene isoleringsopgaver:

  • Isolering af tag 
  • Isolering af ydervægge, eksempelvis ydrevægge og hulmursisolering
  • Isolering af gulve
  • Radonsikring, eksempelvis radonudsugning 

Find et stort udvalg af isolering og tilhørende produkter i vores webshop

Gør et godt køb hos Bygma. I vores webshop finder du et godt udvalg af varer til effektiv og billig isolering som hjælper dig med at spare penge på varme i boligen. Vores sortiment indeholder mange forskellige og populære isoleringsmaterialer.

Køb blandt andet et mærke som Knuaf isolering, som er en ny generation af isolering, som er fremstillet på en bæredygtig måde samt består af genbrugsflasker og sten. Den nye teknologi der bruges til at producere denne isolering kaldes ECOSE Technology. Dette er en binder, der ikke er tilsat kemikalier som fenol og formaldehyd. I stedet er der brugt genanvendelige biobaserede masser, som er med til at gøre denne isolering til et mere miljøvenligt produkt.

Der er hverken tilsat farvestoffer eller blegning til dette produkt, hvilket gør at dette isoleringsprodukt er blødere samt mere behageligt at arbejde med samtidig med at formstabiliteten og stivheden bevares. Knaufs varemærke er den brune naturlige farve og fås både i formstykker samt ruller.

Vi har et stort udvalg af Knauf isolering, du kan finde hele sortimentet her

Isoleringen, der er lavet af glasuld, er et fleksibelt og let isoleringsmateriale med lav densitet. Glasulden har en høj rivestyrke og er ikke-brandbart, hvilket gør dem særdeles velegnede at bruge i en række konstruktioner med termiske og lydisolerede krav.

Udover Knauf produkter har vi også Paroc isolering i vores sortiment. Paroc isolering er i lighed med Knauf også bæredygtigt, da det er fremstillet af bæredygtigt stenuld. Stenuld er et naturligt, holdbart og brandsikkert isoleringsmateriale. Paroc Stenuld består af 95-99 sten, der smeltes og derefter spindes til fibre.

Paroc isoleringsplader kan bruges til varmeisolering, lydisolering og brandsikring af for eksempel vægge, loftsrum og gulve i alle former for bygninger. Der er mange fordele ved Paroc eXtra isoleringsplader blandt andet er de lette at håndtere, skære til og montere. Derudover risikerer du ikke, at isoleringen synker sammen eller mister sin isoleringsegenskaber i produktets levetid. Den høje denistet som pladen har gør at varme ikke overføres gennem konvektion og varmemodstanden bibeholdes selv i meget kolde vejrforhold.

Du finder altså materialer for en hver smag om du leder efter stenuld eller glasuld, om der er tale om materialer til tagisolering, vægisolering eller gulvisolering og uanset hvilken længde du skal bruge. Udover vores isoleringsprodukter, så har vi også alt det tilbehør og værktøj, som du har brug for, når du skal isolere forskellige steder i dit hjem. Se hele vores udvalg her.

Du kan også bruge vores funktion søg, hvis du er på udkig efter et specifikt produkt. 

Brug for yderligere information eller hjælp?

er du i tvivl om hvilket produkt, du skal bruge til isolering, eller har du brug for anden form for hjælp til dit næste byggeprojekt, så tøv ikke med at kontakte vores dygtige kundeservice på e mail eller telefon.