Byggeplader

Find alt fra akustikplader til træplader

Hos Bygma spænder byggeplader fra Troldtekt akustikplader til de træplader som OSB, MDF og krydsfinér. Her finder du spånplader i forskellige mål og tykkelser, træplader med beklædning til hylder og bordplader, samt alt til køkken og skabe. Uanset om du skal sætte lofter op, lægge gulve, bruge krydsfinerplader til nyt tag eller etablere nye vægge, finder du du dem til lave priser hos Bygma.
Bygma lægger vægt på materialer og kvalitet til nybyg og renovering. Som ambitiøs gør-det-selv’er kan du være sikker på kvaliteten af alt fra brædder, støbefinér og tagpap til træplader sikrer dit byggeprojektet..

Besøg også din lokale Bygma

Hvis du ikke finder en bestemt type bygge- eller træplade online, kan du også henvende dig til din lokale Bygma. Udvalget online repræsenterer de typer plader, som vi kan levere i hele landet, men din lokale Bygma kan have flere forskellige varianter.

Træplader fra Bygma

Kend dine byggeplader

I dit lokale Bygma Byggecenter finder du altid den bedste vejledning, når du skal vælge og indkøbe byggeplader til dit projekt. Her kan vi vejlede dig detaljeret om du skal vælge fx gipsplader, krydsfiner eller træfiberplader til netop dit projekt. Her er en ultra kort gennemgang af de forskellige plader:

Akustikplader / Troldtekt

Troldtekt er en klassisk og gennemprøvet loftbeklædning, der de sidste 70 år er blevet brugt og udviklet med henblik på at være et 100% naturprodukt, der absorberer og dæmper lyden i byggeri.

Fibercementplader

Fibercementplader benyttes i stadig større omfang som udendørs byggeplader til beklædning af facader, sokler og vægge, hvor du ønskes et flot resultat og let vedligehold. Det meste rengøring af fibercementplader kan gøres ved blot at køre en våd klud henover dem. Og i modsætning til mange billige træsorter, slipper du for at behandle pladerne med fx træbeskyttelse.

Gipsplader

En af de mest benyttede indendørs byggeplader til opsætning af skillevægge, skråvægge og lofter. Knauf og Fermacell præger vores store udvalg der dækker alt fra løse plader til stålprofiler og skruer.

Grundmursplader

Du bruger grundmursplader som kapillarbrydende (fugtspærrende) membran på ydersiden af dine kældervæggen. Kombineret med omfangsdræn mod kælderydervæggen får du optimal beskyttelse mod fugtindtrængning. Ydervæggen får også luft til at komme af med fugt.

Krydsfiner

Krydsfiner er ganske enkelt tynde lag af træfiner, der er limet sammen, så det tilsammen danner en hård og stærk plade. Krydsfiner er et stærkt materiale, da lagene er sammensat så træ årene ligger på kryds.

MDF træplader

En pænere pendant til krydsfiner og OSB plader, der har en jævn og fin overflade. Tætheden er større end spånplader, hvorfor MDF også er lettere at tilpasse tilskære efter mål og særlige faconer.

Byggeplader i MDF, krydsfinér og gips

Andre typer byggeplader

Pris og kvalitet på træplader varierer enormt. Hos Bygma sørger vi for, at pladernes er kompakte og har en høj modstandsdygtighed over for fugt i deres respektive klasser. Netop fordi vi leverer til professionelle byggeprojekter, er byggeplader hos Bygma typisk også fastere og mere kompakte sammenlignet med andres.

Melaminplader

Melaminplader er typisk et billigt alternativ til den dyrere laminatplade og fremstilles af et syntetisk materiale med egenskaber som plastik. I nogle sammenhænge lægger man melaminplader ovenpå f.eks. MDF for at få en fugtafvisende overflade.

OSB træplader

OSB plader - Oriented Strand Board - kender du på de store træspåner. Det er ganske enkelt restprodukter, der er presset og limet sammen i et ensartet mønser. OSB plader er i kraft af den grovere struktur og limning et stærkere alternativ til spånplader.

Sporplader

Sporplader kender du typisk som facadeplader brugt på fritidshuset, sommerhuset eller skuret med deres karakteristiske “spor”. Sporpladerne er i modsætning til spånplader derfor oftest ikke vandfaste og kræver derfor også træbeskyttelse.

Spånplader

Som navnet antyder er spånplader fremstillet af mindre restprodukter fra træproduktion. Pladerne fås i forskellige tætheder og kvaliteter, hvorfor det er anbefales at være kritisk ved brug af spånplader til varigt byggeri.

Svalehaleplader

Svalehaleplader anvendes som forskalling og armering af lette, tynde konstruktioner på bærende træbjælker og tynde stålkonstruktioner. Profilen sikrer især at konstruktioner af træ får tilført ekstra styrke, stabilitet og brandsikring.

Tynde træfiberplader

De tynde træfiberplader kender du typisk som bagbeklædning på reoler og skabe, eller som bund i skuffer. Pladerne er relativt fleksible og sårbare, men bruges især hvor der er er behov for en indendørs beklædning med relativ lav belastning.

Når du kigger på træplader og byggeplader

Akustikplader og akustiklofter

Akustikplader og paneler

Benyt akustikplader og loftbeklædning derhjemme eller på kontoret til et mere behageligt indeklima.

Isolering til gulve, vægge og lofter

Isolering til vægge og lofter

Se udvalget af isolering til vægge, loftet, gulvet, og efterisolering.

El-værktøj fra blandt andet Ryobi, DeWalt og Makita

El-værktøj

Se udvalget af professionelt og semiprofessionelt el-værktøj fra DeWalt, Makita og Ryobi.