Haveredskaber

Holdbart og slidstærkt til dit havearbejde

Hos Bygma finder du alt inden for haveredskaber, der både er til dig, der er husejer og kræsen om dine redskaber til havearbejdet, eller til dig der er professionel anlægsgartner. Uanset om du har brug for nye spader, koste, skovle eller en trillebør, kan du forvente at finde kvalitet hos Bygma. Skafter, greb og støbte dele i stål, aluminium eller glasfiber tåler den høje belastning både til professionelt arbejde med høj brudstyrke samt til indsatsen hjemme i haven.

Se også udvalget af haveredskaber i din lokale Bygma

På Bygma.dk finder du et udvalg af de haveredskaber, som vi kan levere over hele landet. I dit lokale Bygma kan du derfor finde et mere specialiseret udvalg og lokale tilbud på prisvenlige haveredskaber. Find din lokale Bygma her.

Hvis du søger hækkeklippere, græsslåmaskiner, motorsave eller grensave til beskæring, skal du kigge under havemaskiner her.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Redskabsskure til opbevaring af haveredskaber

  Opbevaring af haveredskaber

  Når du køber gode haveredskaber og værdsætter, at de letter havearbejdet, er det også værd at passe godt på dem. Vi har samlet et par gode tips til dig, så du bedre vedligeholder dine haveredskaber, lige fra ophængning til slib og smøring af beskærersaks og grensakse.

  Korrekt opbevaring af haveredskaber

  Du kan forlænge levetiden for dine haveredskaber ved at opbevare dem korrekt, fx i et redskabsskur. Hvis du samtidig hænger haveredskaberne op på redskabskroge eller redskabsophæng, er hvert enkelt haveredskab bedre beskyttet, og du får både overblik over dine haveredskaber og ekstra gulvplads til fx plæneklipperen eller kompostkværnen.

  De små haveredskaber

  De små haveredskaber, som fx beskærersaks, mælkebøttefjerner og planteske, kan du hænge op på søm eller opbevare i en værktøjskasse. Bygma tilbyder også stålreoler, hvor du kan placere værktøjskassen med de små haveredskaber eller opbevare de mindre haveredskaber. Skab overblik med et effektivt opbevaringssystem, så du hurtigt kan finde de haveredskaber, du skal bruge.

  Redskabsskure hos Bygma

  Mangler du plads til dine haveredskaber, eller har du ikke allerede et redskabsskur, kan vi levere komplette løsninger til dig. Hos Bygma finder du et stort udvalg af redskabsskure, havehuse og cykelskure fremstillet i træ samt enkelte modeller i metal eller plastik.

  Skurene i træ varierer fra små, praktiske brændeskure til store, rummelige redskabsskure fra Plus, samt gode tilbud fra Vitavia, som er kendt for deres drivhuse, og NSH. Afhængigt af hvilken model du vælger, kan der være plads til alt fra cykler og plæneklippere til ophæng til dine haveredskaber og hylder til haveværktøjet.

  Se udvalget af redskabsskure

  Alt i skovle, spader, river og grensaks til havearbejde

  Vedligehold af haveredskaber

  Rengøring efter brug er det enkleste og mest væsentlige trin i vedligeholdelsen af dine haveredskaber. Fjern blad- og grenrester fra gren- og beskærersakse samt jord og grus fra pælebor, skovle og spader. Dernæst bør du regelmæssigt tjekke, om bladene og kanterne trænger til at blive skærpet.

  Tips til vedligehold af beskæringsværktøj

  Når beskærersakse, grensakse og andet beskæringsværktøj bliver sløvt, øges risikoen for overbelastning, og de kan derved gå i stykker. Det er derfor essentielt at holde bladene på dine haveredskaber skarpe.

  Rengøring af bladene: Fjern snavs, harpiks og saft med en klud fugtet i en blanding af vand og lidt opvaskemiddel. Lad bladene tørre.
  Fastgørelse: For effektiv skærpning skal saksen være stabil. Fastgør den i en skruestik eller hold den med én hånd, mens du skærper med den anden.

  Brug en skærpesten: Diamant- eller karborundumsten anbefales. Hold stenen i en vinkel på ca. 10-15 grader i forhold til bladet, og skub stenen langs skærekanten flere gange.

  Fokus på skærekanten: Skærp kun skærekanten – undgå bladets bagside.
  Afslut med en finere sten: Efter en grov skærpesten kan en finere sten benyttes for en ekstra skarp kant.

  Test skarpheden: Prøv forsigtigt kanten med en finger (vær forsigtig) eller prøv at klippe i papir.

  Smøring: Det er tilrådeligt at smøre bladene efter skærpning.

  Skovle og spader

  Det er ligeså vigtigt at rengøre skovle, spader og river som beskæringsværktøj. Ved at fjerne blade, grus og snavs reduceres risikoen for rust på jern- og stålværktøjer pga. syren fra planter og fugtighed.

  Sørg for at tjekke grebene regelmæssigt. Selvom skruer eller bolte ofte er stramt fastgjort, kan de blive løse over tid.

  Skærpning af skovle og spader er ikke så kritisk som for beskæringsværktøj, men kan overvejes for at lette visse haveopgaver.

  Som tidligere nævnt bør haveredskaber opbevares tørt efter rengøring for at sikre en god start på havearbejdet.

  Emner relateret til haveredskaber

  Udvalg af havemaskiner fra Byma

  Udvalg af havemaskiner

  Hos Bygma kan du købe alt fra batteridrevet robotplæneklipper til effektive højtryksrensere under havemaskiner

  Redskabsskure og havehuse

  Redskabsskure og brændely

  Bygma har dit næste redsskabsskur og havehus, uanset om det er til cykler, brænde eller det lille værksted.

  El-værktøj fra blandt andet Ryobi, DeWalt og Makita

  El-værktøj

  Se udvalget af professionelt og semiprofessionelt el-værktøj fra DeWalt, Makita og Ryobi.