Skruer

- fra franske skruer til selvskærende skruer

Skruer i professionel kvalitet er et stort område, med forskellige kategoriseringer og korrosionsgrader. 

Blandt andet finder du beslagskruer, betonskruer, franske skruer, gipsskruer, karmskruer, rawplugs, spånpladeskruer, sætskruer og udendørs skruer. Men de kan også kategoriseres afhængig af om de er undersænkede, med panhoved eller har trumpethoved.

Hos Bygma finder du kun den bedste kvalitet, uanset om du skal bruge rustfri eskruer eller skruer specifikt til Troldtekt.

Skruer til ethvert byggeprojekt

Skruer er ikke bare skruer. Du har sikkert oplevet, at billige skruer knækker eller at kærven slides i stykker under montage. 

I Bygmas udvalg finder du skruer, som passer til ethvert byggeprojekt. Når du køber professionelle byggematerialer er det ærgerligt, at ødelægge dem med dårlige skruer.

Hold dig til skruer i professionel kvalitet - se også vores guide til skruer.

Hærdede indendørs skruer

Indendørs skruer er som oftest lavet i hærdet stål og kan have en tynd elforzinket overfladebehandling.

De er ikke egnede til udendørs brug, da vil ruste hvis de kommer i kontakt med vand, vind og vejr.

Blanke skruer er elgalvaniserede og magnetiske, hvilket gør dem praktiske ved brug af magnetisk bitholder. De er klassificeret ved C1 og C2.

Rustfri skruer til udendørs brug

Brug altid overfladebehandlede rustfri skruer, når du skal bruge skruer udendørs, da ubehandlede stålskruer hurtigt vil ruste.

Udendørs skruer er overfladebehandlet med eksempelvis forzinkning.

Som oftest er skruer til udendørs brug fremstillet i rustfrit stål eller stål. De to materialer har meget forskellige egenskaber.

Alle typer professionelle skruer til byggeprojekter

De hyppigst efterspurgte skruer

I det professionelle håndværk er det sjældent, at vores kunder spørger om vejledning til skruer. I ambitiøst gør-det-selv håndværk er det dog vigtigt, at du finder og benytter den helt rette skruer.

Vi har fremhævet de 3 typer skruer, som vores kunder hyppigst leder efter til byggeprojekter.

Selvskærende skruer

En selvskærende skrue er generelt set en skrue med en særlig spids, der arbejder sig ned i materiale. Skæret i spidsen sikrer, at skruen arbejder sig ind træet uden at du behøver at bore først. Det betyder dels at du sparer en arbejdsgang, men også at du kan undgå en række af de udfordringer der er forbundet med at bore.

Franske skruer

En kraftig skrue med sekskantet hoved, der anvendes til samlinger af træ og fastgørelse af bygningsbeslag i tunge emner. Fransk skruer kaldes også træskruer. De anvendes typisk til montering i træ, fordi de har et groft gevind, og er stærkere end de skruer, der typisk bruges i lette trækonstruktioner som facader og karme.

Skruer til gipsvæg

Gipsskruer har typisk et trompethoved, der forhindrer at pappet på overfladen af gipspladen ødelægges. Netop derfor er det også vigtigt, at benytter dig af netop gipsskruer, når du opsætter skillevægge og varmevægge.

Husk at se guiden til skruer

Vil du gerne have bedre styr på begreberne forbundet med skruer? Vi har lavet en guide til dig, så du får styr på begreber som pozidriv kærv og trompetskruer.

Gå til skrueguiden

Når du kigger efter skruer...

Guide til skruer i bedste kvalitet

Guide til skruer i topkvalitet

Få et nemt overblik over hvilken skrue der egner sig bedst til dit projekt.

Bygmas udvalg i dybler, dyvler og raw plugs

Find den rette dybel

Du får sikker og robust montering med den rette dybel fra Bygmas udvalg.

El-værktøj fra blandt andet Ryobi, DeWalt og Makita

El-værktøj

Se udvalget af professionelt og semiprofessionelt el-værktøj fra DeWalt, Makita og Ryobi.