Hegnsbrædder

Trykimprægnerede brædder til have og skel

Udvalget af hegnsbrædder er til dig, der enten skal pynte omkring terrassen eller dække ud mod vejen. I udvalget finder du fyr og gran, der er behandlet til at tåle det danske vejr.

Når du køber hegnsbrædder, skal du huske at påregne renskæring af brædderne i længden. Husk samtidig at købe alle hegnsbrædder på en gang, da træets udseende forekommer uens fra sending til sending.

Vil du helst undgå at skulle høvle, male og vedligeholde hegnsbrædderne, kan du i stedet overveje kompositbrædder

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Hegnsbrædder til hegn i haven

  Hegnsbrædder til hegn i haven

  Der er mange gode grunde til at overveje et hegn til haven. I modsætning til en hæk for du en hurtig og umiddelbart adskillelse, uanset om det er ind til naboen, ud til en trafikeret vej eller bare for at indhegne terrassen.

  Trykimprægnerede hegnsbrædder

  Der er mange måder at bygge hegn på. Er du til selvbyggeren der foretrækker hele processen selv, er hegnsbrædder på denne side det helt rigtig udgangspunkt til hegn, stakit og plankeværket.

  med trykimprægnerede træhegn får du et slidstærkt og robust træværk, hvor du kan vente 3 - 4 år før end du skal vedligeholde med træbeskyttelse. Samtidig får du den fulde frihed til at tilpasse hegnet omkring haven, hvor systemhegn og færdiglavede havehegn og havelåger ikke passer på målene.

  Systemhegn er også en mulighed

  Systemhegn er færdiglavede moduler, der gør det utrolig enkelt at måle, indkøbe og opsætte træhegn. Fordi de enkelte elementer er færdiglavede på fabrikken er de naturligvis også det dyrere, hvorfor hegnsbrædder ofte er en billigere løsning til dig der er skrap til gør-det-selv.

  Færdiglavede renovationsskjul i træ

  Hegnsbrædder er også velegnede, hvis du ønsket at bygge et lille plankeværk, der skjuler grimme affaldsvogne, vandbeholder eller kompostbeholderen.  Her kan du også vælge den hurtige løsning og købe Bygmas pakker med færdiglavede renovationsskjul.

  Vedligehold af træhegn, plankeværk og stakit

  Vedligehold frem for nye hegnsbrædder

  Er træværket i dit hegn trykimprægneret, er det allerede modstandsdygtig og tåler det danske klima i mange år. NTR AB mærkede hegnsbrædder hverken behøver eller bør behandles med træolie eller træbeskyttelse de første mange år.

  Hvis du meget gerne vil skifte farven væk fra de karakteristiske grønlige brædder, skal du i hvert fald vente 2 år fra du har sat de trykimprægnerede planker op - eller måle træets fugtniveau til under 15% før de males. 

  Trymprægneret træ indeholder fugt

  Når træ bliver trykimprægneret, føres træet ind i store tanke, der ved hjælp af vakuum trækker al fugt og luft ud af træet. Når al fugt og luft er udtrukket, fyldes tanken med en imprægneringsvæske, og der presses kemiske stoffer ind i træet under tryk.

  Netop derfor indeholder trykimprægneret træ også et "naturligt" højt niveau af fugt når du køber det. Derfor må du ikkke male hegnet før end niveauet er faldet, da du så spærrer fugten inde og hegnet derfor rådner.

  Hegn er let vedligehold i mange år

  Et hegn er ikke kun en hurtig skillevæg til nabo, vej eller baghaven. I mange år slipper du for at trimme og klippe hækken. 

  Helt vedligeholdelsesfrit er det dog ikke. Selvom det er trykimprægnerede er det altid en god idé at børste eller fejet hegnet et par gange om året. Især hvis det står ud til områder med jord og sten.

  Efter nogle år kan du holde vedligeholdet let, hvis du benytter træolie og træbeskyttelse, der er af høj kvalitet. Jo bedre kvaliteten er, jo bedre er beskyttelsen mod skimmel og svamp, og jo bedre afviser overfladen også snavs.

  Produkter og inspiration relateret til hegnsbrædder

  Træbeskyttelse og træmaling fra Bygma

  Find den rette træbeskyttelse

  Sund og grundig pleje af træhegn og facader sparer dig for udgifter til nyt træværk og holder boligen flot.

  Bangkirai terassebrædder på trappe

  Alle typer terrassebrædder

  Skal du bygge terrasse fører vi et stort udvalg i terrassebrædder af højeste kvalitet.

  Frøslev træ systemhegn til hus og have

  Guide: Frøslev træ systemhegn

  Spring en masse trin over og benyt Frøslev træ systemhegn i stedet for at købe trykimprægneret træ.