Terrasse

Alt til at pleje eller bygge ny terrasse

Vi elsker at tilbringe tid på terrassen. Det er her vi slapper af og nyder forår, sommer og efteråret sammen med familie, venner og naboer. Her på siden finder du materialer, møbler, afskærmning og udstyr til pleje, renovering og overdækning.

Hos Bygma finder du også inspiration til hvordan du vedligeholder og opgraderer terrassen, så du får mest mulig glæde af sol, have og husets udendørs indretning. Find fx nyt hegn til terrasen eller trapezplader til en overdækket terrasse.

Uanset om det er til træterrasser, belægninger med sten og fliser, tagterrasser med udsigt eller bare en altan, finder du altid lave priser på det du skal bruge for, at gøre udendørssæsonen en lækker oplevelse.

Skal du bygge ny træterrasse, kan du gå direkte til terrassebrædder eller gennemse udvalget af belægningssten og terrassefliser.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Træterrasse med glashegn

  Opgrader oplevelserne på terrassen

  Uanset om du er husejer med stor have og træterrasse eller har altankasser til den lille altan, så er sommerens sol og varme noget der skal nydes. Havemøblerne skal sættes i stand, planter og blomster plantes og overdækningen findes frem.

  I haven skal græsplænen klippes, hegn og træværket friskes op med træbeskyttelse. Opgaverne er mange og netop derfor deler vi inspiration, så du husker at nyde de afslappende stunder bedst mulig.

  Belysning til have og træterrassen

  Udover planter og blomster er belysning en oplagt måde at dekorere udendørsterrassen på, da terrasselamper tilføjer både stemning og forlænger tiden du kan tilbringe udenfor.

  Til terrassebelysning fører vi et stort udvalg af forskellige Nordlux udendørs lamper med robust og flot design. De egner sig fortrinlig til at sikre behagelig og stilfuld belysning uden at sprænge budgettet.

  Lamperne kan enten monteres på mur og facade ud mod altanen, terrassen, eller stolperne til dit hegn.

  Se udvalget af terrassebelysning.

  Inspiration til overdækning af terrassen

  Midt på dagen kan sol og sommer også blive for meget - ikke mindst fordi UV-indekset er højt og solen stikker. Derfor er overdækning og skygge på terrassen også en oplagt måde at forlænge tiden du kan nyde udendørs.

  Terrassen kan udbygges med tage af stærke trapezplader, der reducerer solens skarpe lys afhængig af hvilken type plade du vælger. Om du vælger halvtag eller helt, holder denne form for overdækning også på varmen i de sene timer hvor duggen ellers lægger sig.

  Hos Bygma kan du også købe og få leveret parasoller og læhegn, som ikke kræver et stort byggeprojekt for at give ly for både stikkende sol og den kølige aftendug.

  Hegn og afskærmning giver læ og ekstra hygge

  Blæst kan virkelig spolere den bedste solskinsdag og især i foråret og efteråret stjæler vinden også varmen. Derfor er hegn ikke kun en dekorativ opgradering af terrassen indretning, men giver en vigtig afskærmning fra den kolde vind.

  Hos Bygma fører vi stolper og hegnspæle samt brædder i trykimprægneret træ til selvbyg af terrassehegn.

  I udvalget kan du også finde systemhegn, der er lette at montere og tilpasse, ligesom du kan finde glasrækværk, hvor du bevarer udsigten til din flotte have. Glasrækværk gør også at du slipper for årlig pleje med træbeskyttelse.

  Wimex komposithegn er et tredje alternativ, der gør det let at sætte et elegant og vedligeholdelsesvenligt hegn op.

  Grill og grillhygge til de ambitiøse

  Smagen og duften af grillmad er ofte det der samler venner, familie og naboer om sommeren. Derfor finder du naturligvis også et stort udvalg af gasgrille fra Napoleon hos Bygma med dertilhørende grilltilbehør og opskrifter på grillmad.

  Uanset om du synes gasgrillen skal være terrassens centerpiece, eller den blot skal være en lille transportabel udgave, så leverer Napoleon et produkt i absolut topkvalitet.

  Se udvalget af grille til terrassen

  Terrassevarmere til de sene timer

  Især i foråret og efteråret bliver de sene aftentimer og natten hurtig kølig. Selvom flammerne fra bålfadet er flotte og hyggelige, bidrager de sjældent med den nødvendige varme.

  Derfor har vi elektriske terrassevarmere, der holder terrassen varm. Hvis du kombinerer med overdækning, hegn eller anden afskærmning for kulden, kan det sågar forlænge terrassens brug ind i vinteren.

  Vedligehold af træterrasse med terrasseolie

  Vedligehold og pleje af terrassen

  De to mest udbredte materialer til bygning af terrasser er terrassebrædder og terrassefliser. Fordi fliserne oftest er koldere og hårdere at gå på, er træterrassen i dag den klart mest udbredte i de danske haver og som tagterrasse.

  Spar penge og frustrationer med pleje og vedligehold

  Uanset om du foretrækker flotte belægningssten eller elegante brædder i Cumaru, skal terrassen vedligeholdes hvert år.

  Bliver træet på træterrassen ikke rengjort og får den ikke træolie bliver træet ikke kun grimt men tager også varig skade. Sol, regn, frost og varme gør at træet arbejder og slides og får det lov at forgå, skal brædder og træværk udskiftes - derfor er det billigere at rengøre træet hvert forår og give det terrasseolie.

  Se udvalget af terrasseolie.

  Selvom du måske har fiberdug under terrassefliserne, og fejet sand ud for at dække fugerne, har du helt sikkert oplevet de små grønne stiklinger, der skyder op mellem fliserne. Kombineret med mos, alger og almindeligt snavs bliver belægningen hurtig kedelig grå eller grønlig.

  Højtryksrensere og terrassevaskere til belægningerne

  En højtryksrenser og god fliserens er den letteste vej til pæne sten og fliserne.

  Husk dog at følge vejledningen fra fliseproducenten, da du også kan beskadige evt. imprægnering eller belægning af fliserne med en højtryksrenser.

  Af samme årsag kan du også finde specifikke terrasserensere i vores udvalg, der sikrer belægningerne får den rette behandling.

  Skal du have helt ny terrasse?

  På Bygma.dk kan du finde flere guides til hvordan du bygger en terrasse, uanset om den skal være med træ eller fliser.

  I tjeklisten til træterrassen får du gode råd og praktiske trin til at bygge en træterrasse. I dem henviser vi også til specifikke produkter til bygning af træterrassen.

  Vi har også gode råd til dig, hvis du overvejer terrassefliser samt en guide til hvordan du lægger sten og fliser. Indenfor byggeri betegnes terrassefliser også som belægningssten, hvor Bygma tilbyder et stort udvalg af både RBR og IBF-sten.

  Husk trappen til terrassen

  For din sikkerheds skyld bør du altid overveje, om der er behov for en trappe til terrassen. Vi har alle nødvendige materialer til både træ og flisebelagte terrasser.

  Typisk er træterrassen hævet over jorden for at beskytte træværket. Derfor kan en trappe, eller bare et enkelt trin være nødvendig for at gøre det mere sikkert at gå til at fra jeres hyggelige krog.

  Find trappevangere i træ samt tilbehør her.

  Mere til dig der søger inspiration

  Bangkirai terassebrædder på trappe

  Alle typer terrassebrædder

  Skal du bygge terrasse fører vi et stort udvalg i terrassebrædder af højeste kvalitet.

  Terassebrædder til træterasse

  Inspiration til terrassebelægning

  Kom i gang med at bygge din nye terrasse. uanset om du skal bruge træ eller fliser.

  Store fliser og terrasse

  Guide til belægning med fliser

  Gør du arbejdet korrekt, kan flotte og robuste flisebelægninger holde 20 til 30 år.