Facadebeklædning

Plader og planker til gavle og facader

Hos Bygma kan du vælge mellem flere forskellige typer materialer til facadebeklædning, der kan give dit hjem et nyt og friskt udseende. Nogle af de mest populære byggematerialer inkluderer et byggeplader i træ, vedligeholdelseslette fibercementplader samt beklædning med stålprofiler og paneler i aluminium.

Træfacadebeklædning er tidløs og giver et naturligt og æstetisk udseende til dit hjem. Facader af træ kræver træbeskyttelse og løbende vedligeholdelse for at sikre holdbarhed og modstandsdygtighed. Fibercementplader er et populært materiale til facadebeklædninger i Bygmas udvalg og er velegnet til både villaer, sommerhuse og større bygninger, da det er ekstremt vejrbstandig og lettere at vedligeholde. 

Træplader fra Bygma

Swisspearl og Cedral planker

Både Swisspearl (det tidligere Cembrit) og Cedral Lap (tidligere Ivarplank) tilbyder fibercement planker til moderne og vedligeholdelsesfri facadebeklædning. De robuste og vejrbestandige planker og plader til klinkbeklædning er et moderne alternativ til klassiske facadebeklædning med træ.

Swisspearl facadebeklædning

Swisspearl Plank Original er et alsidigt og robust facadeprodukt, der er den ideelle løsning alle steder på huset, hvor ønsket er en flot træbeklædning med lang holdbarhed og minimal vedligeholdelse.

Swisspearls planker er den idelle løsning til dig, der søger et elegant alternativ til produkter, der kræver en høj grad af vedligeholdelse som fx træ. 

Swisspearl Patina Original er en gennemfarvet fibercementplade med en levende overflade. Den forandrer sig og ændrer bygningens udtryk i takt med, at den med tiden opnår en spændende og karakteristisk patina.

Overfladens unikke variationer og flotte farvespil tilfører bygningen et autentisk og individuelt udtryk. Du kan se fibrene og fibercementens naturlige strukturer, ligesom linjer fra slibningen også er synlige. Det giver overfladen et helt særligt spil.

Læs Bygmas guide til Swisspearl facade plader og planker

Cedral facadebeklædning

Cedral Lap er den aktuelle udgave af Ivarplank (Ivarsson planker). Plankerne egner sig både til beklædning af nye og renovering af eksistrende bygninger, samt hegn, carporte og udhuse. Cedral fås i et væld af farver og i træstruktur eller med glat overflade. Dertil findes et komplet tilbehørsprogram.

Uanset om du skal bygge nyt eller renovere, så får du fibercement plankerne i RAL-farver, der er identiske med de RAL-farver, som er kendt fra maling og som anvendes af de største dør- og vinduesproducenter.

Dermed får du mulighed for at tilpasse farven på fx dit carport, udhus, skur eller hegnet til de samme farver du benytter på vinduer og døre.

Se også Bygmas komplette guide til Cedral Lap

 

Byggeplader i MDF, krydsfinér og gips

Anden facadebeklaedning

Selvom fibercementplanker og -plader tilbyder en flot, nuanceret og vejrbestandig løsning til både klinkbeklædning og facadebeklædning, er der mange andre varianter at overveje. I trælasten finder du trykimprægneret træ, byggeplader og sporplader. Du kan også overveje kompositbrædder eller klassiske murstenvægge og pudsede facader.

Træ- og sporplader

Træbeklædning er populær, især i mere landlige eller kystnære områder som sommerhuse. Trykimprægneret træ kan give en varm og naturlig æstetik, men kræver regelmæssig vedligeholdelse med træbeskyttelse for at modstå det danske vejr. Især tæt på kysterne kan det være værd at overveje fibercementplanker.

Se udvalget af træ

De klassiske sporplader med lodrette spor/riller, der ofte bruges på gavle, finder du i Bygmas store udvalg af byggeplader.

Se udvalget af byggeplader

Kompositbrædder

Kompositbrædder er blevet utrolig populære som terrasse- og hegnsbrædder på grund af deres blanding af træ og plastik, der skaber et flot og ekstremt slidstærkt materiale. Der er også en voksende interesse i at bruge kompositbrædder som et alternativ til fibercementplanker, ofte fordi komposit er en mere prisvenlig løsning.

Se udvalget af kompositbrædder til terrasser og hegn hos Bygma

Mursten

Mursten er nok den mest udbredte og kendte løsning til facader på vægge og gavle. Mursten er en robust, stabil og isolerende løsning til facader. I modsætning til facadeplader og fibercementplanker er der generelt færre farvevalgmuligheder. Til gengæld får du en tidløs bolig med høj holdbarhed og meget begrænset vedligeholdelse.

Find mursten, lecablokke, gaston m.m. under mursten og blokke

Pudsede facader

Pudsede facader er også en almindelig løsning til facader, især i byområder. Puds kan være både glat og struktureret og kan males i en bred vifte af farver, hvilket giver dig stor frihed til at vælge boligens udseende. Korrekt pudsede facader har høj holdbarhed og en vis isoleringsevne. Vær dog opmærksom på, at pudsede vægge ofte kræver mere vedligeholdelse end fibercementplanker.

Find alt til pudsning af facader under murerartikler

Når du kigger på facadebeklædning

Byggeplader fra krydsfiner til OSB plader

Byggeplader hos Bygma

Se hele udvalget i gipsplader, OSB, krydsfinér og MDF velegnet til alt fra loftsplader til nye skabe.

Isolering til gulve, vægge og lofter

Isolering til vægge og lofter

Se udvalget af isolering til vægge, loftet, gulvet, og efterisolering.

Se udvalget af mursten og blokke

Mursten og blokke

Uanset om du skal etablere fundament, mure vægge eller reparere har Bygma alt i mursten og blokke.