Bambus gulv - Et moderne, slidstærkt og miljøvenligt valg

Når du skal vælge ny gulvbelægning, er der mange forhold, der afgør, hvilken type, materiale og udseende der er det bedste valg. Ofte er det svært at imødekomme alle ønsker om en elegant overflade, høj komfort, akustikdæmpning, let montering og installation samt nem pleje og høj slidstyrke på samme tid. Her imødekommer et bambusgulv som Holse og Wibroe Ekstrem og Ekstrem LamelPlank alle kravene til et moderne, slidstærkt og miljørigtigt gulv med flot finish.

Et Holse og Wibroe bambusgulv tilbyder et miljøvenligt alternativ til de traditionelle valg som massive trægulve, laminat og vinylgulv, hvor man i særdeleshed får en ekstremt hård og slidstærk overflade.

Kombineret med den indeklimamærkede overfladebehandling tilbyder et bambusgulv også en flot nuanceret gulvbelægning med mange farver og en flot glød. Både Bambus Ekstrem og Bambus Ekstrem LamelPlank™ tilføjer et eksklusivt look til både private boliger, kontorer og butikslokaler.

Bambus facadebrædder fra Holse & Wibroe

Bambus gulv fra specialisterne hos Holse og Wibroe

Holse og Wibroe har i mere end 15 år brugt bambus som byggemateriale, og de leverer materialer til både byggebranchen og møbelindustrien.

Den bambus, der bruges til gulvene, hedder Mao Zhu og er ikke en af de sorter, som pandaerne har som livret.

Udover de stærke gulve kan man også finde Holse og Wibroe bambus terrassebrædder og facadebeklædning i Bygmas udvalg.

Bambus terrassebrædder og facadebeklædning tilbyder samme elegante udtryk, hårdhed og slidstyrke som bambusgulvene.



Slidstærkt bambusgulv i institution

Bambus Ekstrem LamelPlank er et klikgulv til både private og erhverv

Bambus Ekstrem Lamelplank eder egner sig til alt fra private boliger til kontorer og butikker. Gulvbelægningen er egnet, uanset om den lægges på strøer, med fuldklæbning eller som svømmende gulv på fast underlag - og den kan bruges i forbindelse med gulvvarme.

Som navnet antyder, er Bambus Ekstrem Lamelplank fremstillet til forhold, hvor man kan forvente stor slidtage. Den har samme flotte overflade som det massive bambusparketgulv Bambus Ekstrem. 

Hent montagevejledninger



Bambus har en hårdhed på 4,7 på Brinelli skalaen

Traditionelt set har man i Norden hovedsageligt brugt træsorter som fyr, ask, eg og bøg til gulve.

Bambus er faktisk meget mere hårdfør end de mange populære træsorter, og gør bambus velegnet som hørdfør men flot køkkengulv, entregulv, gulv i butikslokale eller kontorer og mødelokaler.

På Brinell-skalaen (der indikerer hårdheden af et materiales overflade) måler bambus 4,7, mens ask, eg og bøg ligger mellem 3,4 og 4,1, og fyr måler kun 1,6.

Vil du have et gulv, der skal holde i mange år, så er det et bambusgulv, man du gå efter.



Bambusgulv i stort bibliotek

Se de slidstærke bambusgulve i brug før du køber det

Hvis du er nysgerrig på, hvordan bambusgulve fra Holse og Wibroe tager sig ud, kan du finde eksempler på deti din lokale Bygma.

Gulvet kan også ses i naturlige omgivelser i Lyngby Storcenter, på Lyngby Gymnasium, Kerteminde Kulturhus, Danmarks Tekniske Universitet m.fl. Det flotte slidstærke underlag er taget i brug mange steder.

Kom ned i din lokale Bygma, og lad os hjælpe dig med at finde dit nye bambusgulv og skaffe vareprøver.

Uanset om det er til et praktisk køkken, en slidstærk stue med sildebensparket eller gulv i en tøjbutik, hjælper vi med at finde den rette type bambusgulv til dine behov.



Bambus plantens hurtige vækst gavner CO2-regnskabet

Bambus vokser markant hurtigere end træer. Nogle bambussorter kan vokse mere end en meter i døgnet, hvilket gør den til en af de hurtigst voksende planter i verden.

Sammenlignet med egetræet vokser bambus cirka ti gange hurtigere.

Derudover frigiver bambus også cirka 35 % mere ilt end andre træsorter, og det er uden nogle former for gødning.

Den hurtige vækst og den store frigivelse af ilt, gør bambus til en rigtig vigtig del af arbejdet mod at forbedre CO2-regnskabet.



Massive trægulve fremstillet af bambus

Overfladebehandling med dansk indeklima mærkning

Overfladebehandlingen er både miljøvenlig og af højeste kvalitet.

Olierne til gulvets overflade kommer fra danske Trip Trap WoodCare WOCA, som er Dansk indeklima-mærket, og lakken er en UV-lak fra svenske Bona, som er kendt for bl.a. indeklimavenlige løsninger.

Udover at være indeklimamærket sikrer den kombinerede overfladebehandling et slidstærkt lag, der gør, at gulvet sagtens kan bruges som køkkengulv eller entregulv.

Hos Bygma fører vi også miljøcertificerede gulvepleje produkter, så du kan vedligeholde gulvet under hensyn til miljø og indeklima.



Nem pleje og rengøring af bambus gulve

I kraft af sit særligt hårde materiale, overflade og lakering tilbyder bambusgulve en utrolig let pleje og vedligehold.

Til den daglige rengøring er støvsugning og en moppe tilstrækkelig, og gulvenes overfladebehandling tåler også kæledyr som hund og kat.

Særligt hårdheden er også en fordel ved hårde stød, tabte genstande og vedvarende hård belastning.

Netop derfor anbefales Ekstrem Lamelplank også til offentlige kontorer og institutioner, hvor man ønsker glæde, komfort og det visuelle udtryk fra trægulve uden at skulle introducere linoleum eller vinylgulve.



Sildebensparket i bambus

Pris og holdbarheden på et bambus gulv

Prisen på et nyt bambusgulv varierer afhængigt af flere faktorer som kvalitet, finish og installation. Generelt iigger prisen for bambusgulv mellem 300 og 600 kroner pr. kvadratmeter.

Eftersom bambusgulv fås både som massive planker og klikgulv, fra standard BambusPlank til Ekstrem Lamelplank, vil prisen på dit bambu gulv variere på baggrund af dit ambitionsniveau.

Når bambusgulvet efter flere års brug begynder at vise tegn på slidtage, kan det slibes for at genoprette dets oprindelige udseende.

Processen med at slibe et bambusgulv minder meget om slibning af traditionelle massive trægulve og bør gennemføres inden den lakerede overfladebehandling er slid ned til træet.

Aktuelle bambusgulv fra Holse og Wibroe