Bambus er fornybar og stærkere end ask, bøg og eg!

Bambusgulve

Bambus er den hurtigst voksende plante i verden og dermed en oplagt fornybar ressource. Samtidig er materialet utrolig hårdt, hvilket gør det meget velegnet til gulve.

Plantens hurtige vækst gavner CO2-regnskabet

Bambus vokser markant hurtigere end træer. Nogle bambussorter kan vokse mere end en meter i døgnet, hvilket gør den til en af de hurtigst voksende planter i verden. Sammenlignet med egetræet, så vokser bambus cirka ti gange hurtigere. Derudover frigiver bambus også cirka 35 % mere ilt end andre træsorter, og det er uden nogle former for gødning. Den hurtige vækst og den store frigivelse af ilt, gør bambus til en rigtig vigtig del af kampen mod CO2-forurening.

Brug bambus og få et slidstærkt materiale

Traditionelt set har vi i Norden hovedsageligt brugt træsorter som fyr, ask, eg og bøg til gulve, men faktisk er bambus meget mere hårdfør end de andre træsorter. På Brinell-skalaen (der indikerer hårdheden af et materiales overflade) måler bambus 4,7, mens ask, eg og bøg ligger mellem 3,4 og 4,1, og fyr måler kun 1,6. Det vil sige, at hvis du skal bruge et gulv, der skal holde i mange år, så er det et bambusgulv, du skal gå efter.

Hos Bygma samarbejder vi med Holse og Wibroe, som producerer vores bambusgulve. Holse og Wibroe har i mere end 15 år brugt bambus som byggemateriale, og de leverer materialer til både byggebranchen og møbelindustrien.

Og bare rolig: Den bambus, der bruges til gulvene, hedder Mao Zhu og er ikke en af de sorter, som pandaerne har som livret.Overfladebehandling med Dansk indeklima mærket

Overfladebehandlingen er både miljørigtig og af højeste kvalitet. Olierne kommer fra danske Trip Trap wood Care WOCA, som er "Dansk indeklima-mærket", og lakkerne er en UV-lak fra svenske Bona, som er kendt for bl.a. indeklimavenlige løsninger.

Se dit nye bambusgulv

Hvis du er nysgerrig på, hvordan bambusgulve fra Holse og Wibroe tager sig ud, så kan du finde eksempler på dem i din lokale Bygma eller i Lyngby Storcenter, på Lyngby Gymnasium, Kerteminde kulturhus, Danmarks Tekniske Universitet m.fl.

Kom ned i din lokale Bygma og lad os hjælpe dig med at finde dit nye bambusgulv.
Læs også om bæredygtigt byggeri

Læs mere

Hvis du vil vide mere om, hvordan gulvene bliver produceret, eller hvordan bambus er godt for miljøet, så kan du læse mere om det på Holse og Wibroes egen hjemmeside.

Pris inkl. moms