Plastmo Tagrender - Byg effektive tagrendesystemer i skandinavisk design

Plastmo A/S har i mere end 60 år leveret tagrender af højeste kvalitet til husejere i Norden. Igennem årene har virksomheden udvidet deres tagrendesortiment, som i dag består af 5 forskellige materialer. Tagrendesystemet er en vigtig del af husets udtryk og er i høj grad et spørgsmål om design og æstetik.

Plastmo Tagrenden er kendetegnet ved et skandinavisk, enkelt og flot design med næsten usynlige samlinger og et diskret tudstykke. På grund af denne unikke udformning leder tagrenden 15 % mere regnvand væk end lignende tagrender på markedet og er derfor det foretrukne valg, når der skal udføres moderne og holdbart byggeri.

Tagrender til lim, lodning eller klik montering

Uanset materiale, kan Plastmo tagrender monteres med lim, som er er en stærk, diskret og langtidsholdbar løsning,

Du kan også montere Aluzink og Stål Plus i str. 11 / Ø75 mm med gummisamlinger. Zink og kobber kan desuden loddes på traditionel vis.

Tagrender i stål, alu eller zink

Hvilken type tagrende skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde frem til det materiale og den størrelse tagrende, der egner sig bedst til din tagtype og det område du bor i.

Derfor har Plastmo udviklet en tagrende beregner, som guider dig frem til den rigtige løsning og en komplet materialeliste.

Specialfremstillede tagrender fra Plastmo

Specialfremstillede tagrender

Passer Plastmos standardløsninger til tagrender ikke ind i dit projekt, findes der altid en løsning.

Plastmo har et team af uddannede blikkenslagere, som er specialister i fremstilling af specialformstykker, nedløb og overflader i forskellige farver og materialer.

bredt sortiment i Plastmo tagrender

Komplet sortiment af tagrender

Tagrenderne fra Plastmo fås i 5 materialer: Plast, stål plus, aluzink, zink og kobber. Alle materialer er fremstillet med hver deres unikke egenskaber og fordele.

Du kan være sikker på at finde en tagrende, der matcher dine behov blandt de 5 materialer. Tagrenderne fås i op til 4 størrelser, så løsningen kan tilpasses dit projekt på bedste vis.

Nem og hurtig udskiftning

Med Plastmo Tagrender er monteringen en smal sag. Tagrenderne kan monteres i størstedelen af gamle rendejern.

Tagrenderne monteres nemt og hurtigt med et enkelt klik – uden opbrydning af taget. Hvis de gamle rendejern på huset er fra Plastmo, eller hvis de er fremstillet med forfjeder, kan du skjule de gamle rendejern med flotte rendejernskapsler, så du opnår et flot og ensartet resultat.

Plastmo Staalplus zink tagrender

Forbud mod zink tagrender

Når du skal vælge materialet til dine tagrender, skal du være opmærksom på, at nogle kommuner har et forbud mod tarender. Det giver især udfordringer ved bygeprojekter, hvor der er ønske om zinktagrendermes praktiske og æstetiske kvaliteter.

Derfor har Plastmo udviklet Stål Plus Tagrenden som et stærkt alternativ til zinktagrender. Stål Plus får den samme flotte patina, som man kender fra originale zinktagrender. Fordelen er, at Stål Plus også kan anvendes i kommuner med zinkforbud.

Plastik tagrender populære

Plastik tagrender er nemme at bearbejde, og fås i dag i utrolige mange farver. Derfor er udvalget også vokset fra den traditionelle, men stadig meget udbredte, grå PVC tagrende.

Plastmo producerer den velkendte grå PVC tagrende i Danmark og har gjort det i mere end 60 år. Den er sågar stadig en af de foretrukne tagrender i Norden. Materialet er ikke kun nemt at arbejde med, men det tåler ekstremt lave temperaturer, saltholdig luft og luftforurening. Uanset hvor du bor, eller hvilken tagkonstruktion du har, kan du med sikkerhed vælge plast, da materialet hverken korroderer eller ruster.

Udvalgte tagrender og materialer

Tømrerfirmaet Lars Printz renoverede Byskovskolen i Benløse med nye Stål Plus Tagrender fra Plastmo

 Da 366 meter indvendige og utætte zinktagrender skulle udskiftes for at undgå råd på Byskovskolen afd. Asgaard, foreskrev Ringsted kommune Stål Plus Tagrenden fra Plastmo af miljømæssige årsager.  

Ringsted kommune er nemlig en af de 14 kommuner i Danmark, som har zinkforbud på offentlige bygninger samt ved nybyggeri med nedsivning af regnvand på egen grund.

Originalt zink look

Ved at foreskrive netop Stål Plus tagrenden sikrede Ringsted kommune, at skolen fik nye tagrender, som både ligner originale zinktagrender, pga. den specielle overflade, og samtidig overholdt de miljømæssige krav.

På den måde er det altså muligt at bevare det originale zink look – også i kommuner som Ringsted med zinkforbud og samtidig have 25 års garanti på løsningen, ligesom en tilsvarende zink løsning har.

Det’nemt

For tømrerfirmaet Lars Printz var det vigtigste udover at vinde projektet naturligvis, at produkterne og i dette tilfælde tagrenderne er nemme at arbejde med. Projektet på skolen strækker sig over ca. 4 måneder, fortæller byggeleder Jan Rosenkrans, så det betyder rigtig meget, at de er nemme at arbejde med og montere. Jan fortæller videre, at tømrerfirmaet altid foretrækker at lime tagrenderne sammen frem for at klikke dem sammen, da det giver en tæt og holdbar løsning – også på sigt.

Langvarigt samarbejde med Bygma

Alle materialer til ovenstående projekt på Byskovskolen afd. Asgaard, eller i daglig tale kaldt Asgaardskolen, bliver leveret af Bygma Ringsted, og det er der primært følgende årsag til:

Tømrerfirmaet Lars Printz har igennem mere end et årti haft et langvarigt og godt samarbejde med Bygma i Ringsted, ”de er vores primære og nære leverandør af byggematerialer til alle vores projekter”, fortæller Jan Rosenkrans fra Lars Printz. ”Vi har en nær og god relation med vores primære kontakt hos Bygma i Ringsted, Jesper Weisel, og det betyder rigtigt meget, at han kender os og vores behov, for at kunne yde en fleksible og god service f.eks. hvis vi lige står og mangler noget eller har brug for deres råd og vejledning”.