Yunik Maling - Indret med de nordiske farver

Med Yunik Maling behøver du ikke bladre de tykke farvekort igennem, eller spørge din lokale farvehandler til råds. Yunik har lavet en komplet guide til inspiration fyldt med gode råd, når du skal vælge palette til vægmaling og loftmaling.

Med afsæt i de nordiske farver, skaber du en stilfuld stemning i dit hjem, der matcher dit temperatur, og som giver et harmonisk og flot ensartet resultat. De seks indendørs farvepaletter er inspireret af de nordiske landes farver og udtryk.

 • Nordic Green – grøn skaber ro og fordybelse
 • Nordic Light – lette og luftige farver til soveværelset
 • Nordic Noir – maskuline farver skaber et eksklusivt look
 • Nordic Blossom – sarte og feminine farver
 • Nordic Graphic – kontrastfarver skaber kant til din bolig
 • Nordic Nostalgia – afdæmpede og behagelige farverGrøn vægmalingBlå vægmalingSort vægmalingRød vægmalingGul vægmalingVægmaling i nordisk farver


 

 

Læs mere om de nordiske farver fra Yunik ved at klikke her

Yunik maling med nordiske Light farver

Nordic light

Går du efter lette og luftige farver, kan du vælge farver i farveskalaen Nordic Light. De varme og kolde toner afbalancerer hinanden og giver en vægmaling med harmonisk udtryk.

Yunik maling i Nordic Noir farver

Nordic Noir

Er du til noget eksklusivt og elegant, kan du skabe dette ved at vælge vægmaling med farver fra skalaen Nordic Noir.

Yunik Maling i Nordic Nolstagia farver

Nordic Nostalgia

Farveskalaen Nordic Nostalgia spænder fra lys til mørk. Alle farverne i denne skala giver vægmaling med afdæmpede og behagelige toner, og de giver følelsen af nærvær og hjemlig hygge.

Grønne farver til vægmaling

Nordic Green

Det er oplagt at vælge grønne farver fra farveskalen Nordic green, hvis du gerne vil skabe ro og friskhed i dit hjem.

Vægmaling i røde og lyse rosa farver

Nordic Blossom

Farveskalaen Nordic Blossom spænder fra neutrale, sarte og femine farver til glødende og sprudlende farver.

Vægmaling palette i nordiske farver

Nordic Graphic

Få både kant og personlighed i dit hjem med farver fra Nordic Graphic farveskalaen.

Derfor skal du vælge en kvalitetsmaling fra Yunik:

Hvis du gerne vil have en indendørs maling, som dækker første gang, skal du vælge Yunik. Konsistensen er god, den hæfter godt på penslen, og den flyder godt sammen. Du får et hurtigt et flot slutresultat, der holder i mange år! Hvad enten det er ude eller inde.

Indendørs malingen fra Yunik er kendetegnet ved:

  • Flot og ensartet resultat
  • Nem at påføre
  • God dækkeevne
  • Lang holdbarhed
  • Lav afgasning
  • Ingen blødgørere
  • Størstedelen af Yuniks produkter er miljømærkede
  • Kan tones

Find de rigtige farver

Farvepaletterne fra Yunik gør det nemt at ramme fx Nordic Light trenden. Lad os sammen finde den helt rigtige farveskala til dit hjem. Bestil din indendørs maling på Bygma.dk eller i dit lokale Bygma Byggecenter.

Du kan vælge farver fra Yuniks farvekort, oplyse en RAL-kode eller NCS-kode.

Derfor vælger kunderne Yunik

Valg af glans og grundmaling

Udover at tage stilling til paletten, skal du også tage stilling til glans, når du vælger vægmaling. Glans er en betegnelse for hvor meget lak din vægmaling indeholder, og har indflydelse på om væggen fremstår helt mat eller har en halvblank overflade.

Udover det æstetiske udtryk, har glans især indflydelse på 2 vigtige ting, når du vælger maling:

 • Hvor let den er at rengøre og vedligeholde: Fingeraftryk og snavs bliver hurtigt synlige på en helt mat (glans 0) eller meget blank overflade (glans 30 og derover). Til gengæld er en overflade med glans nem at rengøre, og derfor er glansniveauer på 20 og derover ofte meget populære i badeværelser, køkkener og trappeopgange.Hvordan lyset reflekterer fra overfladen.
 • Til loftmaling anbefales ofte en meget mat maling, da en loftmaling med høj glans kan give et ubehageligt genskær. En mat maling med glansniveau 0 til 5 absorberer også mere lys, derfor er det vigtigt at overveje både farvevalg og glansniveau sammen for at undgå, at rummet bliver for mørkt.

Husk også, at væggens nuværende farve og materiale kan påvirke, hvordan farverne reagerer. Selvom Yunik Maling har en meget høj dækkeevne, bør du overveje at anvende en effektiv hvid grundmaling eller spærregrunder, hvis den eksisterende væg har kraftige farver eller skjolder.

Træmaling og indendørs træbeskyttelse

Med Yunik Malings farvepaletter får du også en guide til maling af dit indendørs træværk.

Emaljemaling, som også kaldes indendørs træmaling, fra Yunik sikrer en holdbar overflade, der beskytter træet mod de uundgåelige stød, som fx fodpaneler og trælister udsættes for i hverdagen og under rengøring.

Særligt for emaljemaling gælder det, at underlaget skal være rengjort, slebet, grundet og forberedt ordentligt.

Hvis du ikke forbereder overfladerne ordentligt, når træet ikke er tørt og grundet, vil emaljemalingen sprække og falde af, når den udsættes for belastning.

Tænker du også på udendørs træbeskyttelse?

Hos Bygma kan du også købe udendørs træbeskyttelse fra både Yunik og Pinotex, ligesom vi fører træolie, sokkelmaling, og facademaling

Læs mere om udendørs træbeskyttelse, facade og sokkemaling i vores inspirationskatalog til udendørs projekte, hvor vi også skriver om Pinotex træbeskyttelse.

Aktuelle priser på udvalgt Yunik Maling

Indendørs vægmaling og toning

Udvalgt indendørs træmaling