WISA® krydsfiner

Skaber et nyt bånd til naturen

UPM Plywood tager endnu et skridt for at hjælpe bygherrer med at opfylde deres mål for bæredygtighed

WISA BioBond er UPM Plywood's egenudviklede klæbeteknologi, hvor mindst 50% af den fossile fenol i limen erstattes af træets eget naturlige bindemiddel, lignin. UPM er den første krydsfinerproducent i verden, der anvender en sådan ligninbaseret løsning i hele sit sortiment af granprodukter.

WISA BioBond er mere end blot en ny type lim. Det er en omfattende teknologi, der hjælper med at reducere WISA-produkternes allerede lave fossile CO2-emissioner i løbet af deres livscyklus. Teknologien har været anvendt i UPM's birkefinerproduktion siden 2017. Ved også at gøre den til standard i WISA-Plywood sortimentet af granprodukter hjælper UPM også konstruktører og bygherrer med at opfylde deres egne bæredygtighedsmål.

UPM's WISA-Spruce-produkter er krydsfinerplader af høj kvalitet, der typisk bruges i byggebranchen til bl.a. gulve, vægge og tagkonstruktioner, hvor deres lette vægt og styrke gør dem ideelle til strukturelle anvendelser. Sortimentet omfatter specialprodukter som f.eks. brandhæmmende og vandafvisende krydsfiner, der forbedrer ydeevnen og tolerancer i forskellige krævende anvendelser.Krydsfiner til små og store byggeprojekter

WISA® -krydsfiner har pålidelig ydeevne til bærende konstruktioner i udendørs og indendørs byggeprojekter. Derudover bærer PEFC certificering og pladerne kan bruges i bæredygtigt og DGNB certificeret byggeri.

Forskellige overfladebehandlinger og overfladekvalitet udvider anvendelsesområderne, uden at gå på kompromis med materialets fremragende egenskaber.

Læs om WISA Spruce og se aktuelle priser

Læs om WISA-Spruce Premium

Læs om WISA-SpruceBT - til fugtige miljøer

Læs om WISA-SpruceWR - vandafvisende

Læs om WISA-SpruceFR - brandhæmmende

Sådan bruger du WISA-krydsfiner

WISA Plywood åbner for en verden af designs 

Se krydsfinerplader hos Bygma.dk

WISA Krydsfiner til gulve, vægge, lofter og tag

Illustration: Fremstillet af UPM Plywood

WISA-Spruce Premium

Er en glat, stærk og strukturel krydsfinerplade til flere formål. Den har en overlegen overfladekvalitet, og er fremstillet af miljøcertificeret nordisk gran.

Pladen er let, men alligevel stærk og stiv. Den er derfor yderst velegnet i bærende konstruktioner.

Dens udseende og glatte overflade gør den derudover velegnet til andre formål herunder; indretning, snedkerarbejde, møbler og div. gør-det-selv projekter.

WISA-Spruce Premium leveres med fer og not samling på 2 sider, men kan bestilles med fer og not på 4 sider samt med ret kant.

Anti-mug tagplade og krydsfinerplade WISA-Spruce BT

WISA-SpruceBT krydsfiner
Til miljø med høj luftfugtighed

WISA-Spruce BT er en grankrydsfinerplade som er behandlet med træbeskyttelsesmiddel på begge sider under kontrollerede forhold på fabrikken. Den vandbaserede behandling forbedrer pladens biologisk modstand mod misfarvning, samt råd og svamp uden at gå på kompromis med krydsfinerens fremragende tekniske egenskaber.

Dette gør WISA-Spruce BT velegnet til projekter, hvor den relative luftfugtighed kan stige op til 100 %. Pladen fungerer særligt godt i strukturelle og bærende konstruktioner såsom tag-, væg- og gulvunderlag. Pladen skal males med passende maling på de dele, der vil være synlige ved udendørs brug.

WISA-SpruceWR
Vandafvisende krydsfiner

WISA-Spruce WR er en let og vandafvisende grankrydsfinerplade til bærende konstruktioner. Den træbaserede vandafvisende overfladebehandling beskytter pladen mod vind og vejr og øger effektiviteten i bygningsarbejdet.

Det træbaserede behandlingsmiddel danner en barriere, der nedsætter den hastighed, hvormed fugt trænger ind i strukturen. Samtidig tillader overfladen, at pladen kan ånde og tørre frit.

Brandhæmmende krydsfiner WISA Spruce FR

WISA-SpruceFR
Brandhæmmende krydsfiner

WISA-SpruceFR er et brandhæmmende krydsfiner til brug i byggebranchen. Den brandhæmmende behandling forbedrer markant egenskaberne af produktets brandmodstandsdygtighed uden at gå på kompromis med krydsfinerpladens fremragende tekniske egenskaber.

WISA-SpruceFR fungerer lige så godt som basisproduktet – WISA-Spruce – til alle former for byggeri, især til strukturelle anvendelser og bærende konstruktioner.

Sådan bruger du
WISA®-krydsfiner

Sådan bruger du
WISA®-krydsfiner

Vælg den rigtige
krydsfinerplade

WISA krydsfiner fås i mange tykkelser og overfladebehandlinger til forskellige placeringer, lige fra fugtafvisende plader til facader til brandhæmmendeplader til vægge og lofter.

Derudover findes produkterne både med lige kanter og fer og not. Fer og not-paneler bruges typisk til gulve og tage, mens pladerne med lige kanter primært anvendes til vægge eller andre byggeprojekter.

Du kan læse om de forskelige typer krydsfinerplader længere oppe på siden, eller åbne en guide på WISA Plywoods hjemmeside i nyt vindue.Krydsfiner tagplader med fer og not

WISA-Krydsfiner til
understruktur og tagdækning

Krydsfiner plader fra WISA-Plywood er velegnede, når du skal etablere den bærende understruktur til tagdækning med tagpap eller til bliktage. Herunder er særligt WISA-SpruceBT og WISA-SpruceWR særligt velegnede.

WISA-RooF har desuden en skridfast og usleben overflade, der har en særlig træbeskyttelse lavet specifick for at beskytte pladen under byggearbejde. Du kan læse mere om montering af krydsfinerplader på taget hos WISA-Plywood.WISA-Spruce som
undergulvplader

WISA-Spruce krydsfiner er også velegnet som undergulvplader til f.eks. laminatgulve og parketgulve. Her er det vigtigt, at du afhenter krydsfinerpladerne mindst 24 timer før de skal bruges, og opbevarer dem i samme rum hvor de skal bruges til undergulv.

WISA-Spruce og WISE-Spruce Premium fås med fer og not, der gør tilpasning og lægning af gulvpladerne enkel. Hos WISA Plywood kan du også læse en komplet guide om montering af undergulvpladerne med fer og not.Skillevæg med krydsfiner plade

Sådan bygger du en
krydsfiner væg

Med kombinationen af lægter i træ og WISA-Krydsfinerplader får en robust, moderne og miljøvenlig konstruktion, der er velegnet som vægge i et moderne miljøcertificeret byggeprojekt.

Både WISA Spruce og WISA SpruceFR er velegnede til at bygge en krydsfiner væg, hvor WISA SpruceFR krydsfiner er det korrekte valg, når du skal etablere brændhæmmende vægge. Du kan se en komplet guide, til etablering af vægge med krydsfiner plader hos WISA Plywood.Sårdan maler du
krydsfinerplader

Krydsfiner åbner en verden af muligheder for at bygge. Uanset om du benytter WISA-krydsfiner som vægplader eller i møbeldesign, kan du tilpasse udseendet ved at slibe, grunde og male overfladen. 

Vægplader af krydsfiner skal du male og behandle som var det almindeligt træmateriale. Før end du påfører indendørs grunder til pladerne bør dække huller og revner med spartelmasse. Når du har slebet overfladen og påført grunder, skal den tørre. Herefter du male overfladen med indendørs vægmaling. Hos WISA-Plywood kan du læse mere i guiden om at forbehandle og male krydsfiner.

Friheden til at
designe og bygge

Friheden til at
designe og bygge

Stærk og funktionel
Letvægts gran krydsfiner

Uanset om du skal udføre et stort byggeprojekt eller indrette boligen derhjemme, tilbyder WISA Spruce et smukt og miljøvenligt krydsfiner, der er egnet til alt fra møbeldesign og indretning til store tagkonstruktioner og gulvløsninger.

WISA Spruce åbner for et univers af muligheder, hvor pladerne tilbyder let tilpasning til alle designs, elegante overflader og krydsfinerens ufravigelige holdbarhed.

Brandhæmmende krydsfiner WISA Spruce FRKrydsfiner plader til design

Brugervenlighed og 
designability

WISA krydsfinerens æstetik og fleksibilitet leverer kvalitet til de de udsøgte og smukke løsninger, uanset om du benytter WISA til møbeldesign, rumdeling eller indretning.

Med krydsfiner pladernes fremragende tekniske egenskaber, tilbyder WISA krydsfiner høj brugvenlighed og en verden af muligheder, uanset hvad du designer og drømmer om at bygge.

Et miljøcertificeret valg

Alle WISA® krydsfiner produkter har den nødvendige styrke, holdbarhed og de miljøcertificeringer, der gør at du trygt kan anvende pladerne til projekter, der kræver fremragende miljøvenlighed og en ensartet høj kvalitet.

Miljøvenlig krydsfiner

Krydsfiner tilbud

Udvalgt WISA-Spruce hos Bygma