WISA® krydsfiner

Skaber et nyt bånd til naturen

UPM Plywood tager endnu et skridt for at hjælpe bygherrer med at opfylde deres mål for bæredygtighed

WISA BioBond er UPM Plywood's egenudviklede klæbeteknologi, hvor mindst 50% af den fossile fenol i limen erstattes af træets eget naturlige bindemiddel, lignin. UPM er den første krydsfinerproducent i verden, der anvender en sådan ligninbaseret løsning i hele sit sortiment af granprodukter.

WISA BioBond er mere end blot en ny type lim. Det er en omfattende teknologi, der hjælper med at reducere WISA-produkternes allerede lave fossile CO2-emissioner i løbet af deres livscyklus. Teknologien har været anvendt i UPM's birkefinerproduktion siden 2017. Ved også at gøre den til standard i WISA-Plywood sortimentet af granprodukter hjælper UPM også konstruktører og bygherrer med at opfylde deres egne bæredygtighedsmål.

UPM's WISA-Spruce-produkter er krydsfinerplader af høj kvalitet, der typisk bruges i byggebranchen til bl.a. gulve, vægge og tagkonstruktioner, hvor deres lette vægt og styrke gør dem ideelle til strukturelle anvendelser. Sortimentet omfatter specialprodukter som f.eks. brandhæmmende og vandafvisende krydsfiner, der forbedrer ydeevnen og tolerancer i forskellige krævende anvendelser.Krydsfiner til små og store byggeprojekter

WISA® -krydsfiner har pålidelig ydeevne til bærende konstruktioner i udendørs og indendørs byggeprojekter. Derudover bærer PEFC certificering og pladerne kan bruges i bæredygtigt og DGNB certificeret byggeri.

Forskellige overfladebehandlinger og overfladekvalitet udvider anvendelsesområderne, uden at gå på kompromis med materialets fremragende egenskaber.

Læs om WISA Spruce og se aktuelle priser

Læs om WISA-SpruceBT - til fugtige miljøer

Læs om WISA-SpruceWR - vandafvisende

Læs om WISA-SpruceFR - brandhæmmende

Se krydsfinerplader hos Bygma.dk

WISA Krydsfiner til gulve, vægge, lofter og tag

Illustration: Fremstillet af UPM Plywood

WISA-Spruce Premium

Er en glat, stærk og strukturel krydsfinerplade til flere formål. Den har en overlegen overfladekvalitet, og er fremstillet af miljøcertificeret nordisk gran.

Pladen er let, men alligevel stærk og stiv. Den er derfor yderst velegnet i bærende konstruktioner.

Dens udseende og glatte overflade gør den derudover velegnet til andre formål herunder; indretning, snedkerarbejde, møbler og div. gør-det-selv projekter.

WISA-Spruce Premium leveres med fer og not samling på 2 sider, men kan bestilles med fer og not på 4 sider samt med ret kant.

Anti-mug tagplade og krydsfinerplade WISA-Spruce BT

WISA-SpruceBT krydsfiner
Til miljø med høj luftfugtighed

WISA-Spruce BT er en grankrydsfinerplade som er behandlet med træbeskyttelsesmiddel på begge sider under kontrollerede forhold på fabrikken. Den vandbaserede behandling forbedrer pladens biologisk modstand mod misfarvning, samt råd og svamp uden at gå på kompromis med krydsfinerens fremragende tekniske egenskaber.

Dette gør WISA-Spruce BT velegnet til projekter, hvor den relative luftfugtighed kan stige op til 100 %. Pladen fungerer særligt godt i strukturelle og bærende konstruktioner såsom tag-, væg- og gulvunderlag. Pladen skal males med passende maling på de dele, der vil være synlige ved udendørs brug.

WISA-SpruceWR
Vandafvisende krydsfiner

WISA-Spruce WR er en let og vandafvisende grankrydsfinerplade til bærende konstruktioner. Den træbaserede vandafvisende overfladebehandling beskytter pladen mod vind og vejr og øger effektiviteten i bygningsarbejdet.

Det træbaserede behandlingsmiddel danner en barriere, der nedsætter den hastighed, hvormed fugt trænger ind i strukturen. Samtidig tillader overfladen, at pladen kan ånde og tørre frit.

Brandhæmmende krydsfiner WISA Spruce FR

WISA-SpruceFR
Brandhæmmende krydsfiner

WISA-SpruceFR er et brandhæmmende krydsfiner til brug i byggebranchen. Den brandhæmmende behandling forbedrer markant egenskaberne af produktets brandmodstandsdygtighed uden at gå på kompromis med krydsfinerpladens fremragende tekniske egenskaber.

WISA-SpruceFR fungerer lige så godt som basisproduktet – WISA-Spruce – til alle former for byggeri, især til strukturelle anvendelser og bærende konstruktioner.

Et miljøcertificeret valg

Alle WISA® krydsfiner produkter har den nødvendige styrke, holdbarhed og de miljøcertificeringer, der gør at du trygt kan anvende pladerne til projekter, der kræver fremragende miljøvenlighed og en ensartet høj kvalitet.

Miljøvenlig krydsfiner

Krydsfiner tilbud

Udvalgt WISA-Spruce hos Bygma