Tapet og FiltHvis du har et hus, kender du nok til det med at dine vægge er noget af det, der med tiden får behov for en genopfriskning, fordi de nemt udsættes for slid. Men det kan også være du er i gang med at bygge et nyt hus, og derfor har brug for nye vægge i hjemmet. Eller det kan være du måske går og leger med tanken om vægge af filt, væv eller mursten. Dine vægge er noget af det folk lægger mærke til, og derfor er det vigtigt at holde dem pæne og god i stand, så dit rum fremstår bedst muligt.

Hos Bygma ved vi hvor meget vægge fylder i dit hjem, og derfor gør vi meget ud af at give vores kunder et bredt udvalg. Så hvad end det er tapet, filt eller glasvæv, har du mulighed for at finde det hos os. Når du har fundet frem til de materialer, du skal bruge for at friske hjemmet op, kan du foretage en bestilling. Når du har bestilt varer hos Bygma, kan du vælge levering direkte til hoveddøren. Dette gør at du ikke skal tænke over, at skulle fragte det hele fra byggemarkedet til din bopæl. Du kan desuden blive medlem i Bygma's kundeklub og holde styr på dine indkøb digitalt, samt modtage nyhedsbreve månedligt.

Populære produkter

Vægge i hjemmet

Man siger at hjemmet er indenfor husets fire vægge, og derfor er væggene både en vigtig del af huset og indretningen. Du kommer ikke udenom, at der er en væg hvorend du kigger hen, og derfor skal de selvfølgelig fremstå ordentlige. Hos Bygma har du mulighed for at finde en lang række materiale til at opsætte enten glasvæv eller glasfilt, men du har også mulighed for at finde tapet. Hvad end du vælger filt eller væv, har du gode forudsætninger for at få skabt de perfekte vægge i din bolig. Det kan enten være, du er ved at bygge et hus, totaltrenovere eller blot vil genopfriske dine vægge. Inden du går i gang med at lave noget, gælder det om at tænke det godt igennem og vælge de rigtige produkter.

Trænger dine vægge til nyt liv?

Der kan være mange grunde til at man vælger at friske sine vægge op. Det kan eksempelvis være, der er kommet en revner og sprækker, der på en eller anden måde har brug for en udbedring, så du igen kan få et ensartet udtryk på væggene. Nogle gange kan det blive ensartet ved blot få reparationer, men andre gange kan det være mere fordelagtigt at ordne alle vægge fra bunden, i det pågældende rum. Det kan enten være, du skal vælg filt eller væv til din væg, men det kan også være, at tapet er dit foretrukne valg.

Find de rigtige materialer

Det kan være svært at finde frem til, hvad man skal vælge til sin væg, men frygt ej. Inden du begynder at begive dig ud i at købe tapet, filt, glasvæv eller glasflit, er det en god ide at finde frem til, hvad der er det bedste for din bolig. Derfor bør du altid overveje hvilket udtryk, dine vægge skal have. Ønsker du at væggene skal have en helt glat overflade eller mere struktur - eller skal de måske fungere som et kreativt indslag i indretningen? Ønsker du at dine vægge bliver glatte, kan du overveje glasfilt. Men ønsker du derimod noget mere struktur i væggen, kan glasvæv være løsningen. Hos os finder du mange kategorier af både filt, væv og tapet til boligen.

Kom godt i gang med materialevalg

Det første du skal afgøre, er hvilket materiale du ønsker på dine vægge. Det kan være alt fra tapet og glasvæv, til filt og glasfilt. De forskellige løsninger kan varierer meget i opsætning, resultat og overflade. Derfor er det vigtigt at tænke det godt igennem, inden du går igang. Og inden du begynder at gøre noget ved væggen, skal du huske at tjekke, om du har det helt rigtige værktøj, da det er vigtigt for at få det bedste resultat, når du begynder på opsætningen. Hvis du er i tvivl om noget, i forbindelse med opsætning, kan du spørge vores kundeservice til råds.

Tapet og filt

Når du skal lave væggene i hjemmet, er noget af den type beklædning, du kan vælge at bruge enten tapet eller filt. Tapet findes i mange forskellige udformninger og kategorier. Tapet kan enten bruges i en kreativ henseende, hvor du kun beklæder en væg i et rum med tapet. Tapet findes også i en mere neutral udgave.

Filt kan derimod være med til at give en glat og ensartet overflade. Du bør vælge filt, hvis du gerne vil have mulighed for at male mere jævnt. Filten er altså med til at give et flot finish. Filt er den perfekte løsning til dig, der vil have et roligt udtryk i rummet.

Glasvæv

Hvis du vil have en væg med en smule struktur i dens overflade, kan det være en fordel at vælge glasvæv i stedet for tapet eller filt. Glasvæv er en vægbeklædning vævet sammen af glasfibertråde. På den måde får du lærredslignende overflade. Hvis du vil have en væg med en mere slidstærk overflade, kan det være du skal vælge glasvæv. Det gode ved glasvæv er, at det er en smule tykkere end filten, og derfor er væv slidstærkt og står godt imod enten skrammer eller revner fra almindelig hverdagsbrug.

Når du skal lave opsætning af din glasvæv, er det vigtigt, du husker at anvende en forankringsgrunder. Hvis du ikke husker at smøre forankringsgrunder på væggen, du skal sætte glasvæv op på, vil der ske det at væggen suger alt væsken ud af den vævlim, du skal bruge til at sætte din glasvæv op med og du risikerer, at det ikke hæfter ordentligt. Husk at det gode resultat tager tid, og derfor skal du tage dig god tid når du arbejder med vævet. Når du er færdig har du en solid væg med glasvæv.

Glasfilt

Er glasvæv, eller vævet vægge generelt, ikke helt noget for dig, kan det være du skal overveje glasfilt. Glasfilt er, modsat glasvæv, ikke vævet og derfor får du en helt glat overflade. Glasfilt er et af de produkter, der bruges oftest, og glasfilt er den letteste vej til glatte vægge. Når du bruger glasfilt er det nemt at supplere med maling, så du får en væggen efter dine behov. Glasfilt og maling er altså den perfekte kombi, hvis du gerne vil have et ensartet og glat udseende i rummet. Det er imidlertid vigtigt, at

Når du går i gang med opsætning af væv eller filt, skal du huske at det let kan bule udad, hvis du bruger for lidt vævlim. Derfor skal du huske at tage en bane ad gangen, og kun smøre lidt klæber på ad gangen. Når du er færdig med at sætte glasfilt op de steder, du gerne vil have og du er sikker på at væggene er tørre, er det bare med at gå i gang med maling ovenpå glasfilt. Når både filten og malingen er tørret, står der en perfekt overflade af filt.

Materiale fra Bygma

Hvis du er i tvivl om det mindste type spørgsmål, står vi klar med god kundeservice - hos Bygma giver vi gode råd. Det kan være spørgsmål om alt, lige fra tapet og glasfilt til væv, filt og levering. Det kan eksempelvis være, hvordan giver filt det bedste finish i rummet.

Hvis du vil følge med i de gode tilbud, nyheder og forskellige kategorier af produkter, bør du tilmelde dig nyhedsbrevet, og blive medlem af Bygma's kundeklub. Det eneste du skal gøre er, at logge ind på din profil med navn og email og accepterer profilen via mail. Når du accepterer profilen i din browser og efterfølgende bruger dit log ind, har du adgang til mange fordele og nyheder. Når du har bestilt varer, giver Bygma levering lige til døren.