Hækkeklipper

Spar tid og energi med Makita, Ryobi og DeWALT

Der findes ikke noget så smukt og tilfredsstillende som en hæk, der lige er blevet klippet. En snorlige hæk, der indkredser dit hus på en ganske smuk og indbydende måde.

Den helt rette hækkeklipper gør både arbejdet lettere, er sikker at bruge, nem at vedligeholde og let at betjene. Det er endda ofte hensigtsmæssigt at have to forskellige modeller for at kunne klippe forskellige dele af hækken lettere.

Hos hjælper vi dig med at finde det helt rigtige tilbud på hækkeklippere, eller den rette model. I online udvalget fører vi Makita hækkeklippere, DeWALT, Milwaukee og et kæmpe udvalg af populære Ryobi hækkeklippere med hurtig levering og lave priser.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Ryobi hækkeklippere på One+ batteri

  Forskellige typer hækkeklippere

  Efterhånden er det mest populært at købe batteridrevne hækkeklippere. Men der er stadig fordele og ulemper. Skal du i gang med en tilpas gammel hæk eller busk, tilbyder en benzindreven model flere kræfter til de tykkere grene, mens en eldrevet hækkeklipper er et klogt valg til de store og lange passager med hæk.

  Hækkeklippere med batteri

  Den batteridrevne hækkeklipper er støjsvag, har en lav vægt og du slipper for benzinos. Samtidig skal du ikke bekymre dig om ledningen kan nå eller passe på ikke at skære ledningen over.

  Hvis du har en stor hæk, er det ikke sikkert, at du kan klippe hækken med en opladning af batteriet. I stedet kan du sikre dig ved at have et ekstra batteri på lager. Bl.a. de populære Ryobi One+ hækkeklippere deler også batterier med plæneklippere, løvblæsere og andre havemaskiner.

  Vær altid opmærksom på, om der følger batteri og oplader med den hækkeklipper du køber. Det er ikke alle modeller der inkluderer batteri og oplader.

  Hækkeklipper med ledning

  Hvis du vil sikre dig, at du ikke løber tør for strøm under klipning af hækken, er hækkeklipperen med ledning det ideelle valg.

  Udover at hækkeklippere med ledning typisk har en stærkere motor, er den oftest lettere at arbejde med, fordi du ikke skal løfte på batteri også.

  Ligesom hækkeklipperen på batteri er den eldrevne hækkeklipper støjsvag. Vær dog opmærksom på ikke at klippe ledningen over og brug en tyk og rød eller orange forlængerledning, der oftest er nem at se mens du arbejder.

  Hækkeklipper med benzin

  Fordelen ved den benzindrevne hækkeklipper er, at den ligesom den eldrevne hækkeklipper har en kraftigere motor end de batteridrevne. Det betyder at den kan klare de tykke grene i gamle buske og hække, som nogle gange kan være en udfordring for mindre batteri- og eldrevne maskiner.

  Til gengæld bliver du sjældent gode venner med naboerne, fordi den larmer den meget og så er den oftest tungere end den eldrevne. Derimod skal du hverken bekymre dig over batteriernes holdbarhed eller være bange for at klippe ledningen over.

  Stangklippere og teleskop hækkeklipper

  Det kan både være udfordrende og svært, at klippe en høj hæk og trimme de store buske. Her kan du enten vælge at balancere på en god stige, et mobil stillads eller vælge en stangklipper.

  Selvom et mobil stillads er mere behageligt, og gør det lettere at se hvad du klipper, så kan en stangklipper / teleskop hækkeklipper være et kærkomment arbejdsredskab. Med sele og højdejustering kommer du nemt op og klipper toppen af selv meget høje hække. Netop her er det ofte smartest med en batteridreven model, så du hverken skal tænke på ledning eller den tunge vægt af en benzindreven model.

  Multiklippere - også kaldet all-in-one klippere

  Multiklippere er oftest til de mere kosmetiske opgaver. Her får du ofte forskellige redskaber, hvor du skifter sværdet eller værktøjet ud, enten for at trimme bunddække, græs og klippe de små detaljer på hækken.

  DeWalt hækkeklipper med langt sværd

  Tips til brug og vedligehold

  Selv den bedste og dyreste model mister modet, hvis ikke du vedligeholder skær, rengør maskinen efter brug og så skal du naturligvis altid huske sikkerheden. Selvom en hækkeklipper er nem at tage i brug, og skal overholde visse lovkrav ift. sikkerhed, så har vi et par tips til korrekt brug og vedligehold.

  Handsker, visir og beskyttelse

  Det er ikke kun fingrene og sværdet på hækkeklipperen, der volder udfordringer. Grene kan nemt give varige øjenskader og trappestiger der vælter har mere end en gang forårsaget brækkede knogler under usikker hækkeklipning.

  Et par gode sikkerhedsbriller er en billig investering, der beskytter øjnene for grene, stumper og støv. Se Bygmas udvalg af sikkerhedsbriller til hækkeklipning.

  Et par gode arbejdshandsker beskytter også under hækkeklipning, både mod torne og afklippede stumper. Se Bygmas udvalg af arbejdshandsker.

  En trappestige er god på plant underlag som fliser eller en jævn græsplæne.

  Gode justerbare stiger og stilladser er dog uundværlige, når underlaget skråner eller ujævnt på andre måder. Bedst er dog enten at bruge en hækkeklipper med tilstrækkeligt langt sværd eller en teleskopklipper.

  Vedligehold af hækkeklipperen

  Det er betydelig billigere at vedligeholde din hækkeklipper løbende, end at skulle udskifte den helt fordi den ruster og skæret gået i stykker. En Ryobi, DeWALT, Milwaukee eller Makita hækkeklipper holder i utrolig mange år, og klipper nemt mange kilometer hæk, forudsat at du vedligeholder den.

  Rengøring og oliering af sværd og klinge på hækkeklipper

  Uanset om det er en benzindrevet eller eldrevet hækkeklipper, skal du vedligeholde sværdet. Det er det suverænt vigtigste!

  Sværdet udsættes hele tiden for fugt og sagt fra grene og blade, som i mange planter er syreholdig og en smule ætsende.

  Rens sværdet med en børste efter brug, så alt skidt er væk. Giv samtidig klingen syrefri olie umiddelbart før du hænger den op i skuret, så er den klar til næste gang.

  WD-40 er også din bedste ven ved rust

  De færreste klipper hækken to gange om året og glemmer at smøre klingen. Derfor hænder det, at sværd og skæret ruster. Husk derfor at smøre klingen inden du hænger den op i skuret.

  Glemmer du det alligevel, og oplever rust, kan du benytte WD40. HUSK ALTID at smøre med syrefri olie efter du har renset med WD40.

  Tip: Følg vejledningens anbefalinger til rustfjernelse: Nogle modellers sværd og skær tåler ikke WD40.

  Sløvt skær på hækkeklipper kan slibes

  Over tid bliver sværdets skær også sløvt - dog fortrinsvis hvis du klipper hyppigt, klipper i tykt træ og grene eller er uheldig at ramme et hegn.

  Sværdet kan slibes med den rette fil, hvor du kun stryger filen fremad - aldrig baglæns. Det kan være udfordrende at slibe mindre modeller, mens større hækkeklippere har aftageligt sværd.

  Få flere råd til vedligehold af hækkeklipperen

  Køber du din hækkeklipper i din lokale Bygma, står vi naturligvis altid klar til at vejlede i korrekt vedligehold.

  Find din lokale Bygma

  Inspiration når du kigger på hækkeklipper

  Ryobi Plæneklippere hos Bygma

  Alt i plæneklippere

  Udvalget af plæneklippere fra bl.a. Ryobi, AL-KO og Grouw er for dig, uanset lille eller stor græsplæne.

  Jumob stillads og stiger hos Bygma

  Stiger og stilladser

  Professionelle stiger og stilladser til selv dine mest ambitiøse byggeprojekter.

  Håndsave og gasbetonsave fra Bygma

  Håndsave og nedstrygere

  Se udvalget af håndsave, gasbetonsave, rygsave og nedstrygere i bedste kvalitet fra bl.a. Stanley og Irwin.