Fibercementplader

Swisspearl plader og planker til facadebeklædning

Fibercementplader også kendt som cembrit plader og swisspearl plader, bruges ofte til vedligeholdelsesvenlige facadebeklædning som alternativ til pudsede vægge, træbeklædning eller traditionelle murstensfacader.

Fibercementplader og planker er elegante, lette at bygge med og i professionelle kvalitet modstår de det danske klima i flere årtier. Om det er vind, vand eller varme, så holder facadepladerne sig flotte.

Fordi fibercementplader er meget udbredt i moderne byggeri, lige fra private boliger til store byggeprojekter, fås de med et bredt udvalg af teksturer og farveægte overflader. Mens Swisspearl Plank imiterer en elegant træstruktur tilbyder Swisspearl Patina en fløjlsagtig sandblæst overflade.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Fibercementplader til moderne villaer

  Hvad er fibercementplader?

  Kært barn har mange navne. Fibercementplader er også kendt som Cembrit plader, eternitplader, Ivarsson, Fermacell, Equitone, Cedral eller Ivarplank. Alle navnene dækker over et populært byggemateriale til facadebeklædning, der er fremstillet af et mix af cement, kalk, vand og fibre fra plast og planter..

  Ny fibercement indeholder ikke asbest

  For nogle generationer vækker ordet fibercement straks bekymringer om asbest. Det er det ingen grund til i dag.

  I den moderne fibercement blandinger er fortidens asbestfibre erstattet med bl.a. cellulose. Derfor kan du trygt arbejde med moderne fibercement.

  Det er altså kun hvis du renoverer gamle bygninger, at du skal være opmærksom på asbest i de eksisterende (og gamle) facade- og tagbeklædninger.

  Er fibercement et bæredygtigt materiale?

  Fibercement er hovedsageligt fremstillet af naturmaterialerne:

  • Cement
  • Mineralsk filler
  • Cellulosefibre
  • Vand
  • Vandbaseret overfladebehandling

  Fibercement pladerne og plankerne er stort set vedligeholdelsesfrie, dermed får du et byggemateriale, der tager hensyn til moderne krav til bæredygtighed. 

  Fibercement plader til hele facader

  Derfor er fibercement populært

  Facader og tagkonstruktioner er ofte svære at komme til, derfor foretrækker man ofte at anvende materialer, der holder længe og kræver meget lidt vedligehold. I modsætning til fibercement, er bl.a. træ mere sårbart, kræver løbende vedligehold og udskiftning og derfor også dyrere i det lange løb.

  Tænk på vedligehold

  Bygger du et nyt hus er det værd at tænke på facadekonstruktionen og sammensætningen, når du vil bruge fibercementplader.

  Tænk vedligehold ind i boligen. Hvilke dele af boligen er fx svær at vedligeholde? Steder der kræver stige, stilladser eller hvor der er andre forhindringer. Her kan du med fordel anvende fibercement, mens du benytter normale træplanker eller pudsede facader, hvor det er lettere at male og reparere.

  Husk at vores dygtige kollegaer i vores Bygma Byggecentre altid er klar til at vejlede dig til det rette valg af facadebeklædning.

  Kan tilpasses byggeri og stilarter

  Planker og plader i fibercement støbes og netop derfor fås de i mange varianter. Det giver dig mange muligheder for at arbejde med teksturer og faconer, hvor du førhen har været begrænset af træet eller murstenen. .

  Cembrit planker findes som Cembrit Natur, der har et groft og rustikt beton-look til en industriel æstetik, mens Cembrit Patina fås i udgaver med helt glatte overflader.

  Læs vores guide til Cembrit planker

  Andre materialer når du kigger fibercementplader

  Byggeplader fra krydsfiner til OSB plader

  Byggeplader hos Bygma

  Se hele udvalget i gipsplader, OSB, krydsfinér og MDF velegnet til alt fra loftsplader til nye skabe.

  Guide til brug af Swisspearl planker

  Guide til Swisspearl planker

  Sådan bruger du et af vores populære byggematerialer i fibercement.

  Guide til vinduer og facader med Outline

  Inspiration til nye vinduer

  Outlines vinduesguide hjælper dig igang med at finde model, farver og materialer til dine nye vinduer.