Gipsplader

Let opsætning af vægge og lofter

Hos Bygma finder du gipsplader til dine byggeprojekter, herunder loft- og vægbeklædning. Den høje kvalitet fra Knauf og Fermacell og et stort udvalg hos Bygma sikrer dig høj fleksibilitet og holdbarhed, ligesom de er lette at arbejde med.

Stort udvalg, gode tilbud og billige gipsplader

I langt de fleste tilfælde er vores billige standard gipsplader alt hvad du skal bruge. Men du finder også lave priser på vådrumsgips, akustikgips og glasfiberarmeret brandbeskyttelsesplader.

Populære og stærke fibergipsplader

Især fibergipspladerne fra Fermacell er populære, når du stiller ekstra krav til konstruktion af nye rum og lofter i hjemmet. 

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Gipsplader til vægbeklædning

  De forskellige typer gips

  Gipsplader har gode tekniske og bæredygtige egenskaber. Om det er til opsætning af gipslofter eller skillevægge, så tilbyder Knaufs plader en stærk og stabil konstruktion, når du anvender de rette pladetykkelser og profiler.

  De tre primære kategorier indenfor gipsplader

  Standardpladerne fra Knauf og Fermacell er anvendelige til langt de fleste byggeprojekter, herunder opsætning af gipslofter og skillevægge. 

  Vådrumsgips bør anvendes i vådrum i stedet for almindelige gipsplader. Vådrumsgips er imprægneret, så det afviser fugt. Fordi gips er et organisk produkt, der normalt ikke er overfladebehandlet og suger derfor også fugt til sig.

  Vådrumspladerne er glasfiber armerede, har en imprægneret gipskerne og har ofte kartonklædte, forsænkede langkanter og skårne kortkanter.

  Vindgips er en tyndere plade, der ofte anvendes til underbeklædninger, hvor der er behov for et diffusionsåbent byggemateriale. Det kan være facader eller undertage, hvor en almindelig plade er for tyk og dermed holder for meget på fugten.

  Brandgips er en brandhæmmende og glasfiberarmeret gipskartonplade type F-1, der i private regi bruges til bærende vægge og trækonstruktioner. Secura Board og Fireboard benyttes også til inddækning og brandsikring af professionelle stålkonstruktioner.

  Plader til gipslofter fungerer også som akustiklofter

  Standardpladerne kan også bidrage til forbedret akustik, hvis det nuværende loft fx er af beton.

  En forskallingsvæg med gipsplader bidrager også positivt til akustikken ift. mursten eller betonelementer. Vær dog opmærksom på gældende reglementer på begge områder. 

  Gipsplader montering på vægge

  Skillevægge giver nyt liv i boligen

  Uanset om det er boligen eller kontoret, så har store åbne rum længe været populære. Det betyder ofte dårlig akustik eller rum, hvor du ikke får en inddeling der er praktisk eller æstetisk tilfredsstillende.

  Til indendørs skillevægge findes der ikke love eller regler i forhold til lyd- eller brandisolering i privat regi. Skillevæggens højde afgør dimensionerne på, og afstanden mellem de enkelte stolper.

  Standard gipsplader til vægge og værelser

  Til almindelige skillevægge, hvor du ikke stiller krav til støjdæmpning, anbefaler vi 13 mm standardplader. Ved normale rumhøjder anbefales det at bruge plader i fuld højde.

  Skal du lave mere regulære indendørs gipsvægge anbefaler vi 70 mm brede profilerop til en lofthøjde på 4 meter. Ved mindre væghøjder, eller hvor lydisoleringen ikke prioriteres højt, kan du anvende 45 mm profiler i stedet.

  Gipsskillevægge omkring badeværelser eller andre vådrum skal dog udføres efter særlige anvisninger.

  Gipsskruer til undersænkning og korrekt armeringstape

  Der skal anvendes skruer, som er specielt beregnet til gipsplader og passer til både tykkelse og type. Undgå at undersænke skruerne så meget, at pladerne beskadiges og husk at anvende armeringstape inden du spartler overfladen.

  Læs mere om skruer i vores skrue guide.

  Viden om og tilbehør til gipsplader

  Isolering til gulve, vægge og lofter

  Isolering til vægge og lofter

  Se udvalget af isolering til vægge, loftet, gulvet, og efterisolering.

  Byggeplader fra krydsfiner til OSB plader

  Byggeplader hos Bygma

  Se hele udvalget i gipsplader, OSB, krydsfinér og MDF velegnet til alt fra loftsplader til nye skabe.

  Videoguide til opsætning af skillevægge

  Opsætning af skillevægge

  Spar penge tid og penge med vores guide og videoer til opsætning af skillevægge fra stålskelet til spartling.