Akustikplader

Byg et behageligt og støjsvagt hjem

Troldtekt, Profile og Knauf fører akustiklofter og akustikpaneler til boligejere, der ønsker et støjsvagt indemiljø. Med professionelle akustikplader reducerer  du effektivt de støjgener, der uundgåeligt opstår i rum bygget af hårde materialer, og forbedrer akustikken i dit hjem gennem lette lydabsorberende og organiske materialer, der er effektive til lydisolering.

Hos Bygma kan du købe et bredt udvalg af af Troldtekt, Profile og Knauf akustikplader og akustikpaneler, der forbedrer indeklimaet uanset om de er monteret i kontoret eller store stuer og køkken-alrum.

På Bygma.dk ser du alle de produkter, som du finder i alle vores byggecentre, mens din lokale Bygma kan have et større og mere målrettet udvalg.

Troldtex plader - kært barn har mange navne

I daglig tale omtales Troldtekt også tit som Troldtex og troldtex plader. Selvom stavemåde er forskellig, er Troldtex og Troldtex plader et og samme produkt.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Troldtekt akustikplader i træbeton

  Når du overvejer akustiklofter

  Akustik har en stor betydning for trivsel og ro i hverdagen, og det er blevet betydelig mere udbredt, at montere lydisolering og lydabsorbering i hjemmet. Højt til loftet, store rum, hårde materialer og lige linjer behøver ikke betyde ubehagelig rumklang.

  Akustiklofter kan laves på mange måder

  En god akustik i et rum betyder, at uhensigtsmæssigt støjende genklang absorberes og dæmpes, så lyde og lydniveau bliver mere behageligt. Førhen var det normalt, at gulvtæpper, reoler og polstrede møbler absorberede lyden sammen med andet brug af byggematerialer.

  Støjniveauet i hjemmet og på kontoret, er dog steget i takt med vi oftere indretter mere rummeligt, praktisk og stilrent, med knap så mange organiske materialer som polstrede møbler og blødt inventar. Støjen gør det ofte mere trættende at opholde sig i værelser og kontorer i længere tid, ligesom det også påvirker hvordan lyden bevæger sig igennem huset.

  Der er flere måder at indrette både lydabsorberende og direkte lydisolerende elementer i hjemmet og bevare et behageligt indeklima. De to mest brugte former er lofter af træbeton eller perforerede gisplader (under den fælles betegnelse akustiklofter) samt akustikpaneler, der ofte benyttes på vægge.

  Troldtekt plader og akustiklofter

  Troldtekt plader er et klassisk og gennemprøvet loftbeklædningsprodukt i træbeton. Troldtekt plader har været anvendt som akustiklofter i byggeriet de sidste 70 år og er konstant blevet videreudviklet, så det passer til tidens krav og tendenser.

  Troldtekt loftbeklædning er et 100% naturprodukt og har fremragende lydabsorberende egenskaber. Troldtekt kan derfor med fordel bruges, hvis man ønsker rum med god akustik.

  Udover gode akustiske egenskaber har de lydabsorberende plader i træbeton også et flot udseende. Mange kan lide at montere Troldtekt i loft på grund af dets strukturer og overflade, som står i god kontrast til glatte pudsede vægge.

  Knauf Danoline akustikgips til lofter og vægge

  Knauf Danoline benyttes både som akustiklofter og lyddæmpende og vægbeklædningen. De perforerede gipsplader er særligt kendt fra kontormiljøer og større byggerier og sørger for, at du får en hverdag med mindre larm og mere liv, da Danoline lever op til de strengeste standarder inden for akustik.

  Knauf Danoline er udstyret med perforering, bort og fire forsænkede kanter til let spartling af samlingerne. Bag ved pladen ligger der et lag akustikfilt, som opfanger lyden, når den strømmer gennem hullerne. Det lyddæmpende gipspanel er en af mange moderne løsninger til både store og små byggeprojekter.

  Inspiration når du køber akustikplader

  Byggeplader fra krydsfiner til OSB plader

  Byggeplader hos Bygma

  Se hele udvalget i gipsplader, OSB, krydsfinér og MDF velegnet til alt fra loftsplader til nye skabe.

  Forskallingsbrædder til loftpaneler og skillevægge

  Forskallingsbrædder

  Forskallingsbrædder er essentielt træværk, når opsætter loftisolering, lofter og gipsvægge i boligen.

  Troldtekt akustplader og listelofter

  Troldtekt akustiklofter

  Få inspiration og vejledning til indretning og montering med Troldtekst akustikplader og Troldtekt listelofter.