Udendørs MalingSkal facaden på huset have en genopfriskning? Eller ser plankeværket lidt slidt ud? Så skal du have fat i en god udendørs maling. En god udendørs maling holder længe, kan modstå vind og vejr og beskytter aktivt det materiale, der skal males på. Se vores store udvalg af holdbar maling til dit hjem. Du kan købe udendørs maling og maleudstyr her på hjemmesiden, og få sikker levering lige til døren - så behøver du ikke at bakse med de tunge spande på parkeringspladsen.

Kan man male udenfor selv?

Ja, det kan man godt. Også uden at have det helt store forhåndskendskab. Det er vigtigt, at købe udendørs maling af høj kvalitet, forberede sig godt og planlægge efter vejret. Det er et stort arbejde, at male et helt hus selv, men der er også rigtig mange penge at spare. Selve arbejdet inkluderer ikke kun at male, men også selve rengøringen og klargøringen inden, er et større projekt.

Populære produkter

Miljøvenlig udendørs maling

Af åbenlyse grunde, er er stor interesse for miljøvenlig maling. Før i tiden var maling nemlig ofte både dårligt for dig og miljøet. Det er ikke tilfældet længere. Du kan få meget rigtig god maling i super kvalitet til udendørs brug. Det holder lige så godt, har god dækkeevne og beskytter lige så godt, som maling der ikke er miljøvenligt.

Gå efter maling, der er svanemærket eller blomstermærket, hvis du er interesseret i maling, der er bedre for miljøet og dig selv.

Vi har et udvalg af varer, der er miljøvenlige, så du kan male udendørs med god samvittighed.

Maling udendørs

Når man har et hus, sommerhus, have eller ligende, så skal man male udendørs indimellem, ellers kommer ens hjem hurtigt til at se slidt ud.

Udendørs maling handler ikke kun om udseende og overflade. Det handler også om vedligeholdelse og bevaring af organiske materialer.

Maling af træværk er essentielt for at bevare standen af træværket. Hvis det bliver malet og passet, kan træ holde i lang tid. Maling af facaden på huset handler også om at beskytte mursten og mørtel.

Ting, der står udendørs, skal konstant passes og plejes, så de ikke bliver nedbrudt af naturen. Udendørs maling er kun én ud af flere elementer, du kan gøre for at passe på dine ting.

Træbeskyttelse

Forskellige typer af træbeskyttelse falder også ind under kategorien for udendørs maling. Hvis træværket fremstår slidt, bør træbeskyttelsen få en genopfriskning. Organisk materiale som træprodukter nedbrydes af sol og vand. Træbeskyttelse trænger ind i træet og bevarer det indefra.

Hvis du har træværk udendørs, skal det med stor sandsynlighed overfladebehandles. Det danske klima er nemlig hård ved træ, hvorfor vi skal passe på det, hvis det skal holde i længere tid. Det kan handle om beskyttelse af terrassen, stakittet eller carporten.

Alt efter hvilket æstetisk udtryk du ønsker, at dit træværk skal have, kan du tage et valg mellem træolie, transparent og heldækkende træbeskyttelse.

Vi sælger et udvalg af varer af høj kvalitet, der kan beskytte dit træ og holde det nydeligt i mange år.

Træolie og transparent træbeskyttelse

Hvis du ønsker at bevare den naturlige overflade på dit træværk, så er klar træolie eller transparent træbeskyttelse det rigtige valg. Olien farver ikke, men fremhæver træets åre og struktur. Det gør træet smukkere, mætter det og lukker porrene.

Træolie egner sig godt til terrasser, havemøbler og ligende. Altså vandrette flader. Transparent træbeskyttelse egner sig til lodrette flader. Det er en kategori af træbeskyttelse. Du kan se eksempler på træprodukter, der er behandlet med olie og transparent træbeskyttelse her på webshoppen eller i en af vores butikker.

Heldækkende træbeskyttelse

Heldækkende træbeskyttelse fremstår som maling, da den har en en god dækkeevne. Det kan både være mat, blankt og tilsat pigment. Hvis du ønsker, at male dit træværk, så er heldækkende træbeskyttelse et godt valg. I modsætning til andet maling, så vil heldækkende træbeskyttelse også gå ind og sikre dit træ mod vand og råd. Det er et populært valg til overflader, der skal fremstå nymalet året rundt. Det kan være facaden på et hus, havehegnet eller ligende.

Maling af facader

Hvis du har et hus, der trænger til facademaling, så er der flere overvejelser, du skal gøre dig. Det er et stort arbejde at male et hus, så det er vigtigt, at du vælger en holdbar udendørs maling.

Det skal selvfølgelig være en type maling, der egner sig godt til udendørs brug og passer til facadetype. Det skal beskytte dit hus mod UV, vind og vejr. Derfor skal du vælge en maling af høj kvalitet.

Farver til facader

Farven man vælger til sin udendørsmaling er naturligvis også vigtig. Det er en stor beslutning, når man maler sit hjem en ny farve. Facademaling fås i et utal af nuancer og typer, men det er ikke altid, at malingen ser godt ud på den type bolig, du bor i.

Når du skal vælge farve, er det første, du kan gøre, at tage en lang køretur i nabolaget. Få inspiration fra andre huse. Hvilke farver på de andre huse, synes du er flotte? Hvad er er iøjenfaldende? Hvilke typer udendørs maling, kan du bedst lide? Sommetider får man idé om en farve, men når man ser den på et helt hus, kan det indtryk pludselig ændre sig igen.

Det er en god idé at vælge en farve, der passer til byggestilen af din bolig, så får du et ekstra flot resultat. Det er vigtigt, da du skal leve med det længe.

Fordele ved mørke farver

Der er forskellige fordele og ulemper ved lyse og mørke nuancer. Mørke farver har en en meget høj dækkeevne, men de er svære at male over med en ny farve. Til gengæld bliver genopfriskning af lysere farve oftere et resultat, man ikke lægger mærke til.

Vælg den rigtige type maling ved hjælp af prøver. Spørg i din lokale Bygma for nærmere information om prøver på maling.

Facademaling

Det første du skal gøre, før du går igang med at male dit hjem, er at gennemgå huset for skader og fugt. Husk, muren skal være i god stand. Det er en dårlig idé, at dække skader med frisk udendørs maling.

Din mur trænger måske til noget spartel, før du svinger malerpenslen udendørs? Husk, at reparationerne skal være tørre før du maler på dem. I vores butik, har vi også varer til reparation af murværk.

Forarbejde til facademaling

Udendørs maling kræver grundig rengøring. Du skal male på helt rene overflader. Hvis du maler ovenpå skidt og fedt, så vil malingen ikke binde, og du vil opnå en ujævnt og utilfredsstillende resultat. Så husk grundig rengøring inden udendørs maling.

Efter en grundig rengøring og reparation af skader, så er det en god idé at bruge grunder. Det afhænger af hvilken facadetype, du har, om du skal anvende grunder. Du er velkommen til at kontakte vores professionelle personale med spørgsmål. De vil hjælpe med at afgøre hvilken kategori din facade er.

Hvornår skal du male?

Mange undrer sig over, hvornår det er et godt tidspunkt at male udendørs. Udendørs maling skal kunne tørre, så det er afhængigt af vind og vejr. Det er vigtigt, at det ikke regner, og det er plus 10 grader. Det skal være både varmt og tørt for, at de fleste typer udendørs maling kan hærde ordenligt og hensigtsmæssigt.

Det er faktisk også godt, hvis det har været tørt og varmt en periode forud. Så er du sikker på, at alt fugten er ude af murene. Det er ikke godt, hvis du maler ovenpå fugtige mure.

Andre overflade

Vi har naturligvis også et udvalg af udendørs maling til metal og beton. Forskellige overflader kræver en maling, der er kompatible, ellers vil du ikke få et flot resultat. Du skal købe maling, der passer til den overflade, du skal male.

Personlige værnemidler

Hos Bygma anbefaler vi, at du altid vælger den maling, der har den laveste MAL-kode, også udendørs maling. Brug MAL-koden til at afgøre hvilke personlige værnemidler, du får brug for i din maleproces. Vi sælger et stort udvalg af værnemidler, så du får en sikker og tryg oplevelse med at male dit hjem.

Hvis du har spørgsmål til sikkerhed, din ordre eller værnemidler, så kontakt vores kundeservice. Du skal ikke tage nogen chancer, når det kommer til dit helbred.

Du er velkommen til at kontakte os

Vi står klar, hvis du har spørgsmål uanset om det omhandler valg af udendørs maling eller behandling af træværk. Kontakt vores kundeservice i den nærmeste butik, over e-mail eller telefon. Vi svarer så hurtigt vi kan på spørgsmål der trænger sig på hos dig.

Fragt og levering

Vi sikrer hurtig og billig levering af personlige værnemidler, rengøringsmidler og udendørs maling. Så du kan starte dit projekt hurtigst muligt. Du kan også bestille dine varer online, og spare fragten ved at hente varerne i en butik.

Kundeservice

Vi bestræber os på en god kundeoplevelse og tårnhøj kundeservice. Derfor er alle varer et udvalg af ekstraordinær kvalitet, og vi behandler din ordre så hurtigt, vi kan.