Bambus facadebeklædning - Holdbare og elegante facader

Træ eller planker af fibercement er de to traditionelle valg, når facaderne på mange boliger skal renoveres. Trykimprægneret træ er billigt og fleksibelt, men kræver løbende vedligeholdelse. Fibercementplanker fra Swisspearl og Cedral Lap planker er ekstremt holdbare, men bambus facadebeklædning tilbyder tilbyder et ekstra niveau af elegance kombineret med høj holdbarhed.

Bambus er blevet en populær og miljøvenlig løsning til at give dit hjem et elegant og holdbart udseende. Hos Bygma er brugen af både bambus terrassebrædder og bambusgulve vokset, fordi de både tilbyder elegante og robuste løsninger, men også fordi både bambusbrædderne og gulvene er FSC® miljøcertificerede.

Med facadebeklædning i bambus fra Holse & Wibroe skaber du en unik og naturlig facade, der tilføjer charme og karakter til dit hus, men også en beklædning, der er formstabilt, har høj holdbarhed i det danske klima og tilbyder let montage med tilhørende clips.

Eksklusivt udseende

Bambussens naturlige spil sikrer dig facader i den æstetiske topklasse, hvor du også vil nyde, at monteringen går let og forbliver skjult. 

Facadeplank Pro fra Holse og Wibroe fås i to udgaver, der matcher æstetikken fra de tilsvarende Holse & Wibroe terrassebrædder. Farverne går under betegnelserne Espresso og Cognac og er henholdsvis en dyb og elegant mørkebrun tone og en lys brun med varm glød.

Undlader du at behandle dem med olie, får de mørkebrune espresso planker en smuk sølvgrå patina, mens de lysere cognacbrune får et mere gyldent udtryk.

Holdbare beklædningsbrædder

I Danmark udsættes facader for alt fra -20 grader op til 50 grader, fra sne til hedebølger. Dertil kommer, at facader og udhæng har mange skyggesider og overflader, hvor fugt har optimale betingelser.

Fordi bambus er i holdbarhedsklasse 1, på niveau med eksklusivt hårdttræ, får du facader og udhæng, der er særdeles hårdføre. Bambus beklædningsbrædder skal stadig behandles med træolie for at vedligeholde levetiden og det flotte udseende, men som udgangspunkt er bambus et materiale med en levetid på over 25 år.

FSC® certificeret facadebeklædning

Når du køber bambus facadebeklædning fremstillet af Holse & Wibroe, er du sikret en miljøcertificeret løsning. Alt i deres udendørssortiment er FSC®-mærket, hvilket betyder, at der benyttes bambus, som er dyrket og behandlet med fokus på at tage hensyn til miljø, dyr og mennesker.

Bambus facadebrædderne går derfor naturligt ind i udvalget af byggematerialer under Det Grønne Valg, som giver et let overblik over, hvilke produkter der er indeklima- eller miljømærket og overholder certificeringskravene, og dermed kan indgå i et certificeret byggeri.

Brandklasse B-s1,d0

I bygningsreglementet BR18 stilles der specifikke krav til brandsikkerhed for facadebeklædning. Bambus beklædningsbrædderne fra Holse og Wibroe overholder brandklassifikationen B-s1,d0 og opfylder dermed som udgangspunkt kravene til facadebeklædning. Dette sikrer, at brædderne har en høj brandsikkerhed og kan trygt anvendes i dit byggeprojekt.

“...Alle udvendige vægoverflader på en bygning kan udføres mindst med en beklædning klasse K1 10 / B-s1,d0 [klasse 1 beklædning]. Uden på beklædningen kan der monteres en regnskærm. ” Hent BR18 PDF her

 

Bambus facadebeklædning fra Holse & Wibroe