Brænde

Få det bedste til pejs og brændeovn

Hos Bygma kan du købe brænde i praktiske brændetårne og vi sørger selvfølgelig for levering. Vi sælger brænde i flere forskellige træsorter og brændsel til optænding.

I udvalget finder du alt fra den populære ask over eg og løvtræ til den gode og kraftige avnbøg i høj kvalitet med en brændværdi, der er helt i top. Online udvalget svinger dog meget afhængig af tidens efterspørgsel.

Du kan vælge mellem ovntørret og lufttørret brænde. Fordelen ved det ovntørre brænde er, at det er gennemtørret og kan brændes med det samme.

Miks eventuelt ovntørret og lufttørret brænde, hvis du skal bestille brænde hjem til hele sæsonen. Leveres fragtfrit direkte fra leverandøren til brofast vej i Danmark.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Brænde til brændeovn og pejs

  Brænde til brændeovn og pejse

  Til trods for partikelforurening, er brænde en populær varmekilde hjemme i brændeovnen. Derfor svinger udvalget af alle træsorterne, priserne og leveringstiderne også på træ, ligesom på briketter, træbriketter og træpiller.

  Hos Bygma kan du bestille træ til både optænding og brændsel online, og få leveret til adressen i hele landet. Vær dog opmærksom på særlige leveringsforhold på øerne.

  Fordelene ved at benytte brænde i god kvalitet

  Korrekt opbevaring af brænde, optænding og afbrænding i brændeovne er en effektiv og forholdsvis miljørigtig varmekilde til hjemmet. Med brænde i god kvalitet fra de rigtige træsorter kan du spare penge på den øvrige opvarmning i hjemmet.

  Ulemperne kan dog også være store, hvis du fyrer forkert. Blandet de mange hensyn du skal tage, er at opbevare dit træ tørt, benytte den rette mængde træ og sørge for korrekt mængde luft.

  Så meget brænde skal du bruge

  Benyt ovntørret og tyndt optændingspinde, som sikrer at ilden hurtig tager fat og sørg samtidig for, at ilden for mest mulig luft.

  På den måde er du sikret en sund optænding med gode flammer, så du efterfølgende får bedst mulig brændværdi.

  Brug højest 2-3 stykker træ pr. påfyring og sørg for, at det brænder godt med gule flammer.

  Undgå at lægge brænde på til natten og derefter skrue ned for luften, da træet blot ulmer væk.

  Du kan købe brænde hos Bygma

  I Bygmas webshop har vi et meget svingende udvalg i brænde, der afhænger af lager og efterspørgsel.

  Er du på udkig efter en bestemt træsort eller mængde, kan du med fordel kontakte din lokale Bygma for indsigt i hvor stort udvalg og hvor billigt der sælges brændet tæt på dig

  Forskellige typer brænde i bunker

  Forskellige typer brænde

  Når du fyrer med træ i pejs og brænde ovn, frigives der energi. Forskellige typer brænde, har forskellig brændværdi, hvorfor det er vigtigt at vide, at f.eks. bøg og ask frigiver mere energi end gran og fyr.

  Netop derfor er træ ofte mere populært end briketter og træpiller. Det er rimelig forståelig og effektivt at skelne mellem træsorter, når du skal bestille og opbevare brænde.

  Typen af brænde har også betydning

  Træ er ikke bare træ. Ligesom der er forskel på træsorter når du anlægger ny terrasse, er der også stor forskel på træ og hvilke skove de kommer fra, når du køber brænde

  En hurtig sammenligning gennemfører du ved, at holde forskellige typer træ i hver hånd. Et stykke lærketræ vejer langt mindre end tilsvarende mængde i egetræ. Det er bl.a. træets massefylde, der afgør vægtforskellen og den har også betydning for hvor meget varme du få ud af dit træ.

  Bøg, ask og eg er populære træsorter med meget høj brændværdi.

  Gran, lærk og fyr har derimod en tilsvarende lav brændværdi.

  Samtidig har skoven og klimaet også betydning for træet. Jo hurtigere træet vokser, jo lavere massefylde har træet også. Derfor er bl.a. sibirisk lærk også et populært byggemateriale, da det vokser langsommere end lærk fra andre skove.
  Husk derfor altid at kontrollere hvilke træsorter, der er tale om og hvor det kommer fra, inden du vurderer om der er tale om en et godt tilbud på træ og anden brændsel.

  Sådan opbevarer du dit brænde

  Brænde skal helst have en lav fugtighed, for at afgive mest varme under afbrænding. Derfor bør du altid benytte et godt brændely, der er skærmer træet for regn og fugt. Samtidig er det også vigtigt at stable brændet med tilpas luft, så træet kan frigive den fugt det indeholder.

  Er træet fugtigt når du fyrer, benyttes energien til at få vandet i træet til at fordampe. Den energi vil du hellere have omsat til varme, ellers spilder du dine penge.

  En anden ulempe ved fugtigt træ er, at det frigiver mere røg og efterlader mere sod. Især sidstnævnte bliver også hurtig en ekstra omkostning.
  Korrekt opbevaring og tørt træ er en af de vigtigste opgaver, hvis du vil tænke på miljø.

  Husk derfor altid at opbevare dit træt korrekt og kontrollere fugtigheden, når køber brænde.

  Andre produkter og guides til brænde 

  Træpiller med høj brændværdi

  Træpiller med høj brændværdi

  I vinterhalvåret fører Bygma et stort udvalg af træpiller med høj brændværdi. 

  Effektive brændeovne fra Varde

  Effektive brændeovne

  Brændeovne i høj kvalitet fra Varde, der lever op til brændeovnsbekendtgørelsens strenge krav.

  Produkter og udvalg indenfor varme og vvs

  Varme og VVS

  Hos Bygma fører vi alt fra radiatorventiler til petroleumsovne i udvalget af produkter i varme og vvs.