Glaslister fra PRIMO

Glaslister er en type af trim eller ramme, hvis formål er at fastgøre og beskytte glasset i vinduer, døre eller andre glasoverflader.

Glaslsiter, også kendt som vindueslister, er fremstillet af forskellige materialer, såsom træ, plastik, aluminium eller gummi. Formålet at fastholde glasset og forhindre, at det ikke falder ud eller bevæger sig.

Glaslister har også andre formål, som f.eks. at forsegle og isolere rammen mod luft eller vand, så der ikke opstår fugtproblemer eller råd omkring vinduet. Rammen giver også en ekstra beskyttelse mod stød og vibrationer.

Så hvorfor skal du vælge PRIMO glaslister?

PRIMOs glaslister fås i både plast og komposit og påvirkes ikke af fugt. Dermed bevarer dine vinduer deres udseende og kræver ingen vedligeholdelse. Modsat træ er vindueslisterne fra PRIMO modstandsdygtige overfor fugt, selv om de sidder udendørs og udsættes for direkte sollys, regn og skiftende temperaturer.

FiberCore - vindueslister i komposit

Ønsker du en energirigtig og holdbar løsning til renovering af dine gamle vinduer? Så er PRIMOs FiberCore glaslister den helt rigtige løsning frem for glaslister i træ.

FiberCore glaslisterne er en liste i komposit bestående af naturlige plantefibre og plast. Dette gør at glaslisterne isolerer op til 160 gange bedre end aluminium.

PRIMOs FiberCore glaslister har en U-værdi på 0,18, der reducerer varmetabet betragteligt. Samtidig vil du med FiberCore glaslister forlænge vinduets levetid, da listerne hverken suger vand, rådner eller udtørre på samme måde som trælister.

FiberCore glaslisterne monteres med et smart clipssystem, der sikrer en hurtigere og nemmere montering end glaslister i træ, uden synlige søm eller skruer.

På Bygma.dk finder du både glasliter i træ, alu, kompoist og plast.

Hvid vinduesliste til gamle vinduer

Hvid bundglasliste på vindue

Tæt på vinduesliste

Let renovering og montering af glaslister

Ved renovering af trævinduer er glaslisterne en oplagt og effektiv løsning, der giver vinduerne et længere liv.

Vindueslisterne er fremstillet af et vejrbestandigt plastmateriale eller komposit, der ikke suger vand eller tørrer ud – som det kan opleves med trælister. 

Den ekstraordinære holdbarhed betyder, at du selv bestemmer, om glaslisterne skal males! Passer hvid ikke til trævinduerne, kan du nemt give vindueslisterne en anden farve med akryl- eller emaljemaling.

Minimal vedligehold gør en stor forskel

Vedligehold af vindueslister bliver hurtigt omstændigt, når det er glaslister af træ.

Der er en række klare fordele ved PRIMO glaslsiter i plast eller komposit

  • Først og fremmest den minimale vedligeholdelse, der sparer både tid og penge.
  • Skal ikke males. Giver hurtigt et flot og færdigt resultat.
  • Plastmaterialet er knastfrit og kan monteres uden synlige søm og skruer.
  • Den glatte overflade giver et stilrent look og er let at rengøre.
  • Altid pæn og ensartet overflade, der bevarer sin farve uændret i mange år.
  • Eventuelle stød- og brugsmærker ses ikke, da plasten er gennemfarvet.

Hvide Primo glaslister på vindue

hvid glasliste på vindue

Renovering af trævindue med glasliter

Vindueslister der er lette at montere

En glasliste skal holde tæt, så der ikke kan komme vand ind bag den. Det sikrer PRIMO med et påmonteret sort glasbånd, der slutter helt tæt til glasset og forhindrer vandindtrængning. Desuden har bundglaslisterne en effektiv drypnæse.

PRIMOs glaslister leveres færdigbehandlede i hvid plast eller komposit. De kan bruges både til enkelt- og termoglas samt til oplukkelige og fastmonterede vinduer.

Monteringen af vindueslisterne er enkel og sker ved at sømme bundglaslisten på med rustfri søm eller skruer. Fastgøres for ca. hver 15 cm - dog max 0,5 cm fra kant.

BEMÆRK, i modsætning til trælister til vinduer, er der ikke risiko for at plastlisten flækker ved montering eller rådner over tid.

Vil du vide mere om renovering af vinduer og glaslister?

I dit lokale Bygma Byggecenter er vores dygtige medarbejdere også klar til at vejlede dig i PRIMOs produkter.

Du kan også læse mere om Primos produkter på deres hjemmeside.

Vil du vide mere om glaslister? Udfyld formularen - så kontakter vi dig!