Trådhegn

Simpel løsning til dine kæledyr og planter

Hos Bygma kan du købe trådhegn, som beskytter dine planter og bede, eller skaber et sikkert område til dine dyr. I det store udvalg finder du bl.a. volierenet, hønsenet og galvaniseret flettet hegn i forskelige længder, højder og farver.

I sortimentet finder du også tentorpæle og komplette sæt med 90 cm og 120 cm trådhegn til let opsætning, eller du kan kombinere tentorpælene med hegn af forskellige maskestørrelser. Lige fra lette kyllingetrådnet til mere robuste vævede trådhegn og trådnet i galvaniseret eller svejset stål.

Trådhegn er godt til både let skjulte og midlertidige hegn

Med 90 cm eller 120 cm højt trådhegn skaber du let funktionelle og æstetisk tiltalende indhegninger, uanset det er et varigt eller midlertidigt hegn.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Grønt trådhegn brugt som vildthegn

  De forskellige typer trådhegn

  I Bygmas udvalg finder du først og fremmest trådhegn, der er velegnet til opsætning inde i eller omkring hække, til beskyttelse af nye planter og træer, eller som indhegning til kæledyr. Til dette formål finder du forskellige varianter, lige fra tætflettede volierenet beregnet til fugle til mere hårdføre varianter i galvaniseret stål.

  Du kan købe de enkelte ruller med trådnet og frit vælge, hvordan du vil montere det, eller du kan vælge vores pakketilbud, hvor vi har kombineret rullerne med det nødvendige antal hegnspæle i enten tentorstål eller trykimprægneret træ.

  Plastbelagt trådhegn

  Plastikbelagt grønt trådhegn er den mest solgte og praktisk løsning til afskærmning i haven. Den plastikbelagte overflade tilfører materialet en ekstra holdbarhed og modstandsdygtighed over for vejr og korrosion, så der nemt går et årti før du skal tænke på et nyt hegn.

  Det grønne PVC-fri plastik gør det nemt at integrere hegnet i en hæk, så det forbliver skjult. Denne løsning er både velegnet til en eksisterende hæk, men især praktisk hvis du planter ny hæk og både har brug for afskærmning af din have samt beskyttelse af de sårbare stiklinger hæk.

  Det grønne hegn fås både i frie længer, som du selv tilpasser, eller ud kan købe komplette sæt, så du kun skal tænke på opsætningen. Maskerne varierer fra kvadratiske masker til de klassiske sekskantet du også kender som hønsenet eller hønsetråd.

  Galvaniseret trådhegn og hønsenet

  Det klassiske galvaniserede trådhegn fås med masker i forskellige størrelser og betegnes ofte som hønsenet. Uden den grønne, sorte eller hvide plastikbelægning ville et stålhegn normalt være sårbart over for rust. Fordi tråden er galvaniseret efter fletning, er den særdeles hårdfør og tåler det danske klima godt.

  Vær opmærksom på, at fraværet af plastikbelægning gør denne variant skarpere. Selvom dette betyder, at hegnet er en mere effektiv områdesikring, er det mindre egnet som havehegn, da det skarpere trådflet kan skade kæledyr og små børn. Til gengæld er det særdeles effektivt til at afholde vilde dyr, såsom rådyr, fra at gnave i nye buske, bede eller barken på nye træer.

  Volierenet

  Volierenet er et specielt net, der bruges til at skabe sikre og rummelige områder til fugle og andre kæledyr. Mens trådhegnet har sekskantede masker, har volierenettet et kvadratisk gitter.

  Sammenlignet med det grovere trådnet har volierenettet flere og mindre masker, hvilket sikrer, at indhegningen er meget tættere. Du kan finde volierenet med masker så små, at de er passende til mus, mens trådhegn er bedre egnet til hunde og kaniner.

  Volierenettet tilbyder nem og hurtig montering med kramper, så du hurtigt kan etablere et sikkert hjem til dine kæledyr.

  Skal du vælge træpæle eller tentorpæle?

  Hegnspæle af tentorstål kan hamres direkte ned i jorden med en mukkert, mens træpælene kræver brug af et pælebor eller en drænspade. Tentorpælene er ikke så flotte, men kræver ingen vedligehold, mens de mere naturlige hegnspæle i trykimprægneret træ på et tidspunkt vil kræve rengøring og behandling med træbeskyttelse.

  Anonyme og stærke tentorpæle - med en ulempe

  Tentorpæle er relativt tynde og vil med tiden løsne sig og bevæge sig mere end træpæle. Derfor er det dels vigtigt at du sikrer dig, at de bliver slået tilstrækkeligt langt ned i jordbunde, men også at jorden er tilstrækkelig fast. Tentorpæle er ikke egnede i sandet eller jord der tit er meget fugtigt, fordi de hurtigt løsner sig og ikke kan holde hegnet pænt og stramt.

  Træpæle kræver lidt mere arbejde men er flottere

  Træpælene er derimod tykkere og kan fastgøres med stabiltgrus eller sågar stolpebeton, hvis jordbunden er løs. Selvom de på sigt kræver vedligehold kan du også vælge at male træpælene med træbeskyttelse, så de falder naturligt ind i omgivelserne. Samlet tilbyder et trådnet med træpæle en mere holdbar og flot løsning.

  Pakketilbud på trådhegn og hønsenet

  Skal du opsætte havehegn eller indrette en baghave med trådhegn, anbefaler vi at købe en af pakkeløsningerne, hvor du får både hegn, pæle og fastgørelse som en samlet pakke. På den måde er du sikker på at have alt, du skal bruge til nem opsætning af et nyt havehegn, der er velegnet til at passe på dine planter og kæledyr.

  Med en pakkeløsning koster et trådhegn til enten hækken, urtehaven eller omkring bedene meget lidt sammenlignet med andre typer hegn til haven. De billige pakkeløsninger med trådhegn fås typisk i længder på 25, 50, 75 eller 100 meter med enten tentorpæle eller træpæle, samt bindetråd eller kramper til nem fastgørelse.

  Rionethegn er et mere robust alternativ

  De fleste forbinder trådhegn med en midlertidig løsning til at beskytte planter, buske, hække, eller træer. Selvom det sagtens kan holde i 10 år, anbefaler vi, at du overvejer et rionethegn som alternativ, hvis du ønsker en mere varig løsning.

  Et hegn i rionet er lavet af armeringsjern, der normalt anvendes til at støbe ned i beton. Denne type hegn er derfor markant mere hårdfør og robust end det tynde gitter. Kombinerer du rionet med hegnstolper i trykimprægneret træ, får du et ekstremt robust hegn, der har et flot og råt udseende, som er kendt fra mange hjem.

  Trådhegn klar til opsætning i hæk

  Råd til opsætning af trådhegn

  Udover at være prisbilligt, er den lette opsætning og installation af trådhegn utrolig populær. Vælger du at bruge tentorpæle til opsætning af trådhegn i haven, kan du hurtigt etablere beskyttelse af nye planter og træer eller afgrænsning i skellet ind til nabogrunden.

  Opsætning af trådhegn i hæk

  Installation af trådhegn er relativt let klaret, men der er en række forskellige hensyn, som du skal være opmærksom på for at sikre, at dit havehegn står pænt i mange år. I forbindelse med kæledyr er det almindeligt, at skulle etablere et hegn omkring hele boligen for, at forhindre, at de slipper ud eller tager på besøg hos naboen.

  Afhængig af hækkens højde, er det ofte tilstrækkeligt med opsætning af et 90 cm trådhegn med tentorpæle. Pælene af tentorstål er nemme at slå ned i jorden, også tæt på en hæk og er samtidig meget anonyme. Afhængig af typen og størrelsen af kæledyret, er det særligt vigtigt at holde hegnet stramt med en maksimal afstand på 2-3 meter mellem hver tentorpæl.

  Vær desuden opmærksom på jordbunden. Tentorpæle er tynde pæle af stål, som nemt rokkes og bevæges, hvis jordbunden er blød. Sørg derfor for, at pælene hamres så langt ned i jorden som muligt for at sikre, at dit hegn forbliver stående.

  Til installation af trådhegn i hække anbefaler vi vores pakketilbud, hvor du får pæle, en afmålt rulle med trådnet og bindetråd.

  Opsætning i urtehave

  Mens et drivhus let holder dyr væk fra frugtbuske, grøntsager og urtehaven, er det en større investering. En 60 cm høj indhegning af baghaven kan både være en praktisk områdesikring og en pæn løsning til en mere overkommelig pris.

  For at sikre let adgang til urtehaven, bør du vælge et trådnet, der er 60 cm højt, som du nemt kan gå ind over. Af samme årsag anbefaler vi også montering af hegnet ved hjælp af mere robuste træpæle. I den lidt blødere jordbund i urtehaven kan tentorpælene hyppigt løsne sig, og efter kort tid har du et hegn, der står skævt. Træpælene bidrager også til hyggen og udseendet i urtehaven.

  Ligesom med tentorpælene er det dog vigtigt at sætte hegnspælene tilstrækkeligt dybt for at opnå en varig og flot indhegning. Ved hjælp af en god drænspade eller et pælebor får du nemt den rette dybde, og du kan benytte stabilgrus til at sikre, at pælene står stabilt. Til træstolperne i urtehaven behøver du ikke at benytte stolpebeton.

  Opsætning i haven

  Et grønt trådhegn er både praktisk og smukt i haven, hvor et stakit kræver mere tid og andre typer havehegn kan forekomme for voldsomme og dominerende.

  Har du etableret nye bede langs gavlen på din bolig eller omkring terrassen, beskytter et diskret trådnet med tynde tentorpæle imod både dyr, børn og bolde.

  I lighed med opsætning andre steder kræver opsætning i haven hovedsageligt, at jordbunden er fast, hvis du ønsker at bruge tentorpæle. Hvis jorden har tendens til at være fugtig eller sandet, løsner de tynde tentorpæle sig hurtigt, og du får et havehegn, der vælter eller står ujævnt.

  I løs eller fugtig jordbund kan du med fordel vælge pakketilbud inklusive hegnspæle i trykimprægneret træ. Benytter du et pælebor og stabilgrus under opsætningen af trådhegn i haven, er du sikret et stabilt og flot hegn. Træpælene kan du tilmed male med træbeskyttelse, så de får en flot farve, der matcher enten bedenes blomster eller træfacaderne på din bolig.

  Inspiration når du kigger på trådhegn

  Udvalg af havehegn i træ hos Bygma

  Alt til dit hegn

  Hos Bygma finder du et stort udvalg i stolper, stolpehatte, hegnsbrædder og systemhegn.

  Hegnspæle velegnet til bl.a. trådhegn

  Hegnspæle

  Find alt i cylindriske hegnspæle i trykimprægneret træ til opsætning af hegn og pakkeløsninger med trådhegn.

  Fiskars haveredskaber og mere

  Haveredskaber

  Uanset om du leder efter en god kost, en rive eller grensaks, finder du alt i det store udvalg af haveredskaber.