Havehegn

Indret haven smukt og funktionelt

Hos Bygma kan du købe materialerne til let og holdbar indretning af skel og grænser, terrassen eller haven. I det store udvalg af praktiske og holdbare havehegn finder du altid hvad du søger, om det er et let og prisbilligt trykimprægneret hegn eller vedligeholdelsesvenlige komposithegn. Plus Hegn er ensbetydende med kvalitet til skærmning af din grund, smuk indretning af haven og vedligeholdelesvenlig erstatning til hække og buske.

Havehegn og læhegn til afskærmning fås i mange forskellige stilarter og materialer. For at gøre det let for dig, har vi opdelt hegnsfag og typer ud fra materialer såsom komposithegn og dit byggeprojekt. Derfor finder du glashegn på en separat side, ligesom du kan købe hegnsbrædder og finder hegnstolper i trykimprægneret træ på deres respektive sider.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Komposithegn læ- og havehegn

  Valg af havehegn og materiale

  Når du skal til at etablere nyt havehegn, er det let at blive overvældet af det store udvalg i designs og materialer. Derfor har vi fremstillet en kort guide til dig, der har brug for et kort overblik i materialevalget. Husk altid, at selvom du vælger et hegn i stedet for en hæk, har materialet betydning for vedligehold.

  Mens trykimprægneret træ og komposithegn i dag er de mest udbredte, kan du også tage glashegn, fibercement, metal og bambus med i overvejelserne. Ved samme lejlighed er det hensigtsmæssigt at vurdere, om du selv vil bygge fra bunden, eller foretrækker et klinkhegn, lamelhegn eller systemhegn, der er let at samle.

  Havehegn i trykimprægneret træ

  Havehegn af trykimprægneret træ er en populær og prisbillig løsning til at indrette haven smukt og funktionelt. Modellerne fra Plus Hegn er lette at montere og vedligeholdelsesvenlige, hvilket gør det til en favorit blandt mange haveejere.

  Udbredelse gør også at du let finder mange forskellige designs, som f.eks. det klassiske Plus Rondo lamelhegn.

  Havehegn i trykimprægneret træ er desuden et miljøvenligt valg, da træet kommer fra bæredygtige kilder. Ulempen ved trykimprægneret træ er, at det kræve regelmæssig vedligeholdelse for at bevare sit udseende og holdbarhed.

  Med den rette pleje kan havehegn af trykimprægneret træ være en fantastisk investering i dit hjem og have.

  Her finder du hegnsbrædder i trykimprægneret træ og du finder de tilhørende stolper her.

  Komposithegn er vejrbestandige

  Komposithegn er et fremragende valg, når det kommer til at afskærme din have og samtidig sikre, at den ser godt ud i årene fremover.

  Sammensætningen af træ og plastik betyder, at du får et langtidsholdbart alternativ til traditionelle havehegn, som er vejrbestandigt og kræver minimal vedligeholdelse.

  Komposithegn er også et miljøvenligt valg, da det er lavet af genanvendte materialer og fordi de typisk holder længere.

  Derudover finder du komposit havehegn i utrolig mange designs hos Wimex og Plus. Det gør let for dig at finde det rette, moderne og stilfulde look til din have.

  I forhold til trykimprægnerede hegnsbrædder, kan komposit være en smule dyrere, så det er vigtigt at overveje dit budget, når du vælger det rigtige havehegn til din have.

  Wimex tilbyder desuden et komplet sortiment, hvor du finder både hegnsfag og terrassebrædder, der følger hinanden i samme serie og design. Se udvalget af WImex her.

  Samlet set er komposithegn en fantastisk investering, som vil holde din have smuk og vedligeholdelsesvenlig i mange år fremover.

  Bambus er bæredygtige havehegn

  Bambus havehegn er en bæredygtig og miljøvenlig løsning til at indrette din have.

  Bambus er et hurtigt voksende materiale, der ikke kræver pesticider eller kunstgødning for at dyrkes.

  Derudover er bambus et utroligt stærkt og holdbart materiale, der kan modstå vind, regn og solens stråler.

  Bambus havehegn er derfor både miljøvenlige, prisbillige og lette at vedligeholde. Hegnene er desuden lette at montere, hvilket gør det til en favorit blandt haveejere, der foretrækker hurtig opsætning og minimal vedligehold

  Havehegn i glas

  I den mere eksklusive ende finder du havehegn i glas eller metal, som du skal vælge ud af æstetiske og praktiske hensyn, hvor du får fuld glæde af lys og solskin.

  Hos Bygma finder du et stort udvalg af utrolig flotte glashegn fra Plus, Hortus og Plastmo.

  Selvom glashegn er en betydelig større investering, får du stor glæde af udsigt til havehegn og både din bolig og terrasse får et fantastisk lysindfald.

  Se hele udvalget af havehegn i glas

  Hegnsstolper med stolpehatte som havehegn

  Vedligehold af havehegn

  Havehegn er fremstillet i mange forskellige materialer. Fælles for dem alle er, at vi oftest købe dem der kræver mindst mulig vedligehold. Men fordi havehegn konstant udsættes for vind og vejr, samt budske, træer og bede, er det stadig vigtigt at vedligeholde det et par gange om året.

  Materialer og beskyttelse

  Trykimprægneret træ, komposithegn, fibercement og glas er blot nogle af de mange materialer, som havehegn fremstilles af. Fælles for dem er, at de er udvalgt fordi de kræver mindst mulig vedligehold.

  Behovet for vedligehold er dog meget forskellig afhængig af dit materialevalg. Fælles er dog at du gerne vil have af de fremstår pænt, uanset om det er hegn til naboen, ud mod vej eller til baghaven.

  Forskellige former for vedligehold af havehegn

  • Træ er et organisk materiale, hvorfor løbende rengøring af overfladen ikke kun er med til at holde det pænt, men også for at begrænse slidtage på træbeskyttelse og træets egen overflade. Over tid bliver det nødvendigt at male træet med træbeskyttelse. Læs mere om træbeskyttelse her:

  • Selvom komposithegn næsten er vedligeholdelsesfrit, og kun kræver vand og klud, skal du være være opmærksom på grene og rødder, der finder vej ind mellem planker og stolper. Opsår der skader på komposit, skal den pågældende planke typisk udskiftes - som udgangspunkt frarådes det at male komposithegn, da maling normalt bare skaller af efter nogen tiden.

  • Ligesom komposit er fibercement også nærmest vedligeholdesesfrit, men kræver også, at du er opmærksom på, at der ikke kommer revner eller skader på overfladen. Præcis som ved komposit, fraråder vi at du selv maler fibercementplanker, da det stiller store krav til hele processen.

  Højtryksrenser og rengøringsmidler til havehegn

  Rengøring af havehegn er typisk hurtigere klaret end at finde hækkeklipperen frem og køre på genbrugsstationen.

  Med hjælp fra en højtryksrenser går arbejdet tit hurtigere, men pas på med for højt tryk. En for høj indstilling kan efterlade skader på imprægnering og belægninger på både træ, komposit, fibercement eller beslagene.

  Se udvalget af højtryksrensere

  Især på nordvendte hegn vil du før eller siden skulle rense for alger. Selvom imprægnering og træbeskyttelse indeholder midler til at bekæmpe både alger, skimmel og anden begroning får du brug for effektive rensemidler.

  Produkter og inspiration relateret til havehegn

  Bolte, skruer og beslag

  Skruer, beslag og befæstigelse

  Find alt i skruer, beslag, bolte og befæstigelse til dit byggeprojekt.

  Bangkirai terassebrædder på trappe

  Find terrassebrædder

  Skal du bygge terrasse har vi en kategori specifikt med terassebrædder.

  Udvalg af trapezplader til tage

  Trapezplader

  Gennemsigtige trapezplader er fantastiske til både udestue, carport og overdækning og findes i stort udvalg.